Iklan

Sharemyloves Geng!

29 June 2012

Masalah kaum ibu di rumah bertingkat!

Kalau basuh baju mesti nak wangi-wangi kan bau baju tu?

Masalah utamanya, kenkadang kalau musim hujan mesti baju bau kepam, masyam-masyam, especially yang stay di rumah 'orang kaya' macam mommy cha, yang berlapis-lapis tingkat nih :) #flat/apartment/kondo#, yelah yang matahari macam segan-segan malu nak tala kat ampaian umah kita nie ;p

Dulu kemain rajin, suka bebenor bubuh Downy, pastu agak-agak boring dengan Downy, tukaq ke Softlan, pastu dah boring tukaq ke Daia, pastu ever month bila habis jer tukaq macam-macam bauan. Dengan harapan baju sewangi dalam iklan tu, yang tayah pakai perfume pon sentiasa wangi tu...Hehehehe :) sep bajet beli perfume!

Pada hari Jumaat yang mulia nih, meh mommy cha nak share sikit apekah pelembut pakaian yang mommy cha guna semenjak-dua menjak nih. Memang ternyata wangi, pastu bau nye pon stay berhari-hari kat baju after basuh. Guys..ini bukan pomot berbayar tau, cuma nak berkongsi kasih produk yang bagus jer. Kita kan surirumah a.k.a ibu-ibu yang bekerja so, tak salah berkongsi demi keharuman bersama kan? Hiks!

Duduk dirumah berlapis nih memerlukan extra kerajinan. Mana taknye kalau hari ujan, 2,3 hari pon belum tentu baju ko keringkan? Nak pulak kalau baju uniform macam laki mak pakai tu. Uniform dapat 2 pasang jer, kerja seminggu 6 hari...agak-agak lah wei..nak basuh pastu nak keringkan cepat-cepat. Kompom bau kepam lagi kalau tak keringkan betul-betul kan? #stressmaknak#

Sebab tulah mommy cha rasa syerasyi bersama sangat dengan Downy baru nih (yang limited edition Hello Kitty). Dah ler kaler pink-pink, memang menepati selera mommy cha sangat. Dengan bau yang sangat harum..hadoiyai, terpesona mommy cha tau! Ikut hati nak buat sabun mandi lah dengan Downy Hello Kitty nih, bio stay jer bau dia kat badan nih hehehehe :)

comei kan?

Jugak mommy cha suka bau Febreeze Downy nih, harum semerbak jugek. Sekali spray kat dalam bilik hoh! boleh mencetuskan suasana romantikss gitew. Buleh terai jugop nih :)

febreze peberet momy cha :)


Klah, itu saja penutup hari Jumaat. Hari-hari letak gambar budak mikhail tuh pon boring jugeks :) 

Till then;
Happy wiken guys dan yang nak balik kampong tu DRIVE SAFELY yaaa :)

salamsayang,
mommycha

9 comments:

Bazilah (^0^) said...

alaaa comelnye. Downy pon nk gune hello kitty hehhe

Ros Anis Rusli said...

Samala kita dok umah blapis2...mang prob sal baju kalo ujan2...nak try beli la...

Mooniqueen said...

Nk try yg febreze la... Macam best jek...

izla said...

pakai downy jugak. tapi sekarang yg warna biru. lepas abis ni baru boleh cuba tukar pinky hello kitty ni pulak.

adyna said...

dok mana pun kalu hujan baju masyam tasha.. hehehe hars ku coba nie..skrg tukaq daia pulak..dl softlan

mrs kayrul said...

tak pernah try g yg nie..mahal sikitkan harganya

Mimy Hamid said...

ai pakai dynamo yang ada downy tu...color pink..wangiii

Little Baby Miara said...


Just nak share..boleh dapatkan pelbagai barangan ibu dan bayi di page ini:-)
https://www.facebook.com/LittleBabyMiara




Little Baby Miara said...


Just nak share..boleh dapatkan pelbagai barangan ibu dan bayi di page ini:-)
https://www.facebook.com/LittleBabyMiara




Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...