Iklan

Sharemyloves Geng!

25 September 2012

My Story, sudi baca tak? :)

Terjawab sudah..sebab ape period tak datang nearly 2mons...

Siap buat satu entry kan dulu? Tanya kengkawan pasal period selepas bersalin...Hehehehe. Rupanya nak kasi adik ke Mikha :)
Syukur, alhamdulillah.

Bermula dari period yang tak kunjung tiba, dan demam setiap malam. Ku rasakan badan ku sudah lain macam. Pening jangan cakap, memusing macam naik Merry Go Round kat funfair!

Tapi disebabkan ingat semua simptom ni sebab berulang-alik dari SHAH ALAM-PUTRAJAYA so momy cha redhakan saja. Mungkin badan letih kan?. Tak cukup rehat...

Entah macam mana Jumaat minggu lepas, after kerja momy cha "tergerak hati" nak ke Watson, Alamanda beli pregnancy test. Yang bestnya tu, bukan terus pegi beli pregnancy test tu. Tapi naluri kuat nak beli mascara dulu...hahah! Entah rasuk dek hantu mana buat momy cha nak beli mascara ko! Sebelom ni, tak teringin pon bermascara..hehehehe :)

Pastu nak time nak beli pregnancy test, tetiba jadi berdebar, tangan berpeluh...Aduhai! awat pulak ni? Memula pilih yang mahal dalam RM30++, pastu cakap dalam hati...huh! membazir je...kalo tak pregnant "melayang" RM30 aku..hahahhaha! Pastu, beli jela yang murah dalam RM4 gitu..kahkahakahakaha!

Malamnye sibuk membelek mascara. Mascara Loreal, siap ber collagen gitu! Tertarik lah ahkak beli, diknon oiii! hehehehe...Pas belek mascara, simpan dlm porch make-up terus buang plastik Watson kata kooo...Dah lupa ni tadi beli pregnancy test, boleh gitu? 

Siap dah makan nasik, solat Isya' baru teringat beli pregnancy test tu. Menggelabah aku carik dalam tong sampah...nasib baik jumpa... :)

Memola nak test tu, cuak gak. Kencing sikit dulu...Pastu tengok ooo...lega satu line jer :)
Biar dulu, letak atas sinki, sambung kencing lagi...hehehehe... Nak kuar toilet, tengok balik! Ohmaigod! Dah naik dua line... *__*
Time tu rasa bumbung toilet himpap atas kepala momy cha ke hapa...biar betikkk?????

Bagitau Erie, dia kata...Tu lah beli pregnancy murah...salah kot? Ntah-ntah benda test tu dah rosak. Eiiii! Laki aku memang gitu..Pastu tunjuk kat MIL, dia cakap Tahniah... :) .....bestnyer!

Malam tu momy cha tido tak lena. Esok nya, berdebar ke DEMC buat pregnancy test. Tunggu result dari lab tu macam nak tunggu Tok Kadi kata koo...Dah le momy cha sorang-sorang. Erie tengah kerja :(

Berdebar tunggu pastu, masuk jumpa Dokter. Bila dia kata...Congratulations puan, u're pregnant! Terus aku macam....errrrr???yeke? betul ker? tak caya ni....
Dan begitulah kisahnya sehingga momy cha pergi jumpa Dr. Zamri semalam. Jumpa dia untuk scan condition pregnancy ni, sama ada ok ke tak? Dan,alhamdulillah semua nya ok.

Dr Zamri ada bagitau. Ada 3 step penting bila kita nak confirmkan kehamilan kita:
a) Buat pregnancy test di hospital/klinik
b) Bila result positive, terus scan untuk tegok kehamilan di dalam @ diluar rahim
c) Tunggu sehingga 3 minggu, dan scan balik untuk tengok kantung tu membesar  atau tidak.

Momy cha masih cuak untuk tunggu 3weeks time tu. Hopefully semuanya akan baik-baik saja. Disebabkan ade sejarah "miscarriage" membuatkan momy cha lagi takut. Tapi Dokter dah banyak pesan supaya jangan stress dan, make it as a happy pregnancies... :)

Oh! buat yang kata belum mampu, tak cukup duit tambah anak, membebel itu ini pasal I pregnant awal...Cuma satu jer jawapan I....

Kuasa tuhan kita tak boleh lawan, kan?

Rezeki anak lain-lain, renung-renungkan dan selamat beramal :)
Tolong doakan kesihatan adik baby & momy cha...

contoh mascara yang momy cha beli :) wahahah! motip buh pic mascara?

#pisnowar#

momycha!

25 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

betullah, dah Allah nak bagi rezeki kan.. may u and baby have a safe journey Mommy Cha

Juliet said...

Congrats Momy Cha! :) Ter-blogwalking ke sini lepas menyinggah kat blog Erina :)

Momy Cha tinggal kat Presint bape?

PS : Ell link kan blog nie ke blog ell. Hope u don't mind ;)

Erina Asmawani said...

Bestnya baca!! Ena plak yg terexcited. Ehhh.Hehehe. Betul, kuasa Allah kan..mana boleh kita menolak. Lagipun anak tu rezeki. Moga mommy cha % baby sihat2 hendaknya. Jangan renyah2 ok :D

Allene said...

congrat again... rezeki paling mahal tu... hope everything ok. :)

Wawa said...

tetbe suke mascara? baby girl kot..haha...tp sy dlu, nampak brg mekap terus nak muntah...mse preggy kan naila, muke kusam yg amat...tp time tu tetbe je rajin masak, menjahit...hahaha...

tahniah mommy cha! epy for u...sgt2!

Mooniqueen said...

Wahhh jeles la dgn u dear.... I baru je habis period ni.. Kalau ade cepat alhamdulillah... I tak minta n tak menolak... Sebab taknak berharap sangat.... Btw congrats dear.... Wish me pulak ikut jejak u ye..

Mommy_Cha said...

tq yana :) hopefully everything going to be fine...

Mommy_Cha said...

momy cha dekat P18..but currently stay dekat umah MIL di Shah Alam..:)

Bazilah (^0^) said...

seronok baca :) rezeki setiap anak lain2, may u have a happy and joyful pregnancy :)

Mommy_Cha said...

Ena tu sokmo gitu..hihihihi :) ni bila nak bwk jumpa aqil nih? ribdu lah nak tgk aqil :)

Wawa Yusoff said...

Bestnyeeee... nak tambah jugakla cenggini :)

**since lepas besalin x penh period lagi, acane ni nak tau waktu subur?? :p

fifi tiez said...

Take care! tak payah buat keja banyak sangat ye..

LAYLA ZAMRY said...

tetibe sebak baca entry ni
teringat masa memula tau pregnant dlu.
rindunyaa saat tu..tp syg sy czer tak boleh pregnant lg at laest for 3 yrs :(

PUAN SUE said...

SU BR JE PERIOD MLM TADI..HEHE..
MOMMY CHA DOKTOR ADE BGTAU APE2 TAK..KAN KITE PENAH BERANAK CZER?
NURSE KAT HOSPITAL ARI TU
BGTAU LUKA CZER YG DALALM BAIK 2 TAHUN KAN..SU NK TAHU,,NNT WT ENTRI OK

PSST : SU PI DAISO KAT SETIA CITY MALL..KLU NGAN SHAH ALAM DEKAT LA

CikNaa said...

tayah pikir pe kate org mommy.. Allah dh janjikan rezeki nye utk anak-anak kite.. insyaallah sume ok..

nizabeba said...

congratulations mommy cha! alhamdulillah rezeki anak namanye tu =)

Juliet said...

Eh same jugak. I stay kat P14, but currently duk uma mak kat Shah Alam. Hi 5! :)

~ NANA ~ said...

alhamdulillah rezeki...eee syoknya! congrats tau... i doakan dpt baby girl lak kali ni...hihi

puan.mila said...

Alhamdulillah rezeki Allah nak bg..tahniah mommy cha..mikha dpt la lwn dia nti..hehe

Ann Ilias said...

yes dear, setiap anak ada rezekinya. dont worry.

kita pun dlm proses nak conceive. hopefully Allah permudah. Doakan ya, :)

Take care n semoga pregnancy smooth until delivery, amin.

farhana shamsuddin said...

lewat sebab preggy? congrats dear.. jg diri..

Mr n Mrs Zaidi said...

xper la, muda2 nie tambah anak ramai2..smentara nie kita kuat lg...
agak2 baby girl kot, tu yg nak beli maskara...hihihi

aTy _faRed~ said...

tahniah cha...!!!! lambat nyer aty bace..haiihh...aty tumpang gembire tuk cha..even seriau aty masih belum hilang macam yg aty cakap kat n3 atas td..tapi tetibe rase jeles sikit bile member dah pegnan balik..!!! huwaaa.....aty nak anak ramai...[tapi takut]...tetibe rase...eehh..nak mengandung balik gak ley tak..?? heheh

Mimy Hamid said...

ehem ehem anak bulan syawal...Alhamdulilah

Pregnancy Test Delivery said...

Dah berpa bulan dah kandungan?

Dapatkan pregnancy test dengan hanya RM 8 termasuk kos penghantaran (pasaran RM 12). Apa yang ada tahu. Esok selamat sampai di rumah anda. Sila likes http://www.facebook.com/pages/Pregnancy-Test-Delivery/543044649056480

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...