Iklan

Sharemyloves Geng!

09 July 2012

Pakwe dah 6mons today!

Isnin sudah mariii....

Hari ni, Mikhail genap 6 bulan. Hari yang tertunggu-tunggu oleh ramai ibu bapa. Hari kita dapat "green lite" untuk suapkan makan/solid food untuk anak-anak kita kan?

Alhamdulillah. Pasni takder dah momy cha takut-takut nak suap Mikhail makan baby food :)
#padahal dia dah lama start makan# opps! atas nasihat Paeds dia okies....

Dia belom "jab" for 6mons, sebab dia demam+batok+flu :(
Jadinya, pegi ambik ubat, check-up biasa saja and timbang jugak. Guess what? He's already 9.5kg at 6mons. Syukur, alhamdulillah...dah besaq anak mama sorang ni.

Mikhail sudah 100% bersusukan formula. Maaf anak, bukan mama pemalas pam. Tapi susu momy cha dengan sendirinya kering sebab dia tak direct feed sejak dari 3mons dulu. Apakan daya ku....? Cuma sempat bersusu ibu selama 5mons sahaja. Sobs-sobs-sobs!

Apa pon, tiada lebih lagi kegembiraan selain melihat perkembangan anak dari sebesar tapak tangan sehingga kini. Bukan mudah untuk mengandung, melahirkan dan membesarkan "amanah daripada Allah SWT" ni.

Tak kisahlah anak momy cha gemok ke, kurus ke, tembam ke, tak tembam ke, putih ke itam ke kelabu ke, idong penyek ke, idong mancung ke, mulut terjuih ke, mulut angelina jolie ke, comel ke tak comel ke, hensom ke tak hensom ke, pakai baju branded ke baju pasar malam ke..... yang penting dialah racun penawar duka lara momy cha dan dady erie selamanyerrrrrr.........^_____^

#love u eternity#

mola-mola baju lagi besaq dari tuan...@ 1 mons....

sekarang tuan lagi besaq dari baju....@ 6 mons...

nak sama besaq dengan dady dah pon :) sampai tak muat kancing baju....his-his-his!

salamsayang,
momycha!

17 comments:

Wawa said...

hihi smpai terbukak butan bajunye...

e k i n ♥ y u s r i said...

kejap je dah 6 bulan

Mommy_Cha said...

hihihihi..lawaksssssss :)

Mommy_Cha said...

kannn?dulu rasa baru jer preggie pastu tup-tup dah 6mons :)

cikpingu said...

si montel yg encem... suke rambut pacak mikha.. :)

luvira said...

eehhh...ehhh...dah 6 bulan??kejap je kan...kalau mikha 6 bulan, means alysa 5 bulan...ehehhhh, macam tak sedar je anak sendiri dah besar...hahaha...

pastuh nanti tau2 je dah sekolah...kejap tol masa berlalu

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ini budak manyak hensem !
Amboi Mikhail, kemain fit badan kamu sampai tercabut butang ... sihat2 :)

amirah said...

hik hik hik...comelnya pakwe ni! dah 9.5 kg lagi tu..!!..takpela mommy cha rezeki mikha smp situ je..takpe asalkan sihat..yg lain x penting

Cikpuan rara said...

alololo shomeeelllsssss.

as ♥ Leenda said...

esok asyraf pulak 6 bulan..alahai..mcm tak percaya je kan anak bujang dah masuk 6 bulan dah..hehe..
esok2 tau2 dh nak dapat menantu pulak..eh..

izla said...

bambam macam ni sedap kalau gomol..

PUAN SUE said...

aloo..encemnye pakwe ni.mst mumtaz aqilah suke..hehe

~ NANA ~ said...

alahaiii comel betol pakwe sorang ni...geram betol tgk lengan dia yg berketak-ketak tu...hehe

Mama Likha said...

hahaha aduhai mikha syg !! tk muat nok kancing baju doh eh ???!
hppy 6months muahhhh!

aTy _faRed~ said...

6 bulan lagi semangat..!!! aty pon tak sabar2 nak pakaikan baju2 macam tu kat anak..:)

che'pi said...

comelnyer...... herm... bila la daku nak kawin nieh... eh eh .. boleh lak tanya gitu... hehhahahha...

Mimy Hamid said...

hi pakwe 6 bulan...bila mama mimmy nak jumpe ni....cepat ajak mama jumpeeeeeeeeee

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...