Iklan

Sharemyloves Geng!

09 August 2012

Jom coba/try/test...

Sikit-sikit dulu, kang kalah Masterchep kang...hahahahaha!
I buat Bruschetta untuk ubah selera time berbuka semalam.
Apa kejadahnyer Bruschetta tu??...jom tengok!

Among the bahan-bahan.

I used oregano instead of serbuk basil/serbuk parsley..mintak maap tuan tanah kedaung..hahahaa!

Used this kindda bread, a bit small tapi not bad...

I guna roasted chicken, instead of ayam rebus..maapkan I lagi sekali owner recipe ya..

I add baby carrot sikit. Konon nak jaga mata jangan bagi rabun. Kahkahkahkah...

After sudah baked dalam oven pemberian mama, all the topping are melting...

Lagi sekali I ikut pandai tambah sedikit lingkaran mayonis kat atas Bruschetta...huh! sapa boleh tahan dengan mayonis kan? Kalo beli beger, asyik mintak extra mayo saja. Hahahahaha!

I sempat tapaukan 4 ketul Bruschetta to my bestest fren. Untunglaaaaa orang tu..kan? Hehehehe...

Disebabkan today, I sudah 2kali patah balik rumah, sebab Mikhail buat-buat "trick" rindu sesangat nak jumpe mama dia. Sebab tertinggal puting dan secondly botol susu My Mikha, jadinya semangat berkobar-kobar nak bercerita pasal recipe ini terbantut. Lenguh tangan kot. Mohon share resipi yer Puan Nana yang gorjes lagi cun mengalahkan Hana Tajima...Silalah ke blog masak-memasak beliau. Anda pasti oooo...uuu...waaaa....fuyoooo...terleleh air liur!

#pisnowar#

momycha.

16 comments:

Mooniqueen said...

Betul2 la hari2 ngadap nasi muak kan?

Mommy_Cha said...

hehe. kite DIET kak. #kengkonon# hahahah!

che'pi said...

jap lg ... lunch hour bantai tido.. pastu dtg mimpi mkn benda alah ni.. best nyer...... hehee mommy cha.. nak join diet gak lew... hehehhahaa

~ NANA ~ said...

ye la tu kalah hana tajima....hahahaha

btw lepas ni i nk try letak mayonis la pulak...mesti lg sedap kn? hehe

SURIA AMANDA said...

tgok yang ni pun dah meleleh air liur..

Mimy Hamid said...

lol sudah cuba resepi nana..baru jenguk semalam..siap print ko hakak....over tak...gigi aku selongkar resepi dia...

Mommy_Cha said...

hahaha..jom diet! diet la sgt...hikhikhik!

Mommy_Cha said...

ha lah..lawa ar u. mulus jer muka nyer..sweet sgt...suke tgk u...comei giler...errrr tiramisu satuuuuu plis! hahahaha

Mommy_Cha said...

hihihi..makruh dah tu dear...^__^

Mommy_Cha said...

mmg tergigih sekali lah akak mimy...i pon super gigih print pastu terus pegi k4 cari bahan boleyh gitu?ahaks!

aTy _faRed~ said...

nampak macam senang n sedap...nak try gak..sejak2 laki i soh buat menu berbuker lain sikit..nak ala2 western katenyer...huhu..so ley ar try ni..:)

Mommy_Cha said...

hahaha. mmg senang jer aty. try le buat. cuma bahan2 tu yg berpeluh ketiak sikit nak cari hehehe!

miszatie said...

i mase puasa ni always masak len2..western la, masakan kampung la, masakan france..br x muak kan..^_^
salam perkenalan..
list u in my blog yaa

dr B2B atie..^_^

♥ Elin ♥ said...

nampak senang....blh try nih :)
bulan puasa nih jemu mkn berat2 ni...setiap hari pasti pening nak pikir masakan untuk berbuka..

farhana shamsuddin said...

nmpak sodapppp

cha said...

i pun nak buat nanti nk pg beli roti dgn cheese dulu hehe bahan2 lain sume dh ada :D

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...