Iklan

Sharemyloves Geng!

30 October 2012

Riefqee happy moments!

Happy time is the moment that money can't buy!

Happy time sangat subjektif untuk semua orang. Ada orang happy bila tengok wayang, ada orang happy bila makan, ada orang happy bila dapat drive kereta laju-laju, ada orang happy sebab keluar dating dengan pakwe/makwe, ada orang happy sebab balik kampung, ada orang happy sebab pergi melancong, ada orang happy sebab jalan tak jem, ada orang happy sebab lulus exam, ada orang happy seabb nak kawin dan ada orang happy sebab ada collection tudung Fareeda beratus-ratus helai!
Kan ke happy time itu very subjektif bagi setiap orang?

Bagi momy cha, sebagai seorang mama. My happiest moment adalah melihat anak kita happy, sihat dan membesar didepan mata. Bila anak happy, mak pon secara otomatiknya akan turut happy!

Mikhail bila semakin membesar dah semakin tahu itu ini. Dan kita sebagai ibu-bapa perlu jugaklah explore something new sebagai pengetahuan baru untuk anak-anak. Disebabkan itu, setiap weekend, jika tiada aral melintang patah I usually brought Mikhail out for a fun activities. Tak perlu lah nak bawak ke Legoland ke, USS ke hapa kot? But, if u're capable to do it, go on. Takde orang melarang :)

Momy cha cuma bawak Mikha sekitar Putrajaya, KL or Shah Alam area. Usually bawak ke playground, swimming pool or any mall. Bukannya nak ajar anak keluar berjalan ke ape, cuma kesiankan anak terperap dirumah Mak Wan nya seharian selama seminggu. Jadi tak salah bawak anak untuk something fresh dan sekaligus, dapat introduce dia kepada benda yang baru.

Antara fun activity yang Mikha paling suka adalah, SWIMMING! or dalam erti kata lain, BERENDAM! Biasalah budak-budak kan? Mana boleh dipisahkan dengan air. And adelah momy cha bawak dia first time ke tempat air yang free, dekat Presint 9, Putrajaya tu. Bagi main-main dengan air and tengok budak-budak lain. Nak kasi lelama berendam, tak sampai hati. Airnya sangat lah keruh u ols. Dah la babanya pon dok bebel-bebel takut anak alergic ke ape. Sebab tu kasi Mikha main air dalam 5,10 mins lepas tu kitaorang chow! Hehehehehe...

How's Mikha reaction? Dia teruja giler kot! Tersengih-sengih, tergelak-gelak main air. Pastu lebih teruja bila nengok ramai abang-abang and kakak-kakak dekat situ. Happy time sungguh dia! Lagipun saja nak try test pelampong Ben 10 baru opah dia beli. Hehehehe! Terkodek-kodek kaki dia dalam air macam itik :)

After mandi, terus balik rumah. Kasi mandi lagi bersih-bersih. Then macam biasa susu seround and terus tido. Begitulah happy time seorang budak berusia 9mons kan? Tak cukup that weekend after 2 weeks kitaorang repeat swim-swim lagi dekat Pusat Akuatik Shah Alam pulak! Memang best..... :)
Itu next time stori mori eh?

Jom kita nengok picca yang momy cha snap. Time ni, I still dunno that im preggie. Pastu biasalah lasak semacam jer. Orang pompuan ni satu hal yang sangat ketara, bila taktahu mengandung kemain cargas, kuat. Tapi bila once dah positive preggie secara otomatik badan akan lembik, pening, mual segala keennn?

Hehehehehe!

memola nengok jer, baba muka ketat tak kasi anak main air

camnilah keadaan tempat air tu

meriah macam kenduri-kendara

cewah..still belom dapat lesen MENYELAM!

nengok lagi abang ngan akak main air

mesti Mikha pikir...err dalam ke tu?

taraa....baba dah masukkan dia dalam air :)

ciwah! dengan baju lobang-lobang dia

buat cheeky face ni everytime dia happy!

yeay!!!!


hi saye Mikhail, tak lama lagi saya nak jadi abang long :)

see..told ya! dia sangat happy!

sempat belek pelampong Ben 10 baru hadiah dari opah!

again cheeky face :)

ok. next time kita pegi tempat lain pulop yer :)

new experience, kan?


#pisnowar#
momycha!

11 comments:

Lala Latif said...

yeai...nanti nak bwk amirah la pulak...
tunggu dia sihat dulu...

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Baru bawak Aidi berendam kat kolam jugak. Baby memang suka air kan..Aidi berendam sampai almost sejam!! Habis kecut kecut anak..bebird pun kecut macam dah boleh sunat dah. Haha.

Mimy Hamid said...

memula monyok pastu happy ..comel ceria terus mikha...bestnya swim sini meriah..last akak ajar Fayel swim masa 5 bulan..masa tu dia kecik ni dah sesuai kot bawa mandi...nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkk...jommss

Wawa said...

weheeee!mikha ni shomel betul lah!muka ceria gilak duk dalam kolam tu kan.
mmg skang setiap hujung minggu kalau takde g mana, akan bawak naila swim. nampak dia pun happy je. :p

veesakura said...

comelnye mikha! syok ja tgk mikha berendam. nak joinnnnn

♥ ROS ♥ said...

Putih gebu sgguh mikhail..comel... Bdk2 mmg suka air kan.., hehheh

erna said...

rata-rata mommy dah bawak anak mereka swimming. tengok mikha pun seronok bukan main. nampak muka tenang tapi excited. teringin juga bawa my baby iman swimming..

Allene said...

sukanya tengok budak main air... bila la turn hafidh nak main air ni.. :D

Erina Asmawani said...

Aaa..abang babyyy!! Comeyynyee!! Gigi dah manyak. Heee..syiok dia main air eh.Jom kita mandi kat wet world jom :)

AkmaFaizal said...

wah...comey3..sungguh bergaya seorang abang yg encem gitu :)

mrs kayrul said...

ramainya bebudak..mujur la time kitorang pergi tak pernah la seramai tue

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...