Iklan

Sharemyloves Geng!

04 September 2012

Merdeka kami :)


 Salam 1Malaysia @ #merdeka55 tahun

Hari Merdeka sudah berlalu. Sebagai warga JPA yang dipilih, kitaorang amat "berbesar hati" untuk ke Perhimpunan Merdeka di Stadium Bukit Jalil 31.8.2012. Jom nengok gambo-gambo yang bakal merobek hati sesapa saje...robek ker?...hahahahahah :)


 Geng JPA, berbaju korporat. Ala-ala baju mak gat kan? Hewhewhew! Biarpon persamaan baju korporat kitaorang and baju mak gat sangat la tinggi, tapi kami tetap bangga wooo pakai baju korporat JPA. Hah! ko ade? hewhewhewhew!


  
Kitaorang bertolak naik ERL, pastu naik STAR ke Bukit Jalil. Sekali seumuq hidop kata koo...Berasak-berimpit mengalahkan sardin cap ayam brand. Tapi ku relakan jua, demi semangat cintakan negara...ciwahhhh! propaaaaa sangat ko, tasha!


Time sampai Bukit Jalil kena posing dulu. Sebabnya make-up still fresh, muka belom minyak-minyak. Hehehehehehe. Lagipon tengah bersemangat waja..baru sampai katanya. Pastu masing-masing mata melilau cari group JPA sebab nak tandatangan kehadiran. Wajib kata koo....kang kena tindakan tatatertib pulop kan? ^__^ sia-sia je datang tinggal laki & anak...ish-ish-ish >.<


Manusia ni pulak, macam semut. Dari orang India, China, Bangla, Nepal semua berasak nak masuk stadium. Memamg lautan manusia lah time tu. Kalo tersesat ke, nak carik member ke...Masyallah! boleh fengsan #mana nak caikkkkk#



 Memang ramai sesangat. Dengan line telefon sekejap ade, sekejap takde. Alahai...macam-macam manusia pulak yang datang. Dari IPTA, FELDA, sekolah, NGO's, orang gomen, orang awam, badan berkanun....semua dok pakat kerumun stadium. Sekaligus, ko akan dapat bau perfume EDT (yang tahan 24jam) kat badan ko secara percuma. Macam-macam bau badan hadooo....hewhewhew!


Disebalik keramaian orang tu, sempat lah kitaorang "pose" kahkahkahkah!. Bukti katanya, kot-kot tak caye kitaorang datang ke? Nah sila nengok bukti. Siap pakai baju JPA lagi. Yang penting...tudung paridah tidak ku lupa....kahkahkahkah!


 Disebabakan stadium tu besar, so ade gak la inisiatif kawan momy cha untuk print map@peta pintu masuk ke stadium. Untuk sektor awam pintu merah. Tapi last-last semua pakat serbu masuk situ gak. Cisss! hampesss....tak guna bawak peta. Kalo dah semua kerumun masuk macam anak ayam masuk reban, memang dah sapa taleh handle dah kan? Tu yang ade yang terlekat celah pintu stadium tu...ish-ish-ish!

  
Dalam stadium, kitaorang duduk level 3. Paling tinggi kot. Dan amazingly stadium dah hampir penuh. Mak aiii..ramai giler kot umat manusia rupanya. Dah le sound system stadium memang failed, satu haprak pon tak dengar, yang hadoooo...bunyi vuvuzela..alahai menatang yang bising tu...yang bunyi ponnn-ponnn-ponnn tu... memang menyemakkan telinga saja. Haiii...donia...doniaa.....!


 Time ni dah nak balik. Kitaorang cabut awal lah. Sebab pikir nak berebut train semua! Huh..tak koser mak nak berimpit lagi. Yang momy cha macam ala-ala makcik pegang beg plastik tu aku belikan hadiah moo-moo dekat hero kecik di umah. Buah tangan dari Bukit Jalil katanyer...
 

 Yang ni acara makan beramai-ramai. Kalo tak makan alamat kebulur lah wei. Dapat mihun goreng yang "kureng sedap" pulok haiiiii. Pastu bila makan steamboat share ni, sorgaa ko tau!  Satu meleysiaaaa sangat kan?kan?kan?


 Ni dah time tunggu ERL nak balik dah. Sempat lagi posing sana sini. Tetiba momy cha rasa...apa lah gigih sangat kami ni pegi memeriahkan stadium kan? Takpelah korang. Sekali seumur hidup yer tak? Tahun depan kirim salam sayang dari kejauhan lah yer....^___^

  
Makcik-makcik sangat momy cha tu. Orang lain rilek je..kita ber beg plastik bagai...hewhewhew!

  
Salute habis kat all my frens. Bab nak berposing semua kemain sakan. Cari background "pink" la...apelah hehehehehe. Sampai kaki pon sempat posing tuu...Bab posing lama berjam-jam pon takpe. Bab nak dengar perutusan merdeka kat stadium, semua cabut balik. kan? hahahahaha! oh! untuk kak ieja, terima kasih sebab join kitaorang. Sempat juga kamu menabur bakti untuk BK kan sebelom ke "tempat" baru...hehehe! caiyok-caiyok!


 instantgram...suke aku lah nak sebut instantgram jugeksss! hewhewhew!


Antara yang berimpit dalam train balik. Banyak jugak insiden "sexual harassment" berlaku sepanjang perjalanan pergi dan balik ke stadium. Hoi! dah merdeka-merdeka ni, otak tu cer bagi "merdeka" sikit!...
Serba sedikit itulah coretan merdeka momy cha. Sorrylah kalo plot penulisan macam budak darjah 1 ke ape. First time momy cha menulis berdasarkan gambar semata-mata. Sungguh tak "bersepadu" penulisan ku ini. Oh...untuk yang bertanya kami sampai rumah pukul berapa?. Mostly sampai pukul 11 malam lebih. Siap 6 orang berimpit dalam keta Kelisa, Kak Ti (opismate aku) nak balik rumah punya pasal....Sehati seJAWA sangat korang...ahaks!
 

As for Mikhail, momy cha bought this for him. Patung moo-moo yang akan buat "head bangging" kalo kita tekan tangan dia...siap ada lagu rock lagi kata kooo...Hahahaahhahah!
Itu sajalah dari momy cha. Planning punya planning dengan budak-budak opis ni akhirnya sampai jugak kita ke Bukit Jalil!

#janji ditepati, kan?#
NOTA KAKI: DILARANG KUTUK-KUTUK! ada paham?

#pisnowar#

salam sayang,
momycha!

12 comments:

cha said...

lawala baju korporat you ols jeles i huhu

haha i selalu nampak moo moo ni kt pasar malam haha anak u tak takut ke tgk?

Mommy_Cha said...

kannn? cantik eh? tengkiu cha! takdelah made by Jovian Mandagie or Rizalman, tapi cukup berbangga ngan baju ni. hehehe!

a'ah moo-moo byk dekat pasar malam. murah jek! hihihi..my son tak takut, suka lagi ade lah..hahahaha :)

#pisnowar#

~aYu~ said...

hehe.. mmg vogue gitu.. sy xpegi pun.. tp, dpt MC doktor.

amirah said...

meriahnya oranggg...uiii..teringat jaman dolu2 masa kiteww mudeww..huhu

Mommy_Cha said...

vogue kah? lalalalalal~ vogue gaya mak gat-mak gat :)

Mommy_Cha said...

memang meriah kak. hehehe..jaman dolu-dolu eh? jaman mudo-mudo lah tu yer kak? hehehe!

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhhh seronok yek g sambut merdeka.... dh tak nmpak mcm mak2 dh... sekali sekala kuar dengan member2 yang satu kepala nie seronok kn..

Mommy_Cha said...

alamak ayat tak nampak mcm mak-mak tu yang paling best..hehehehe...tapi taleh buat cenggini selalu, meroyan laki kat umah kang..hihihihi :)

mrs kayrul said...

meriah betul merdeka mommy cha...geram pak tengok patung moo moo..kena grab utk hadif satu nie

Aida78 said...

salam mommy cha rajin nya g sis x kuasa nak g sbb nanti nak balik mesti pek giler...huhuhuhu....

Mr n Mrs Zaidi said...

ehmm ye la...hahahha..betul2..dh ler kne jaga anak...sang isteri kuar bersuka ria...mahu mengamuk nnt...hahahhaha

Andy Zs said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...