Iklan

Sharemyloves Geng!

26 September 2012

Barangan branded untuk baby.. Pentingkah pada kita?

Kita stop kejap cerita pasal pregnancy momy cha.
Lama rasanya tak story-mory pasal abang baby :)

Rasanya kalau dapat baby boy gini lah kot "peel" nye. Suka sangat meniru baba. Kalau baba pakai sunglass, dia pon nak. Kalau baba pakai kasut cantik dia pon nak jugak. Kalau baba pakai suar jeans, dia pon nak pakai, Kalau baba pakai topi/cap dia pon sama nak jugak....haiiii!

Memula, kitaorang tak perasaan sangat, perangai suka "meniru" baba nye tu. Tapi bila baba pakai sunglass dalam keta, pastu si Mikha asyik la merenung baba dia. Momy cha terpikir...Err anak aku ni apehal? Macam lah tak pernah tengok baba pulak kan?

Rupanya dia ter "bekenan" dekat sunglass baba dia. Pastu bila try test pakai, tak pulak dia merengek nak bukak...Siap pakai jer, tak usik langsung. Kepala pulak maintain keras sokmo, takut sunglass besar tu tercabut kot? Hehehehehe....

Pastu bila baba dia pakai cap pulak. Dia buat "peel" yang sama. Nengok jer cap baba dia. Hehehehe :) Bila test kat kepala, dia kemain tegakkan kepala dia takut cap tu jatuh...Hahahahaha! Disebabkan kesian pakai cap besar baba, kitaorang pon beli lah satu cap murah-murah kat Tesco Shah Alam tu. Bila kasi pakai, terus je posing u ols...tak bukak langsung! :)

Nak kata Mikha ni Mat Smart ke apa tak lah jugak. Momy Cha suka bagi dia pakai, pakaian mengikut keselesaan dia. Kalau kasi pakai smart-smart pastu berpeluh, melekit, panas tak guna jugak kan?

Sebab itu, if u ols perasan kalau Mikha oweys pakai brand Baby Polo tu jangan la selalu salah anggap pada Momy Cha. Memang brand Polo tu mahal. Tapi momy cha ni jenis bukan mampu nak beli mahal-mahal pon. Baju, seluar brand baby Polo tu I beli time Sogo Membercard Day before Raya hari tu (berebut dengan orang u ols!). Dan memang murah sesangat. Semua prices range between RM10-RM50 saja. Kalau tak sale...TOBAT ku tak mampu beli.

Lagi pulak brand ni material nye sedap, cotton nya lembut. Serap peluh! Tu yang best tu...Hurm..bagi momy cha, tak penting sangat brand, tapi kalau selesa dan mampu milik insyallah I akan beli. Baru-baru ni, pergi Tesco tengok ade sepasang baju suar harga RM10 jek. Itu pon momy cha beli. Kasi Mikha pakai hari-hari dalam rumah. Sudah lah kan? Takkan nak kasi baby Polo pakai dalam rumah??? Bengkrap lah I...huhuhuhu!

Semuanya terpulang kepada diri masing-masing. Ada yang suka branded thing sebab tahan lama, tahan lasak etc-etc. Selagi mampu tak kisah lah kan? Sebab kita mahukan yang terbaik untuk anak-anak kita, yer tak?

mata kemain nengok aweks kat sebelah tau :)

dah pandai balance diri sendirik...bagussss dah boleh jadi abang baby! *_*

topi nampaknye lagi besau dari kepala...ehehehehe :)

Mikha membuat cobaan buat muka kesian sebab nak beskal..oh! no-no-no-no-no....

tiru macam baba dia..nak pakai cap jugak!


kemain sokaaa...pakai baju kuning sama baby..baba drive dia pon nak drive jugak hehehe :)

Oklah itu saja untuk today...kepala ku sudah fefening lalatss now :)

#pisnowar#

momycha!

13 comments:

iedchan said...

baby u comel..hehe..betul2. jrg beli brg mhl..unless kalo ade discount kaw2 punye..hehe

as ♥ Leenda said...

errrr..ntah2 kite ade tarik2 barang time sogo membercard sale ari tu tak?hahahha..

Wawa said...

wooo...skang naila suke duk usha mama die klu mekap2...adekah die nak bermekap jugak? jeng3...:p

Erina Asmawani said...

Comeynye abang baby!!! Tu buat muka panda la tu nak beskal. Hehehe. Betullaa..Aqil pun skrg suka tiru2 ayah ngan mama dia.Dorang dah tahap fasa "tiru-meniru" nih. Bagi ena tak salah nak beli branded items tuk baby,ikut kemampuan kita.Biasanya kalau branded ni mesti tahan lama n bolehla simpan untuk adik2 dia.Alang membeli,menang memakai. Chewah!

Abang baby jomla jumpa Aqil. Muahh!

deena awanis said...

branded or not is not a big issue. cuma masalahnya, yang material ok, design cantik dan berkenan di mata tu selalunya branded, itu yg jadi masalah.hahaha..

Allene said...

mikha nampak macho da, sejak da jdi abang ni... :D
budak pakai kejap je... nak branded pun kadang2 ok jew...

Mr n Mrs Zaidi said...

tak kisah mahal or murah...janji puas hati bila beli..kalu beli mahal tp tak puas hati xsyok jgkkn..membazir jer...tp bila beli branded brand nie puas hati sebb dia tahan lasak..boleh simpan untuk adik2nya plk...hihihi..pakai lme pun xluntur or jejas kain n warnanya...

p/s:- mkn hari makin encem la bakal menantu ai nie....kecik2 dh jeling aweks lain, mcm mne nk jdi menantu nie...nk kne bakbak nie...

::puan ungu:: said...

Saya pun borong baju baby polo time sogo membercard day aritu...murah kot...hahaha...kalau x sale xmerasa la harganya mak aiii...gugur rambuk mak nak...hehee

Bazilah (^0^) said...

geramlah auntie tgk abg mikha nih. Comey sgt! Kalau jumpe mmg auntie cubit2 jer nnti

farhana shamsuddin said...

hheheheh actually depends.. tepuk dada cek poket..heheheh

PUAN SUE said...

Aqilah stakt ni byk bj org bg,hehe,sernok umie nye,huhu..anak bapak mikha ni!

aTy _faRed~ said...

heheh..abang mikha sangat comel pasal cermin mate tu..kemain pandai nak bergaye lagi...:)

tapi baju baby boy memang mahal kan..kekadang macam tak masuk akal jer...huhu

Mimy Hamid said...

topi dah jumpa..nanti bagi eh....branded ke tak yang penting stylo...kan kan

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...