Iklan

Sharemyloves Geng!

26 June 2012

Mikhail bersukan?

Mikhail mengingau semalam.

Lemah semangat betullah anak mommy cha nih. Hehehehe. Bukannya apa penangan membawak mikha ke dewan menyaksikan pertandingan badminton antara rumah di Bahagian Perkhidmatan, JPA. Dengan kekalahan tipis rumah hijau (Greengators) kepada rumah Merah (reddragon) 3 berbalas 2, greengators tetap bersemangat bermain, habis-habisan....sehingga ke titisan peluh terakhir! Ha..ade gaya-gaya pengulas sukan Astro Arena tak mommy cha? :)

Sebenarnya, meh nak cu cite sket. Bahagian momy cha sangatlah aktif. So, untuk mencungkil bakat-bakat baru di JPA especially, pihak atasan telah menganjurkan program macam sukan antara rumah untuk mencari bakat-bakat baru. Yelah, asyik-asyik yang main sukan orang tu saja, dialah yang tampar bola untuk bola tampar, dialah yang score gol untuk bola sepak, dia lah yang pukul bulu tangkis untuk badminton, dia jugak yang libas bola takraw untuk sepak takraw dan dialah yang main bola jaring kalau tak cukup korum :) eh! boleh gitu...? Nasib baiklah bukan dia jugak referee, empire ke hapa kalau tak tungging terbalik dah JPA nih ;p

So, semalam berlangsung pertandingan badminton antara rumah sukan di Dewan Presint 5, belakang PICC tu. Oleh sebab dah selalu kena carut perli, tak join any sukan pon since lepas beranak ni jadinya mommy cha dengan sukarela menghadirkan diri ke pertandingan tu. Hom lah takkan baru pas bersalin czer pulop tu aku nak terkinja-kinja atas court/padang bersukan pulop. Kang terburai perut mak yang selim melim bak ratu mak dara nih, haaa sapa susah? Laki mak jugak kan? Hehehehe :)

Mommy cha dulu kalau time anok dara rajin jugak bernetball, tapi since dah kawin, terpreggie dan membolat bagai juara, hasrat untuk bernetball itu terus luntur. :) Oleh sebab mommy cha dah beranak 1, jadinya semalam dengan anak mommy cha usung sekali ke dewan. Biarlah... kasi Mikhail pengalaman tengok orang berbadminton. Opps! bukan takat anak saje yer, dengan laki ku sekali ku heret hehehe. Mikhail nih pulop bila sampai jer kat dewan, terpinga-pinga tengok orang main badminton, dah ler dewan tuh bingit dengan sorakan penyokong-penyokong...ish! nasib baik tak ade masalah pendengaran kat anak aku tu tau....

Sesampai di dewan, ramai jugak tukang nak tulun pegang mamat kecik nih. Hehehehe, omaknyer nih sibuk nak terjerit-jerit sokong pasukan greengators :) anak kemana, mak kemana, laki ke mana dah. Mata si mikha nih pon membolat tengok orang main badminton. Nasib baik anak aku kontro macho ko, tak nangis langsung...Good boy Mikha..tamo nangis-nangis...tamo-tamo-tamo :)

Seronotnye tengok orang main badminton nih macam-macam gelagat ade. Tapi yang paling best part ade sorang player nih sedang asyik masyuk main terlampau tinggi mazhab skill smash nyer, sampai terkoyak seluar kata ko! Hehehehehehe...memang pakat dok bantai gelak guling-guling satu dewan...Hahahahahaha! Kesian kan?

Disebalik kisah seluar koyak, ade jugak kisah jejak kasih. Boleh pulop erie terjumpa kawan sekolah dia kat situ. Hek ele, budak satu kuarters pulak. Dah le satu sekolah, sekampung lak tu..Hehehe. Rupanya si mamat nih (yang satu bahagian dengan aku nih) adalah kawan sekolah laki ku. Hok olo....kecik nye doniaaa.....Setelah berjejak kasih, after sejam duduk tengok orang main badminton tu kami pon chowchincaw :)

Disebabkan lapar perot, sempat menapau beger saje. Dah anak aku tertidor keletihan dalam kereta, mengingau ape lah ntah, mulut asyik dok sebut...hye..heee...hooo...hiii....aduyai!...itu sebab tak menyinggah makan. Rasa mommy cha lah kan, kalau lah mikha nih boleh bercakap harus dia dah cerita kat kawan-kawan nursery dia pasal experience semalam :) sesekali bawak anak outdoor apelah salahnye kan?

So guys, itu sajalah entry berbadminton mommy cha. At least keluar gak peluh aku sebab menyokong team hijau kan? Hehehehe...walaupon teertewas, hijau tetap dihati. Errr! kalo ade umah pink, harus meroyan nak join team pink :) hahahahahahaha! 

p/s: Best jugak bawak anak bersukan, sebab ramai ramai pengasuh 'relawati' yang sudi jagakan mikha, ok kalo gini feddbacknyer.....erm! next sports please? ;p

hamboih muntot ko dik? :)

dia teruja sunggoh tengok orang main :)

mama hani & acik yati tulun mengasuh jap ;p

pehal lah peha aku pon exposed kemain lagi nih?

antara kengkawan yang sesama mai tengok len chong wei main semalam :)

tak senonoh laki bini duduk bertinggung ;p

anak aku steady jer dalam dewan..cayolah!

hom muka sesuci lebaran gitu...no paridah dimlm hari..ahaks!

dia sebok nak amik kipas dia his-his-his

meroyan dah tak dapat kipas dia...

hehehe, GREENGATOR junior yaw!

pengasuh baru import dari mana nih?

alolololololo......comei etep :)

kawan momy cha, asiah beraksi ala-ala smash Lin Dan gitew :)
hehehehe..sampai meleleh-leleh airliur ko dik :)

salamsayang,
#mommycha#

2 comments:

cikpingu said...

dah mcm jurulatih dh mikha oiii...
cayalah... esok bsr leh jd cm congweii

Aida78 said...

waaaa Jpa meh lawan MQA lak....bestnya main kat mane...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...