Iklan

Sharemyloves Geng!

02 July 2012

Nasik Kandaq Line Clear, Pulau Pinang :)

Kami balik kampong. Yeay!

Dah lama tak balik kampong tau. Seronotnye balik kampong sekali sekala. Kampong momy cha di Parit Buntar, Perak. Location yang unik kerna bersempadan dengan 2 buah negeri iaitu Penang dan Kedah.

Teramat seronot sehingga sakit-sakit tekak. Kan musim buah? Dengan durian, rambutan, mata kucing, homlassss banyak betol buah-buahan yang senang sangat nak dapat kat kampong. Semua mencekik, mana tak sakit tekak kan? his-his-his...

Kita malas cite pasal musim buah. Tapi nak cite pasal makan Nasi Kandar. Oleh sebab my hometown sangat dekat dengan Penang, about 45mins only. Jadinya dady erie beria mengajak momy cha makan nasi kandar kat Penang.

Momy cha nih, kari-kari agak tak kena dengan tekak. Makan banyak-banyak buleh buat ku "fenin". Tapi oleh kerna, suamiku hantu kari jom layan saja permintaan dia. Sesekali bolehlah. Kalau selalu "fengsannn".

Untuk ber nasik kandaq lokasi dalam kepala adalah Line Clear Nasi Kandar. Menurut adikku, line clear nih tak sedap sangat compared too Hameedia Restoran. Tapi sebabkan suamiku nak jugak merasa kat Line Clear, takpe kita jalan-jalan cari makan jerlah yek.

Sesampai kat destinasi, pehh.....panjang beratur ko!. Dah le perot berkeroncong sebab memang simpan perut untuk diisi dengan nasik kandaq. Hehehehe...menangis nak tunggu turn ko!

see..see...told ya!
jenuh menunggu wei :)

motif ciku cak belakang erie? ;p


Dah pepenat beratuq, my time has arrived. Momy cha kan dah tahap kebulur, mintak lauk ayam goreng, daging itam, udang + kuah campoq. Sekali "aney" tu sebut LINEEEE CLEARRRR! humang aih..tergejut mak! :)

mine :)

saje je amik gambo, tak makan pon. Gely-gely i tengok u ols!

this is ours :)

achu mikhail :), korang nampak tak erie kat belakang tu? ;p

heritage restaurant since 1930, patutlah kedai korang old school betol ;p

Overall, nasi kandaq nyer ok lah. Kang kata tak sedap, macam tak bersyukur pulop kan? Untuk 3orang makan dan satu tapau pricenya RM57. Oklah kot, sebab sakan mengambil lauk-pauk kan?. Selain dapat makan dengan kenyang, dapat jugak souvenier dari Line Clear Nasi Kandaq nih...yakni, jari-jemariku segar berbau kari 3 hari, 3 malam...hahahahahahahahahahahhahahahahahahahahah :)

p.s: mikhail tak dibawak bersama, dia bersenang-lenang "bermanjer" dengan opah kat rumah :)

Salam sayang,
mommycha

16 comments:

Bazilah (^0^) said...

mak aihhhh panjang nye line org beratur...

izla said...

pehhh besarnya udang. habis nasi kene tutup.
bape hinggit tu?
nak buat macam 'anney' tu jugak... LINE CLEAR!!!!!

aTy _faRed~ said...

hahaha..pasal aney tu..aty dolu pon macam tu..tokojut den..;p teringat lak moment mase preggy 6 bulan ke sini dolu..:)

Mommy_Cha said...

hehehee..time cuti kot pjg gini :)

Mommy_Cha said...

momy cha punya tatau lah brape tapi overall dlm 57 ok lah kan?

Mommy_Cha said...

kannn? terkejut jugekss hehehe..hom time preggie pegi situ time ngidam lah tu kan? hehehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

boleh tahan rege nye.. kalau peminat kari, sronok la !

Mommy_Cha said...

tu lah boleh tahan mahal hehehehe :)
peminat kari mmg suka kalo tak minat telan2 gitu jerla...

Erina Asmawani said...

naik kandaq line clear mmg terbaikklah. kat wall gerai tu ramai giler gambar artis2 yg dtg kan sha..mmg femes la Line clear nih. Oh..terbayang ayam dia yg besar n kari likat nya tu.Nyamm!

Mommy_Cha said...

hom betul tuh mama aqil. mmg ayam goreng dia sedap..kari tuh sgt pekat..err i tak gemar sgt tau... i ngikut jer org mkn hehehehe :)

syafisyifa' said...

Wah sdap nampaknya tu mommy cha

Mommy_Cha said...

eii..sedap gaks tapi i kureng berkari nih :)

PUAN SUE said...

xjumpe pun tempat ni..adehh..dah pi penang 2 kali..

mrs kayrul said...

pernah try makan kat sini sekali..masa tue tengah pregnant no. 2..alahan pun teruk so makan tak banyak..rasa rugi la plak

nak ceri kedai nie sikit punya payah coz dia celah2 bangunan

amirah said...

tak pernah makan..teringinnn

Mimy Hamid said...

nak pegi penang..penak pegi penang !!!!!!!!!! mau sawan aku makan nanti...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...