Iklan

Sharemyloves Geng!

28 September 2012

Mak-mak kalau dah berjumpa..ginilah yer?

Salam Jumaat!

Baru teringat nak buat entry pasal pergi open-house kak mimy hamid :)
Dah lama, baru nak tulis hihihi...lupa laaaa....

Dalam bulan syawal aritu, momy cha berkesempatan berjumpa dengan mama fayel & mama qaleef. Both of them jugak adalah blogger. Kenal pun dekat blog saje. Alkisah, asyik dok tanya, bila nak jumpa, bila nak jumpa..akhirnya berjumpa lah juga kami sekawan :)

Hari Sabtu tu, terus pakse baba, cepat-cepat siap. Semata-mata nak pergi umah kak mimy dekat Gombak. Walaupon ku tak berapa mahir area tu, belasah jugaklah dengan bantuan dan direction dari tuan rumah...hihihi :)

Akhirnya sampai jua, rumah dituju. Ramah tamah rupanya kak mimy ni. Setelah berborak, pastu tak lama mama Qaleef, Aty (Aku Bukan Bidadari) pon sampai. Kecik nye lahai badan si Aty ni. Macam bukan baru lepas beranak la..ape resia nye eh Aty? Boleh share? Hihihihi...

Pastu yang paling best, bila dah berjumpa..pokpekpokpek macam dah lama kenal. Padahal baru jer jumpa kan? Macam-macam stori-mori keluar, pasal anak, pasal makan anak, pasal gigi anak, pasal macam-macam lah. Yang sang somi, melopong jer dengar...maap lah yer..somi I memang pendiam+pemalu orangnyer :)

Dah nama pon blogger kan, dalam masa borak..asyik jugak nak bergambar. Sekadar kenangan dan jugak untuk dibuat bahan entry lah kan?

Seronok rupanya bertemu dan bersembang, sekaligus boleh tengok gelagat anak-anak. Si Fayel dengan tak habis dok menarik stokin si Qaleef dan Mikha tak habis dok menyakat si Qaleef jugak..sian adik tau!

Tak lama pastu mama Adelia pon datang jugak. Dia pon blogger jugak (sorry momy cha tak jumpa link dia pulak, adoiyai). Oleh kerana dia bawak baby girl, Adelia satu-satunya bunga yang menjadi perhatian semua baby kumbang kat situ hehehehe :)

Lagi satu yang Momy Cha perasan lah kan... Mostly semua ibu-ibu blogger yang Momy Cha kenal dan yang join group Gojes Blogger Supermom & Baby kat fb semuanya anak-anak lahir pada tahun ni. Mostly, dikira sebaya lah...kiranya 2012 babies lah yer tak? Oleh sebab itu, permasalahan time kita preggie sampai bersalin, sampailah ada baby semuanya lebih kureng jer...

At least dengan berblogging bolehlah kita bertukar pendapat kan? Atau ape-ape permasalahan yang berkenaan anak/diri sendrik yer tak?

Oklah guys. Itu saja untuk today. Keep wondering bila our blogger group nak buat gathering/event ni? Group dah create, desas desus dah ade...cuma belom confirm tarikh/tempat jer kan? Hope to hear from ur guys soon...Tak nyabor dah nak bawak Mikhail jumpa geng nanti....weeeeeeeee! :)

nota kaki: tanak lah jumpe lambat-lambat nanti perut i dah muncit tak comey dah...huwwwaaaaa!

borak mak-mak...bergambor jugak style mak-mak, askar-askar ni kemain susah nak suh posing :)


lawa pulak ku nengok kaler baju masing-masing, colorful gitew :)

kembar tak seiras..fayel&mikhail :)

#pisnowar#

momycha!

12 comments:

missayu said...

cute jer boy2 semua....

Mooniqueen said...

Size anak pun lebih kurang je...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

3 kumbang, 1 bunga :)
mesti meriahkan

Mr n Mrs Zaidi said...

waahhh syok...nak jupe jgk korang sume...mcm mne nak join group Gojes Blogger Supermom & Baby tu mommy???

Mimy Hamid said...

adik beradik lain mak bapak tapi sama acuan je body...hehehehe perangai pun ada lebih kurang..akal panjang ..haishh jejaka askar....

sayang mommy cha...hope perjumpaan kita satu detik permulaan berkawan......suka la korang sebab best...serashi bershamaaaaaaaaaa


laki ai pun sama cha oii...diam terpaku ngan muka gangsta paradise...huhu jgn terasa eh..nanti dah jumpa 2-3 kali tau la dia camana...peramah habis

Mr n Mrs Zaidi said...

mommy nie link fb sy.... nnt mai la dtg rmh....boleh jupe bunga kembang tu.. https://www.facebook.com/nurulhidayat.rdilittleshop

puan.mila said...

bestnya dpt jumpe geng2 blogger..plk tu msing2 dh ber'anak' ..lg la meriah kn..

cikpingu said...

comey je fayel ngn mikha... posing same plk 2...

m@m@yAyA said...

xper mommycha xboh link pun xper,sb blog kta pun suam2 kuku jer..~
ish cute2 btul babies tu sume,tp sygla sb yaya dtg lmbt jd xdpt nak main sm ngn kwn2..~
apapun tankz sb sudi msukkan skli picta weols..tharu,bighugs..*

aTy _faRed~ said...

Suker semua gambar..!! Yeah..korang mmng besh...!!! Rase nk ajak lepak agi....:-)

~ NANA ~ said...

alahai bestnya..i yg duk jauh dari kl ni mmg ssh la nk jumpe..hukhuk :(

Liyana said...

bestnye....

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...