Iklan

Sharemyloves Geng!

17 July 2012

Outing to PARK! Jomssss....

Kami jarang bawak Mikhail pegi shopping mall. Both of us lebihkan outdoor activity kepada Mikhail.

Bukannya apa. We ols tak mau Mikhail jadi terlebih shopoholic! Lelaki sejati, katanye. Should avoid places yang tak berapa sesuwei....untuk mak-mak boleh ler kan?

Last week, kami exposed Mikhail ke taman near our house. Area Putrajaya jugak. Cool place! Tempat berekreasi, tempat beriadah, tempat main badminton, tempat makan durian secara open, tempat ajak geng-geng lepak, tempat jogging, tempat lepas anak-anak lari ke padang, tempat anak-anak meet new friend dan main dekat playground dan tempat photoshot untuk pengantin. All-in-1!

the Park-Ju-Song!

FREE open-park bersebelahan Hotel Shangri-La Putrajaya ni memang best. Sejuk + tenang! Lagi satu taman nih tak berapa crowded macam kat area Dataran Masjid, Putrajaya tu. Dah le paking pon susah, pastu time cuaca panas terik, satu inci angin pon tak rasa wei. Panaih!

jap tengah pikiaq macam ne nak pi join abam-abam&tatak-tatak nie

yeay!

Momy Cha saje exposed Mikhail dengan crowd. Dengan suara budak-budak, abam-abam dan tatak-tatak besar-besar. At least dia tahu untuk berkawan dan bersosial. Yela, hari-hari asyik pegi balik taska. Boring kot kan? Tak kena langsung udara kat luar, tak exposed dengan new thing mana minda nak berkembang pesat, ye dop?

ade orang cakap rambot anak aku macam ace venture! cissss! beckam okeyh!

muka stressmaknak!

air liur cover-cover skets!

hon-hon-hon!

mengecil sedikit semenjak demam+flu

buai laju-laju ye boboy mama ^__^

aktiviti korek-korek tetap WAJIB buat kan?kan?kan?

muka masuk ke zaman kemengantukan +__+

hehehe...main gelongsur! yeay!

Nak bawak ke USS belom mampu lagi. So, kita pegi park yang free-free dulu ye sayam. Nanti next time ade durian runtuh ke? opah nak belanja pegi Bandung ke? Kita ikut yer?...opppsss! ^___^

instead of daddy, mulut dia dah ber "bababababababababa" so kita tukar ke baba la pulak! ^__^

fun at the park, mama!

tata, will come again here...tunggu bila daku dah dapat kaki nanti, boleh lari-lari-lari...tungguuuuu!!!!!

Moral of the story: He enjoyed every single minute at the park. Bulat-bulat mata dia tengok budak-budak main permainan kat taman tu. Cuma nya dia mengantok, odw balik terus terlena dalam kereta....alahai anak! Anyway, new experience for him rite???

HAH! expose gambar anak aku banyak sangat la pulak kan?....hihihi! ade ku kesah? 
lalalalalalalalalala ^___^ 
p.s: gambar mak tayah le sebab gambar mak sgt tinggi nilai KEINDONESIAAN nyer, kuikuikuikui

oklahtengsbye!

salamsayang,
momycha.

19 comments:

aTy _faRed~ said...

lebat nyer rambut Mikhail..!!jeles...rambut anak aty susah giler nak tumbuh...seciput jer..huhu

Mommy_Cha said...

hehehe mikhail nih jenis GEN rambot lebat kot? pastu lebat kasar lak tu..tak halus mcm rambut baby...aduyainyeponsss

Lala Latif said...

yup..dataran dpn masjid tu mmg crowded gila..
2 3 kali pusing pun xjumpa parking...
nyampah...hehehe...

cikpingu said...

mesti ecited mikha tgk budak rmi2 2.. :)

Liyana said...

amboi hensem nye beliau... peha tuu... geramss! hehe

CikPuan Ira said...

hensem la awk boboy..aunty ada gugurl..jom kawan nak ?/ ;)

http://kamiboolat.blogspot.com

Mommy_Cha said...

Sokmo gitu! nyampah jugakss!

Mommy_Cha said...

dia super eksited..cuma dia tahap mengantuk so eksited kengkadang jerrr

Mommy_Cha said...

hensem ke? hahahahahaha..biasa-biasa jer liyana ^___^ peha tu pon biasa-biasa jerrr....

Mommy_Cha said...

hehehe..tgu boboy pegi terjah page gugurl ^___^

Allene said...

Rajin mommy cha ni, xmeragam plak mika ye. Lin xtry xpose hafidh lg. Nk try la pasni.

Mommy_Cha said...

tak meragam ape pon..best jer dia kat situ hihihihihi ^__^

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Mikhail ikut muka mommy Cha.. hensem sangat *pitam*

izla said...

mikhail dah macam tak sabar nak main gelongsor tuh!

PUAN SUE said...

jeles ngan rambut mikha.....

Mimy Hamid said...

Kebetulan hari sama fayel pun jalan taman ttwangsa kannn......yo la jalan tamat duit jimat bebeh ....ayat last mommy cha buat gelak guling hihi...mama fayel rhopa indonrsia pun dia balum hehe

Bazilah (^0^) said...

bergaya nye mikhail. Geram lah tgk muka2 serius dia tuh hehe

Aida78 said...

semangatnya mikhail...gebus semua ada geramnya...nak gigit lerk....

mrs kayrul said...

rambut pujaan hati mak mertua..kuikuikui

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...