Iklan

Sharemyloves Geng!

25 July 2012

Gambar peram-masyam!

Sambil menyelam minum air, pernah dengar kan pepatah tu?
Sambil buat keja main facebook / update blog / beli barang online...pernah dengar tak pepatah baru ni? Hehehehehe...

Nak tulih entry Mikhail masok hospital lagi. Tapi ape ke hal 3 days in a row momy cha nak keluarkan ceritera yang sama?. Boring kot!

I dah korek-korek folder picture 2012. Tetiba teringat terperam gambar time kami sekeluarga pegi Floria a few weeks ago. Bukan pergi Disneyland pon, tak perlu teruja sangat kot, momy cha? +___+

Pergi Floria umpama pergi melawat muzium bunga. Bezanya muzium sunyi sepi, tapi Floria..umat manusia ramai sesangat. Bila dah pergi tang ujung-ujung hari Floria berlangsung, bunga pon semua dah layu. Yang kaler pink dah bertukar kaler koko. Yang kaler merah dah bertukar kaler hitam! Hilang mood berfloria.

Sebab pegi sekeluarga (rujuk para 3 diatas) tokleh nak fefeeling bercinta sangat. Kalau tahun 2010 berfloria berdua, time tu tengah jadi pakwe, makwe, tahun 2011 berfloria bersama keluarga mertua, tahun 2012 berfloria bersama keluarga sendiri. TELENOVELA sangat kan??? Hehehehhe...

Summarize pasal Floria ni.
1) Ada maskot boboy boy
2) Ada lambang 1 Malaysia diperbuat daripada bunga-bunga
3) Ada banyak sangat pokok bunga kertas
4) Ada ramai orang pakai tudung Fareeda macam momy cha...
5) Ada jualan pokok bunga, belon etc
6) susah nak carik paking, terpaksa paking di Masjid Besi lepas tu menapak jauh semata-mata untuk tengok bunga yang dah kering dan layu...(macam lirik lagu tak?) hehehehe...
7) Yang bawak baby tu, next time lupakan hasrat berfloria sebab baby anda akan meraung kepanasan dan berpeluh tak selesa! #kisahbenar#

Moral of the story: baik duduk depan tv, lepak makan cikedis sambil layan anak. Sekian!

steady jer anak tengok tasik buat first time!


kover idong tak mancung tu skit wahai hero-hero ku..hahahahah!

sesi mikhail terbanggg...

motip wahai anak ku buat muka panda?

last but not least..baru ade pic mama...malu ar!


oktengsbye!
momycha.

7 comments:

Mooniqueen said...

Montel n bambam sungguh la...geram...

Mama Likha said...

eh? mne pic bunga layu ? huhu

Mimy Hamid said...

banyak gambo mikha ngan baba dia kan..Fayel banyak ngan mama nya...hehehe...kulit si mikha ni huiihh gebus betull..apa kah rahsia nya..melepak tembam

CikNaa said...

mama mikhail yg gojes :)

With Julia said...

tomey yer bb mikhailll...what a lovely family...;D

cikpingu said...

suke mikha wat muke panda 2.. heee.. comel bambam

izla said...

fotogenik sungguh la si kecik ni. geram.
sedap kalau gomol

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...