Iklan

Sharemyloves Geng!

04 June 2012

Mikhail's first hair cut :)

It's in a month of June already!

Cepat nye masa berlalu kan?. Pejam celik dah separuh tahun masa berjalan. Ramadhan pulak kian hampir. Puase ganti belom setel. Gulp!

Lupakan bab itu sebentar. Di hari yang terkenal dengan Monday Blues ini, mommy cha nak kongsikan satu entry baru tau. Agak menarik :) ape yek? Hehehehehe....

Di saat baby-baby lain tengah menunggu untuk 'ditumbuhi' rambut. Err..betul ke perkataan mommy cha tu? Mikhail sudah pun merasai pengalaman @ experience ke saloon for the first time. Yeap! Within of 5 mons old, Mikhail dah menggunting rambut. Bukannya ape, dek kerana ketebalan rambot dia tuh, so mommy cha decide untuk potong dan trim sikit supaya nampak lagi macho anak mama nih...Hehehehe

Mommy cha memang menggilai rambot Ronaldo tuh, alah..yang pacak-pacak tuh...so, memang niat nak suruh owner saloon (Allan) a.k.a old fren mommy cha supaya gunting Mikha punya rambut that style. Boys nih kena ade style tang rambot sebabnye, derang taleh nak berbunga-bunga, beriben-riben atas kepala. Nak taknak rambot mesti kena jaga :) hewhewhewhew....

Mommy cha bawak si mikha nih, dekat Saloon  i Academy, di Seri Kembangan. Owner saloon used-to-be my hair stylist since i was muda trang-tang-tang, jaman anok daro gitu. Si Allan ni lah yang style my hair, color, perm, cut, trim, huh! macam-macam lah...hehehehe. Dulu saloon Allan nih kecik jer...share dengan orang lain, tapi sekarang since dia gigih berbisnes dah besar saloon dia...Teringat jugak dulu time mommy cha kawin siap dia kasi angpou lagi :) everytime datang kedai dia, mesti dia suggest itu-ini hairstyle yang sesuai dengan muka kita :) #tetibe tingat jaman gegediks#

Berbalik kepada citer mikha di gunting rambot tu. Amazingly mamat nih, sikit pon tak menangis yu ols. Siap tengok pelik jer. Mesti dok terpikir..eh apelah cina ni buat kat aku? Hehehe. Disebabkan dia still kecik lagi jadinya terpaksa Erie pegang dia. Nak duduk sendiri tak bolehlah pulop. Kang 'meloroih' ke bawah :)  pastu gunting pon tak amik masa lama dalam 15mins dah siap. Hehehehe. Dia pon nampaknye enjoy bergunting rambut. Next time boleh try lain pesen pulop yer nak? Hehehehehe...

Mesti ade yang tertanya-tanya...eh? mikhail nih dah cukur botak ke belom rambut dia? Dan jawapannye ialah YES! SUDAH!. Disebabkan dia ikut gen mommy cha yang berambut lebat, maka nye, tak sampai 3bulan after botak rambut dia, dah lebat balik. Memang giler lebat. Hehehehe....Tanpa guna product Yun Nam ke hapa pon tau! Hehehehehe...

Gitulah serba sedikit cerita Mikhail first visit to saloon. Allan pon siap cakap..."haiyaa rambot ur son sangat lebat, sama macam ur hair maa". Tersenyum mommy cha kat daddy erie. Nampaknye 2 boys dekat rumah dah berambut pacak sesama. Memang genglah depa dua orang nih nanti :) siaplah berbot gel rambot pulop kat rumah hehehehe...

Ape-ape pon, pada mommy cha yang terpenting ialah kesihatan anakanda tercinta. Rambut pacak ke, rambut penyek ke, rambot lebat ke, rambot jarang ke, kalau anak tak sihat tak guna jugak yer dop? Dan sesekali bawak anak untuk experience sesuatu yang baru siok jugak kan? At least he can learned sumting new...betol tak? Hehehehe :)

Till then, tata guys! oppss jom tengok gambo mikha dulu ok?

mikha rite after botakssssss chin tecit-tecit dolu!

ewah-ewah...
nengok mama jugak tu...
feeling letew....

pesal mommy cha tengok muka dady yang stress tatau?
tengok betapa lebatnye rambot anakanda ku itu?
last-last upah puting nyot-nyot sebab dah tanak duduk diam..ayoyoyo ;p

Salamsayang,
#mommycha#

13 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

geramnye tgk pipi mikha....

Mama Likha said...

hahaha tk abis2 nk gelak tgk pic mikha ni tau !! last sekali plg kelako ! mikha2... !!


ddy stress nak try potong rmbut kt saloon mami cha jaman muda2 gak kot teehehehehhee

Mommy_Cha said...

hehehehe dia dah slim sekarang nih....:) dah tak labohhh pipi dia :)

Mommy_Cha said...

hehehe..klako kan? dady stress kna pegang anok pulop tu...kena upah nyot2 baru duduk diam...hehehehe :)

♥ Elin ♥ said...

nasib baik mmoh ok...
separuh nudak mmg x duduk diam klu nak gunting rambut.
mcm2 umpan nak kasi supaya nak duk diam..

tahniah lah mihkail...jd gud boy!

Cikpuan rara said...

heheheh mesti pening tukang gunting rambut tu.hehehe.eh eh tp xpasal2 ayahnya pon kena duk jugak kat kerusi tu ye.

Mimy Hamid said...

huwaaa Fayel baru bootak...jadi takleh nak berpesen Kpop sangat la..tu la mama nya syg sgt nak botak kan..dah 4 bulan baru nak botak...tak sbar nak bg panjang balik..huwaaa menangissssssssssssssss

Lala Latif said...

comelnye baby mikha...:-)

celebration of love said...

Encem la mikha....

cik fadh said...

comelnye anak akak..rambut kemain lebat...

syafisyifa' said...

cantik rambutnye...lebat...suka sgt

!k@ said...

lebatnya rambut dia..ammar cukur ms lepas lahir hari tu pn xtumbuh habis lg..cukur bantal..ni mikha leh berpesen2 dah..sonoknya..hihi

ariana8733 said...

comel nye dak mikha ni..rambut lebat btl..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...