Iklan

Sharemyloves Geng!

20 July 2012

Mikhail admitted again +___+

ssearerQuick update!

 Thanks to DEMC for superb wi-fi that been provided to their customers.
#so i dapat update my story here#

Itu bukanlah kemuncak cerita momy cha. Yang kemuncak nya adalah Mikha
was admitted to DEMC Specialist Hospital again. Berat tapi itulah dugaan menjelang bulan Ramadhan esok.

Sedih sangat sebab kunjungan untuk berjumpa Doctor Koshy (Paeds) semalam, ending with this. After gedebak-gedebuk with all the procedure, Dr. Koshy claimed that Mikha might terkena asma/lelah due to batuk berterusan selama 4minggu and bunyi hembusan atau pernafasan kahak yang sangat kuat. All mothers i beat, noe this very well rite? Yang bila anak kita menangis pastu ade bunyi kahak tersekat macam tak keluar tu? and then bila bernafas macam ada bunyi kahak tersekat-sekat and hingus hijau pekat+tahi mata yang banyak. Guys! beware of this symptom. It might ending up causing your child has to use inhaler for the whole life! Jangan memain okies.... +___+

What treatment did Mikhail get here?
Fir,t consultation with Dr. Koshy
Second, admitted to ward and nebulizer every 2hours for 5mins each session + kena makan ubat

Add caption










Third, phychoterapist session included (dimana Mikhail di balut dengan blanket dan ditepuk-tepuk belakangnya untuk mengeluarkan kahak yang banyak) - good and effective ways mother out there! trust me ^___^

My last advise is........Luaran anak yang sihat tak bererti dalaman juga sihat kan?

oktengsbye!
momycha.

21 comments:

JaSmIn said...

salam ...bersabarlah... mommy mikha da ambik vaksin pneumokokal tak?

Ann Ilias said...

Get well soon, Mikhail.

Ant saw u last two day dalam lift. :) Sama comel mcm dlm gambar. :)

aTy _faRed~ said...

risau lak tetibe..kesian kat mikhail...semoge cepat sembuh..insyaallah...aminnn...

as ♥ Leenda said...

kesian mikha..
get well soon yer..:)

Mommy_Cha said...

ade amik pneumococcal + rotavirus but then seems that surrounding yang tak higernic buatkan dia again and again dapat batuk selsema dan kahak ni. kalau kita oweys make sure our house clean tapi kalo taska pon berhabuk tak guna gak kan?

Mimie_Zatun said...

cepat sembuh Mikhail..
Mimie dah rasa macam mana risaunya bila anak warded..

Mommy_Cha said...

wahhh yeke untie? ada jumpa mikhail??? didnt noticed that....sama comel mcm dlm gambar yer? tengkiu untie..... ^___^

Mommy_Cha said...

tengkiu aty....kan risau sgt2..pastu dapat pulop package 3d2n kat sini heheheheheh...

PUAN SUE said...

umie su n mumtaz aqilah doakan mikha cepat sembuh yer..mikha kan hensem..mesti cpt sihat ok..sayng mikha!

CikNaa said...

ala kesian nye dia..
takpe2, ciknaa & mikhaill ciknaa doakan mikhail mommy cha cepat2 sihat ea..
take care dear..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

get well soon Mikhail !

Allene said...

get well soon mikha... hafidh pun doctor ckp same thing. mmg bhya kahak ni.

~mama leya~ said...

sian mikha. mama leya doakan mikha cpt sihat yer.mommy cha, byk bersabar yer.

izla said...

mommy cha, be strong k!
saya paham sebab mengalami nasib yang sama.

part yg buat fisioterapi (sedut kahak) paling menyayat hati :(

Ros Anis Rusli said...

anak anis pun mcm dh bkahak dkt 3 mgu dhni..banafas bunyi2..kalo 2 3 pagi ngs, sbb die mcm susah nk bnafas..jmpa doc, doc just bg ubat titik idung je...anak anis baru 2 bulan....boleh ke ek pegi sedut kahak kalo baby baru 2 bulan..ksian sgt tgk baby bnafas bunyi kuat gile..kalo tido mcm bdengkur je bunyinye...

CikPuan Ira said...

mak ira & gugurl wish mikhail cpt sembuh..selamat berpuasa kak cha..
umairah pun batuk2 x ilang..ira nak cuba adegan yg last tu..bila kahak nak kuar bole dia pg makan balik kahak tu..geram

Mimy Hamid said...

risau pulak ...kesian mikhail....takpe mommy cha anak nak besar gitu la ada aje..kita anak tak admitted ni hati hati la...persekitaran sekarang tak sesuai la..dengan asap rokok , kereta..macam macam la...teringat kat Fayel huhu...comel la mikhail berbblanket..cute giler

mrs kayrul said...

cepat sembuh tau mikhail...sakit2 pun still semangat tengok cartoon...

anak kayrul kalau nafas berbunyi mula la amalkan teknik tepuk kat belakang tue..sangat2 berkesan tau

syafisyifa' said...

moga baby mikha cepat sembuh...amin

amirah said...

haritu pun ada terbaca kalau baby kita cuba tepuk belakang dia untuk keluarkan kahak..dah cuba sekali je haritu tapi tak pandai buat sgt..get well soon mikha

cikpingu said...

smoge mikha sembuh cepat2.. nnt nk raya..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...