Iklan

Sharemyloves Geng!

19 June 2012

King Of The Fruit!

Hye ols!

Fuhhh-fuhh-fuhhh...hembus nafas sikit. Ade bau durian tak? Hiks!
Maapkan mommy cha, kepada yang bukan penggemar doyan, mesti tak gemar tengok entry ni. Bukan entry busuk doyan okeh, tapi entry wangi doyan :)

Semalam, terliuq meleleh dengaq kawan-kawan opis cerita pasal makan doyan. Pastu terus gedik-gedik BByem lakiku untuk beli jugak doyan tu. Disebabkan dalam kepala otak dah tahu, banyak tempat untuk beli doyan dia Shah Alam, berbanding choices beli kat area Putrajaya ni. Huh! dah le mahal kan?

Disebabkan menunggu durian ku, memanglah 5 minit sekali, dok bukak katup pintu rumah sebab ternanti-nanti kepulangan erie. Hehehehe. Kalau tak, hareemmm nak tunggu ;p Setelah menanti dengan penuh sabar akhirnya, yang dipinta sudah menjelma. Lagak macam bebudak tunggu makpak balik beli cikedes, aku melompat-lompat bila erie bawak balik durian. Baunya...huiii! harum mengalahkan perfume Dior deknon!

Selepas beralas perut makan dinner yang lite-lite. Terus lakiku mengopek durian. Beli 2 bijik je pon. Sederhana besar, isinya mak hoi, TERBAIK! Dengan kuning, manis, lemak...aduhai mak mentua lalu pon tak sedaq.

Erie cakap nih durian adek beradik musang king, dua bijik pon nearly RM50 homaigod! Mahai jugak ler. Tak kesah lah B oi, musang king ke, musang berjanggut ke, musang berbulu ayam ke..janji mommy cha sudah dapat melampiaskan nafsu serakah dengan membaham durian yang best nih :)

Buat yang tak gemar kan durian, itu hak masing-masing lah kan. King Of The Fruit maaa...cannot resists lah oi! Tak sabaq menanti plan seterusnya untuk makan durian berjemaah bersama kengkawan pulop. Ha? di mana tu?? Tunguuuu....


jeng-jeng-jeng-gejeng-jeng....come to mama bebeh!

hi! cak aaa..cak aa.... :)

welcome to my stomach dear bestie :)

sedap sangat-sangat

nanti kita jumpa lagi. TATA!

NOTA KAKI: teringat komen Opah Mikhail kat FB:
"Amboi eloknya isi durian. Kena ngan pulut leMak fuyooo memang sedap giler"...

=)

salamsayang,
mommycha!

17 comments:

as ♥ Leenda said...

ala..kite suke makan doyan jugak..tp hari tu makan, asyraf cirit birit pulak..ade kena mengena tak ekk..ari tu makan takdelah banyak mana pun..dalam 5, 6 ulas je..hehe..

cikpingu said...

perghh.. xleh tahan ni.. sedap btul tgk isi durian 2.. tebal2..

Mommy_Cha said...

baby cirit tu mebi sebab doyan panas kot dear? i berani makan sebab my son dah tak direct feed. tu yang baham dgn sesuka hati tuh. hehehehe...berani kerana benar #tetibe# hahahahah!

e k i n ♥ y u s r i said...

sedapnye durian

Mommy_Cha said...

betul tu cikpingu, mmg tak tahan..kuning lagi tuh :) sedap wooo!

Mommy_Cha said...

alamak ibu mengandung teringin ke? hehehe...sabar dear kin tgun dah bersalin sok :)

Mama Likha said...

bila nk mkn sesama ni ??? nak gakk !!! ktne erie beli ???!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

memang cantik isi doyan tu... eee teman suka juge ler !
baru semalam teman dapat merasa doyan kampung, lega dapat
memenuhi hajat !

Mommy_Cha said...

erie beli kat sek.20 tuh..hehehe..jommmm mkn sesama nak? nak? tapi wiken i sekolah dah ;(

Mommy_Cha said...

kan? kalo hajat dah tercapai mmg terbaekkk!

mrs kayrul said...

hantu durian mali datang nak ambik sebijik...hehehehe

sama la kita kalau boleh nak makan durian jer..beli banyak2 pastu simpan dalam bekas kedap udara...kasi sejuk dalam peti ais..memang nyaman jer bila makan...

Bazilah (^0^) said...

baru jer lepas mkn durian kmpg..sedappp kan durian hehehe

Mommy_Cha said...

halamak kasi sejuk dlm peti ais...aduhai sedapnye hehehehehehe :)

Mommy_Cha said...

paling tersedap lah..mcm nak repeat lagi sekali jer today....

amirah said...

cantiknya isi dia cha..tengok pun dah sedap dah. kat sini murah tp tak dan nak pergi beli *bajet busy cam perdana menteri*. hehe

FieZaLieSa said...

mabeles nye durian ni..
sy mkn durian kg 5 ulas dh kena batuk & sakit tekak..
posa doyan kejap..hihi

veesakura said...

yummy! i dapat makan 5-6 ulas last week. seb baek Hussein ok, x cirit ke ape. tapi mmg minum air super banyak ar. tapi kan, i rasa Hussein suka durian sebab after makan tu, dia menyusu takmo lepas. hehehe

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...