Iklan

Sharemyloves Geng!

06 August 2012

I dare to REVEAL this!

Don't noe wether to reveal this or not.

But... As for pre-cautions step. I think I should!

My son had an accident at the nursery! Don't get me wrong...bukan nak membuka aib mana-mana pihak. Cuma peringatan untuk kita semua. Be more wisely to choose ur babies nursery in the future...

Kisahnya terjadi a few weeks back (sebelom masuk ward sebab asma/lelah). I baru terbuka hati untuk share dengan all mommies out there. Bukan apa, takut disalah ertikan, pulak!

As we all know, for 6mons ++ baby. Bukannya derang tahu nak berebut mainan ke apa kan?. Tapi itulah alasan babysitter Mikhail to me. As they informed me that, Mikhail terjatuh sewaktu "berebut" mainan kat taska.

I was like...What the heck?!!#@!%&*$!

Mainan pon dia tatau kan?. Pulak mana nya boleh jatuh sampai lebam matanya? Nasib baik tak buta mata anak aku!. Yang bestnya, baby sitter informed I dah petang waktu amik Mikha dari nursery. Bila tanya bila kena ni? Dia cakap after lunch hour. Cer kita kira jap.:

Lunch hour : 1.00 tengah hari
Petang ambil anak : 4.45 petang
Total: 4 jam 45 minit (anak aku menderita sakit) - inform lambat kat parents macam siput sedut!

Itu sajalah. Bukan nak meraih simpati mana-mana pihak. Yelah, bukan semua orang suka anak kita pon kan?. Pada yang simpati, I ucapkan a very lovely much thank you. 

Oh...untuk yang tertanya-tanya how is my son's condition. He is doing well. No major injured. Cuma lelebam sahaja. As for me, I tak banyak cekadak pon pegi maki ke bawak parang kontot ke hapa kat taska tu. Cuma direct jumpa Principle Nursery dan bagi "ceramah" free sepatah dua kata. Baik kan momy cha?
itu saja. sekian.

after jatuh, terus bawak DEMC

after balik jumpe Doktor. muka serius memanjang

a day after jatuh


poor little baby

still ade lebam. sedih pulak terkenang anak +_+


#runsing.pikir.nasib.anak.kecil.ku#

oktengsbye!
momycha.

23 comments:

Lala Latif said...

pergh...!!!!yg mcm ni nak hangin ni...
then, still hntar kat nursery tu ke mommy cha...?

Mommy_Cha said...

ho lah dear. tgh mencari-cari pengasuh pulak pasni. tak tahan dah dekat sikit. mula-mula ok. pasti KO!

Mooniqueen said...

somtims nursery much more better than babysitter...but depends on baby n condiiton jugaklah... i dah pernah sent my baby to babysitter n nursery...so far i more prefer to nursery..anything cepat2 diorg bagitau kite... hope ur baby tak teruk sgt ye..

Mommy_Cha said...

alhamdulillah my baby ok. cuma ralatnya ckp lah siang-siang anak kita tu jatuh. at least kita pon boleh terus take action gi amik dia ke apa kan? ini tidak dah lastt minute baru bagitau. aduhai. kita hantar elok je anak. dpt balik cenggitu jadinya. mana tak hangin satu badan...+__+

Bazilah (^0^) said...

kecian jer muka baby. hmmm ni yg risau nk antar baby ke nursery nih. maybe nk cari org yg betul2 biasa jaga baby n jaga 2-3 baby jer dlm satu2 masa...

amirah said...

siannya mikha! shld consider other nursery if possible

Mommy_Cha said...

rasanya memang nak cari. keep calling all over putrajaya for new nursery tapi unfortunate..semua dah penuh. al maklum dah tengah tahn dan menginjak ke ujung thn. semua no vacant! *__*

PUAN SUE said...

aduhh...ni yg su takut sekali..sian mikha..
su kan pernah kerja taska kat putrajaya dulu..kat KBS tu..siap baby ni ade yg kena lempang sebab nangis tau..huh! dengan cikgu kat situ...su budak baru mase tu ..sedih sgt mase tu

Mommy_Cha said...

kan? nursery sekali jaga 12 org budak. mak ai. kita yang ada satu baby nak jaga pon sampai terlondeh kain. inikan pulak nak jaga 12 org budak sekaligus. ish-ish-ish!

Mommy_Cha said...

hah? kene lempang? aduhai poor baby. budak kan mana nak tahu ape. yang tahu menangis jerlah citernya ye tak? sedih la kalo yer kena lempang kan? kita yg mak pak pon tak berani nak lempang anak. ini org lain sesuka ati jer. patah riuk sapa mau tanggung? cu cite?cu citer?

With Julia said...

MasyaAllah...satu peringatan yg baik utk kita senantiasa berjaga2 kan mommy cha...samalah julia pun dok tercari2 nursery yg x byk kerenah...tp one in a millon lah kan..as wife yg berkerjaya mmg selalu akan rasa risauu bila terjadi perkara yg x di inform awal2...at least kita leh bawa pi hospital in that time...xdlah dia menderita sakit lama2 kan...huhuhuhu pasni mommy cha kena wat investigate secara rahsia...dtg ke nursery secara tiba2 saje nak tgk anak...so pasni neh diorg x leh lah nak wat suka2...:((

Mimy Hamid said...

Mengucap panjang baca tau...nak nangis pulak sebab Mikha ni kan sebaya fayel..betul kata mommy cha..apala dia tau sgt pasal mainan..orang rebut pun dia tak kisah...sampai lebam mata nya ..macam tu sekali...sedih betul la...i feel so upset la benda macam ni jadi kat baby umur 6 bulan...pity u baby mikha..sob sob...mummy mimy so sad

Lala Latif said...

ala....ni yg rasa mcm xnak antar kat nursery ni...:-(
skrg ni tgh tgu turn untuk masuk nursery...
bulan 9 nnti dah leh start antar nursery...
skrg antar umah pengasuh lg...
kena pikir2 balik la ni...
hurm...:-(

Erina Asmawani said...

Alahaiii..sedihnya. Sabar ok mommy Cha. Ciannya baby Mikha.Kawan ena macam2 kes hantar nursery. Yang sorang baby girl dia baru 6 months, lebam kat pipi sebab kena gigit ngan baby 11 months. Yang lagi sorang pulak nursery dia tebuk lubang besar kat puting botol bagi flow cepat..padahal baby dia baru 4 months.Mana lah boleh pakai puting lubang besar kan. Hmm..macam2.Harap mommy Cha tabah ok.

CikNaa said...

subhanallah.. tatau nak cakap ape. klu jadi kat ciknaa, down terus kot..

Allene said...

wah... sakitnya hati tengok mikha cmtu.... mesti dia letak budak tu kat tempat yang bkn2... bdk besar tu, mana reti mainla... kot iye nak menipu, logic la sikit. hangin aku...

cikpingu said...

aallloohhh.. ciannye mikha.. smpi cmtu skali.. mmg ptt pun bg ceramah free.. pasni kne inform awal2... " klu ade pape jd kt anak sy.. bgtau trus.. "..
haishh geram plk..

Ely Hasrul said...

aduihhhhhh mmg la kalu nk terkena/terjatuh/ter ape lah mmg akan jadik cuma bgtau la time dh kena tuuuuu!!!!! kalu la ade yg serious cemanaaaa?????? ok nyesal kejap tadik pi anto suci kt nursery cm nk amik blk jaa... haihhh sian mikaaaa!!

aTy _faRed~ said...

ya Allah..teruk gak lebam tu..kalau aty pon naik hangin...dah lebam tu satu hal..lambat bagi tau tu bikin hati bertambah panas..aty emosi sebab terkenang kalau jadi kat anak sendiri..ggrrrr.....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

tu yang ramai ibu bapa risau nak hantar anak pergi nursery atau bg org lain jaga (kecuali parents sendiri) sebab2 camni lah. harap2 takde long term problem.

izla said...

ishh teruk gak lebam tu.
kene berjaga2.
thanks kerana share.
saya pon kene lebih berjaga2 pasni.

veesakura said...

oh my! oh my! nak nanges tengok muka mikhail. aunite lama tak jenguk sini, baru tau citer. ish, ade ke budak 6mo pandai rebut toys? tu kes takut nak bagi tau la tu. tu yg tunggu sampai u amek. ish, sedihnya....

m@m@yAyA said...

alahai ciannya mika,sedeh la tengok dia camtu..~
tp alhamdulillah mika ok..
sib baikla skrg mika da xdok nursery tue lg..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...