Iklan

Sharemyloves Geng!

09 August 2012

9.8.2012 hari istimewa

Hari ini 9.8.2012.

Orang gomen especially nya yang akan senyum sampai ke telinga. Yeap..it's BONUS time!
Kena bersyukur dapat sikit ke banyak ke, dah orang bagi....ambik jela. Jangan banyak songeh...hiks! Dengan duit yang sedikit inilah lepas buat bayar order kuih raya, tol minyak pegi balik kampong, lepas bayar kerepek ubi berperisa black pepper u ols tu kan??

Selain hari ini adalah hari bertuah orang gomen. Hari ini jugak genaplah 7 bulan anakanda beta itu. Hahahaha. Selain progress sudah ada gigi sebanyak 4 batang. Hero I jugak sudah laju menyulur ke depan, ke belakang, berpusing, free style macam-macam gaya. You just name it, and he got it! ^___^

Biarlah kalau orang kata, "Dey aparaa hari-hari cilite pasal lu punya anak saja. Talak cilite lain ka?, wa sulah boling woooooo"

Ha...ade aku kesah? Kuang-kuang-kuang.

Badan dia makin slim. Al-maklumlah orang tua-tua kata nak meringankan badan kan? Takkan gedebab-gedebob nak merangkak pulop dah. Acaa ner nak bergerak tu?

Yang makin tebal, adalah rambutnya. Aduhai, pakai shampoo jenama Tebal.com ke hapa anak aku nih? Dan bersempena nak raya, kita akan pergi saloon kawan mama, Uncle Alan yer Mikha, seperti biasa untuk trim. Rasa macam baru saja trim aritu...dah nak kena trim lagi.....Orang lain rambut pon ala-ala jer nak. Kamu, alahai kuussss semangat tang rambot! *___*

Sebelom ayat terakhir. Mama ingin ucapkan Selamat 7 mons old, putera ku Muhammad Mikhail Riefqee Bin Zuhairie. Mama doakan yang terbaik untukmu dunia dan akhirat. Semoga sentiasa sihat dan menjadi anak yang soleh yang boleh mendoakan mama bila mama dah tiada nanti....amin.

waktu pagi-pagi pergi sekolah, muka choiiii la wei..bukan muka lee chong wei tau! hahaha..

balik sekolah muka selepong bedak..standard budak balik taska, dengan minyak baby oil melepek atas kepala...haha standard lah kan? kuikuikuikuikui...
obses amik gambo anak dlm kereta pulop hahaha...

My fave, notty boy!

oktengsbye!

momycha.

16 comments:

With Julia said...

happy 7 month to baby moomycha yup..:)

Mommy_Cha said...

tq unti julia ^___^ he's a big bro now...yeay!

amirah said...

happy 7 months mikha

Mommy_Cha said...

tq wahai unti amirah ^___^

Mooniqueen said...

Happy 7mos old Mikha... Jelesnya dpt bonus... Hehe...

Mommy_Cha said...

hahahaha...ada rezeki sikit. sempena Mikhail's 7mons hehehe..gomen berbaik hati bagi bonusssss ^__^

Mimy Hamid said...

hepi 7 month Mikha...byk progress dia ...cepatnya ada gigi...kalau BF ni mau kena gigit ..adoiii...mika tetap bam bam di mata kuuuuuu....comel nyaaaaaaa


psst citer pasal anak la best..kang citer pasal laki orang muntah pulak...

Mommy_Cha said...

hhahahahaha....pasal laki lagilah orang naik meluat kot kak..hahahaha... muntah darah katanyer *__*

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

lantakla orang nak boring ke hapa kan.. yg penting Mikha pandai je jeling kamera bila nampak mommy dia snap!

Allene said...

happy 7month mikha... suka rambut mikha.. nak sikit, nak bg kat hafidh.. :D

Mommy_Cha said...

hahaha..mikha bkn camera freak okies. dia cuma suka buat-buat terkejut bila org amik gambaq dia...^__^

Mommy_Cha said...

tq unti allene. mikha mmg nak sedekah rambot dia pon. tebal sangat bkn afro dah arfo kot? ahaks!

veesakura said...

happy 7mo mikha! gambar last skali tu super comel,okeh! hehehe

Mommy_Cha said...

hahaha..tu gambo semalam, boleh dia buat expression gitu time kita panggil dia...eiii geram!

aTy _faRed~ said...

jeles ngan orang keje gomen...tak mo cakap lebih2..kang kurang pahala pose..hahaha..[dengki sebenarnyer] ;p

Mommy_Cha said...

org gomen gaji kecik. jadinya bonus pon kecik ja. tapi kena jugak bersyukur aty. kang rezeki terbang kan?kan? hihihi

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...