Iklan

Sharemyloves Geng!

06 September 2012

Open-house...lelong!lelong!lelong!

Hi.

Dah alang-alang semalam cerita pasal duit raya. Marilah hari ni, kita teruskan kesinambungan cerita pasal raye jugak, boley? boley laaa kann....

Semenjak dalam bulan Syawal ni, banyak betul undangan open-house. Merata-rata, disana-sini umpama cendawan tumbuh selepas hujan, kan????

Momy Cha pulak jenis, kalau dijemput..insyallah akan ku hadir dengan jayanya. Pastu kalau badan dah naik 5,6,7,8 kilo nak salahkan sapa??? Diri sendiri lah jugak kan? Tak kawal nafsu makan betul-betul...huiii bahaye bila lelemak yang umpama "twin@kembar" tu tanak berpisah dari area-area sensitip seperti peyut, lengan, peha dll. Oleh itu, secara otomatiknye, pipi akan semulajadi jadi "kembong"...tayah botox-botox dah! T__T

Ok. Pengenalan entry macam gaya nak buat sale untuk jual SD II Alpha Lipid, kan? Tapi sebenarnya, tidak. Actually momy cha nak bercerita pasal undangan open-house di hari raya. Setakat ni, baru 3 rumah yang I dah attend. Dan so far, memang best lah especially bab makan-makan. Hewhewhew! Moh kita cerita bab open-house yang I dah pegi...

We (me, baba & mikha) went to my Makcik's house dekat Taman Ehsan, Kepong last week. What amaze me more was, my makcik tu served steamboat as open-house main menu. Hehehehe! Gila koo...raye-raye makan steamboat. Tapi disebabkan mood still mood raya, tetap lemang dan rendang menjadi santapan utama kan? Yang best nya bila family members buat open-house, time ni lah kita nak merapatkan ape yang "jauh" kan? Yelah, bukan selalu kita berjumpa ahli keluarga, raya pon belum tentu sebab bila dah berumahtangga masing-masing mengikut kelurga masing-masing. So, baik kita ambik berkat open-house untuk merapatkan silaturrahim kita kan?kan? Selain dapat lagi "menambahkan" duit raye untuk anak-anak kita....Yeay! ^__^

After rumah makcik, a day after kitaorang pergi rumah Pak Teh pulak at Puchong. Disebabkan baba balik lewat after work, kitaorang sampai memang dah lewat malam sangat. Lemang dah tinggal buluh, ketupat dah tinggal daun palas, rendang dah tinggal serpihan-serpihan jer. Sobs....Nasib baik ade teh tarik 'Spesel" penyelamat majlis...hehehehe :)

Tapi it's ok. Yang penting niat untuk kunjung-mengunjung tu ada kan?. Seronok tengok rumah Pak Teh ramai orang datang. Mikhail pon happy. Orang sana dukong, orang sini dukong...Sana cium, sini cium, sana gambar, sini gambar...alahai anak oiii :)

Yang rumah ketiga momy cha selamat terjah rumah seorang rakan blogger jugak. Tengkiu so much sebab menjemput...like I said before, kalau dijemput, bagi address, no phone lengkap segala...insyallah mak jemah sampai u ols. Cerita pasal pergi rumah blogger tu nanti momy cha story-mori lain eh. Rumah dia superb-clean dan cun dengan perabot ala-ala English style...I like! 

So guys, itu saja lah untuk today. Kepada yang sudi baca momy cha ucapkan beribu terima kasih. Pada yang bertanya bila momy cha nak buat open-house pulak....Errr, rasanya tak buat kot. My house sentiasa open untuk everyone. I tengah savings untuk kenduri Aqiqah my lil prince on this coming January 2013 + his birthday + my niece birthday. 3 in 1! Insyallah momy cha akan menjemput u ols semua. Buat dekat Shah Alam, my MIL house. Pasang khemah, berzanji, marhaban semua ada..insyallah :) errrr...sudi nak datang tak???

with my cousin, mimie and her dotter iyeesh :)
another cousin of mine :)
my untie and my cousin lagi..
kekna and my boy muka nak mengamok je alahai...:(
cis! gomok!!!
mengamok time...
comei dua-dua budak tecit ni :)
second house, pakteh & makteh house :) dats my mak teh...last minute pegi umah orang ku pinjam t-shirt baba jek, sebab malas nak iron baju dah...sempoi habaq ang!
my pakteh, baba & mikha
mak teh, me & all of her dotters...cun sei derang neh..ha dotter lagi sorang kat luar bz layan tetamu :)
menunggang rimau...haa..kaauuuu ade? hahahah!
main ekoq rimau pulop :) hai mikha..mikha :)
lepak santai bersama rimau...:)
potograper amek gambo..hihihihi...pose sket cyg :)
anak rimau ke tu????
mak pak pon turut "kalut" nak berposing. siap posing maut lentok-lentok tu...hahahahaha!
melepas penat lelah..upah susu sebotoi.....errr! 3 auns je pon :( tak banyak mcm baby lain dia minum pon :( kurussss selim-melim dah mikhail ku...sobs...
sambung main lagi :) tak takut kat rimau yang paling best tuuuu....hahaha!
auummm tunggang harimau malaya pulop!
selamat hari raya dari i ols + rimau...u ols...:)




#pisnowar#

salam sayang,
momy cha!

23 comments:

Mimie said...

muahaha byk gak gambaq iyeeshh. iyeeshh sorry la camera mama rosak. tumpang camera mak long tachaa je la.. kelasss open house ada rimau.. haha. waktu awal-awal rimau ni dok dalam kandang lagi kot. tgh malam baru nampak rimau ni..

amirah said...

hhehehe...comeila mikha x takut kat rimau pon kan...aummm!!

Bitt (double IS) said...

best...wahh ada rimauu...hehehe comel jek possing dgn rimau ;)

Mr n Mrs Zaidi said...

SAKAN BERPOSING YEK.....AUMMMM...HARIMAU MALAYA KER TU,,,

PUAN SUE said...

haaa.kat shah alam..dekat lah umah su..hihi..boleh la pi..hihi..malu

Mimy Hamid said...

gambar last terbaik....cumil giler mikha ngan rimau...dah la muka macam tak takut langsung hehehe...

cha said...

nanti u bambam jgn salahkan ibu mengandung ok haha.

Mooniqueen said...

Ooh kazen dgn Mimie ka mummy cha ni? Kem salam Mimie ya...

dwaty said...

dia tak takut rimau pun....

ermmmm... pewaris HARIMAU MALAYA ni.... hehehe

♥ ROS ♥ said...

Wah comel sgguh mummy nih :)

Mommy_Cha said...

byk gambaq hat tunjuk perot bulat pon adee..tapi malas nak posts satni bila iyeesh besaq dia malu hehehehe..

rimau ni siang tidoq, mlm berjga...:) auummm!

Mommy_Cha said...

mikha tu muka ber lebam dek penangan dari taska. hampess betol lah...eeiii!

Mommy_Cha said...

hehehehe..spesel open house ni, siap ade rimau..kahkahkah!

Mommy_Cha said...

sakan jangan tak sakan. berposing setahun sekali dgn harimau katanya. hehehehe..ni bukan harimau malaya ni harimau puchong kot? hahaha!

Mommy_Cha said...

kat seksyen 20, boleh mai su. nanti momy cha buat invitation kat semua orang...ekskusip u ols...

Mommy_Cha said...

gambaq last dari camera mahal hahaha. mikha semua benda pon tak takut.

semangat harimau malaya kot kak mimy :)

Mommy_Cha said...

i bambam tak salahkan ibu mengandong u, tapi i salahkan baba buat i bambam sokmo hahahah :)

Mommy_Cha said...

yup she's my kazen... insyallah nanti kem salam kat dia eh...kihkihkih :)

Mommy_Cha said...

pewaris harimau malaya?...uit takutnya dengan statement tu....

Mommy_Cha said...

comei? hahahah! ikhlas ke idop ni? hehehehe :)

musykil sikit kalo orang puji ni..kahkahkah!

Cik Puan Mimi said...

hahahha. biarlah lemak2 itu. jgn difikirkan bila raya. tunggu lain bulan la fikir. hehe. tq mommy cha datang. hehe

Mommy_Cha said...

alamak! baru nak saprais kat derang ni...sekali dia bersuara pulop. tuan umah yang bersuara...hehehe...ur welkem my dear... :) neway nasik lemak tu sodap! nyum! nyum!

AkmaFaizal said...

Owh..ingatkan Mikha bela rimau kat umah..upernye kat umah Tok Teh dia. Mikha kan ank lelaki mestilah berani bak Harimau Malaya gitu..hehe

Nak buat kenduri akikah yer..nnt bolehlah jumpa Mikha. Lamo doh xjumpe ko Tasha, tu pun klau sudi ajak aku ni :)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...