Iklan

Sharemyloves Geng!

20 September 2012

Perubahan hari ke hari...dari hitam ke cerah sikit!


Budak idong jambu air, kembang hehehehe :) botak after kena cukur...

Gagah update second entry :)
Nota: Gambar diatas adalah gambar Mikhail...bukan anak orang lain...hehehehe :)

Bila godek-godek balik gambar lama, tertengok la, pic Mikhail waktu newborn dulu. Pastu terpikir dalam hati, lain nya muka anak aku dulu...

Mikha lahir dulu putih la jugak, rambut lebat. Pastu masuk je momy cha time berpantang, kulit Mikha bertukar semakin hari semakin gelap, tak cerah, kelabu..errr...hitam lah senang cerita!

setiap kali ku tengok gambo ni mesti tergelak...muka Mikhail sejibik macam muka Mickey kat sweater dia tu...hahahaha!

Momy cha macam menggelabah lah jugak. Eh! apesal anak aku ni itam? Aku ade salah makan ke dalam pantang? Ke terkenan kat sape-sape time aku mengandung dulu?
Terpikir dalam hati.....

Pastu rupanya, after nak naik 5 bulan tu otomatik kulit dia bertukar cerah sikit. Hehehehe! Teka-teki momy cha terkenan kat Negro ke, hero Tamil ke lama-lama hilang. Rupanya baby ni, semakin besau, semakin putih eh? Idop le teman tahu.... :)

Menginjak ke usia 8 bulan dan akan menjengah ke 9 tak lama lagi, macam-macam changes berlaku pada anak. Mikha yang dulunya gemok+gedempol+lemak+berkrim disukai ramai dah semakin susut. Momy cha akui untuk 3 bulan pertama Mikha memang debab hasil penangan susu ibu. Lepas tu bila dah campur susu, ditambah pulak duduk di Taska berat badan dia tak berapa nak "berkembang" macam dulu.

Last timbang untuk 8mons pon baru 9.7kg. Pastu after dia check-up kat DEMC turun pulak ke 9.2kg. Alahai anak oii..time tu still di Taska. Kita bagi makanan macam-macam, tapi yang peliknya bila balik rumah start "melalak" lapar..macam Taska tu tak kasi makanan je pon? Konpius mak!

Now, semenjak duduk rumah MIL di Shah Alam. Alhamdulillah, dia semakin sihat. Kurang bunyi kahak, kurang batuk, kurang demam dan selera makan dia...humang aiii...malas nak cerita!

Harapan momy cha, supaya Mikha kembali gain more weight dan bertambah sehat walafiat lepasni. Dia pon kemain siok duduk rumah MIL. Kalau momy cha call je tanya Mikha buat ape...asyik la tengah makan, tengah makan....hehehehe :) 

Lastly, pada pendapat momy cha lah kan. Tak perlu kot kita nak minta anak kita ni putih ke, lawa ke, hensom ke, cantik ke, perfect ke ape ke kan? Yang penting kesihatan dan keselamatan itu yang paling UTAMA! Sebab tu lah momy cha "salute" pada ibu yang sanggup benti keja semata-mata nak jaga anak-anak sendiri...Biarlah orang kata, jadi surirumah takde "class"...Namun dimata mommy cha pekerjaan u ols adelah yang paling ter "class" dalam dunia.....I wish i can be part of u ols one fine day..... :)

gambar terbaru..mat smart Putrajaya :)

#pisnowar#

momycha!



15 comments:

CikNaa said...

same la ngan si razin tu haa.. kecik2 itam giler weh.. dhtu idom ngan molot kembang semangkuk! now, makin teserlah gen maknye.. hihihi [nak jugak!]

Erina Asmawani said...

Class ko mommycha!! Eh eh..tetiba. Hee..Aqil pun sama,masa lahir putih, pastu sbulan ke dua bulan tukau gegelap sikit. La ni makin besar baru nampak cerah sikit. Rasanya ikut peredaran darah dalam badan baby jugak kan.Wahh..dah duk Shah Alam leyla jumpa Aqil nanti,jom main taman sesama! :D

farhana shamsuddin said...

serius dear, anak i pn cmtu.. dlm pantang golap.. then cerah sendri

Bazilah (^0^) said...

mmg bergaya lah mikha !

malynd_anggun said...

gebu nye mikhail skang... comel!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mungkin yg wat dia jadi gelap sebab darah kot. eh yeke? haha.. tak kisah la. janji sihat ye dop :)

Wawa said...

hahaha..ingat anak sape...mcm gegurl pun ade dgn baju pink die tu...

alaa naila plak klu ikut mama ngn daddy die, kecik2 je putih...dah besar, masing2 kulit melayu...hahaha...so naila jgn nak perasantan la kulit putih mulus cam skang..da besau nti bertukar.....:p

puan.mila said...

baby mmg camtu..time lahir keruh semcm jek, tp bila makin hari, makin bulan mmg akn cerah kulitnya..nih tgk pd ank buah sndiri la..so xyh la duk riso sgt klu baby lahirnya gelap melainkan mak pak nya slh sorg bkulit gelap..so pasrah n redha je..hehe

PUAN SUE said...

Samelah aqilh mase pntg pun gelap

cikpingu said...

pehh3... dh jd putih lah... hihihi...

Veelara said...

hehe.comel.bju pink tuh....

hee,mmg sama mcm mickey.hihihi.nk tgelak je tgok mikha buat muka cmtu

Mimy Hamid said...

Fayel kecik pun sama hitam ngeyot tok ganu dia panggill...huhuhu lagi la sakit kuning lama...lama kelamaan kulit semakin cerah......tapi apapun tak leh lawan kulit mikha yang gebu putih melepak itu...bersih lol

Mr n Mrs Zaidi said...

EHMM MMG LAIN GILER LA MUKA MIKHA DULU DAN SEKARANG...DAALIYAA PUN MACAM TU, MASE LAHIR CERAH KULIT JGK LA, PASTU BALIK KG BERPANTANG, MAKIN HARI MAKIN GELAP... BILA BESAR SIKIT, KEJAP PUTIH , KEJAP HITAM JADINYA... ALMAKLUM LA MAK N PAKNYA SORG CERAH SORG MALAP SIKIT...HUHUHUHUHU...

aTy _faRed~ said...

yaaeeeyy...aty ley tengok gambar..eehh..yer ar..mikha nampak gelap sikit mase lahir tu...gambar fes..tapi sekarang kemain melepak putih nyer...cantik kacak..!! tapi cha pon putih melepak..jadi no wonder...:)

adaa said...

Salam visit mommycha..bab2 kulit ni isu btol kan..anak2 adaa tiga2 kuar mcm cina..lepas tu gelap haha tp I terima aje..janji sihat walafiat...dok gtu

Www.adaa-inspiration.com

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...