Iklan

Sharemyloves Geng!

13 June 2012

Jom makang steamboat :)

Salam,

Banyak yang nak di kemaskini kan disini hari ini. Maafkan mommy cha, lambat update. Sejak bergelar seorang ibu ni, tanggungjawab telah 'membataskan' masa dan ruang untuk mommy cha menulis. Family comes first kan?

Bercerita mengenai family, i feel so happy, erm..triple happiness in this month of June:

(a) Besday abah-in-law
(b) Besday Mama
(c) Besday adikku (GE)
(d) Father's day (dady mikha)

Hom lah. Bukan selalu kita meraikan orang tersayang kan? Kadangkala kita sering lupa tarikh-tarikh penting bagi family kita. Tapi kalo time bercinta, hok olo, besday pakwe, first time date, first time tengok wayang, first time keluar dinner, semua ingak! hisss-hiss-hiss...

Mengingati orang tersayang itu sangat penting okeh. Sebab itulah last week, mommy cha and in-laws satu pamili berstimboat di Tupai-Tupai Restoran at Shah Ale. Inilah second time pegi situ after first time date dan di belanje oleh my BFF, Wan Zetty Azwanis kat situ. Memang best, sebab surrounding restoran nya sangat lapang dan cantik. 

Dengan harga yang reasonable RM29 per person, korang boleh makan steamboat sewenang-wenangnye sampai muntah. Hehehehehe :) no worries, segala mak nenek types of food steamboat ade memang sedap especially kuah tomyam nye tu... Disebabkan hari tu, besday abah, jadinya mommy cha dah tempah custom made cake especially for abah. Moist Choc with Man Utd. punya logo tau! Hehehe. Disebabkan abah memang penyokong tegar Man Utd sejak berzaman, jadinya mommy cha dapat idea untuk tempah this cake. Sedap dan abah pon suko! :) 

Sangat happy, menyambut besday abah beramai-ramai. Ditambah dengan kenikmatan melayan steamboat dan kek yang sedap. Fuyooo, memang best. Mikhail macam biasa asyik tergelak-gelak tengok my niece Hani yang dok asyik mengagah dia. Hehehehe. Suko benar! Ops! sebelum terlupa, nasib baik lah mommy cha phone booking dulu meja kat sini, sebabnya memang full-house time kitaorang sampai. Kali ni duduk open air dan bukan bilik ber 'aircon' after kejadian mikha nangis tanak duduk dalam bilik aircon. Hok olo, mengade betul anak aku!

Rasanye itu saja entry untuk hari ni. Tadop idea yang bernas dah nak tulih sebab flu melanda, alahai...Ape-ape pon can't wait for next birthday bash :) whose next???? tunguuuuu :)

mari makan-makan-makan lagi :)


custom made cake for atuk zul :)
pengantin baru..oppsss! momy cha & dady erie without mikha :(

Salam sayang,
mommycha :)

12 comments:

mrs kayrul said...

steamboat..suka..suka dan suka sangat

Mommy_Cha said...

hom lah sedak tu :)

Liyana said...

steamboat klu kuah sedap mmg layannn....

izla said...

terasa nak celebrate father's day untuk abah tersayang lahh..
huhu..bila nak balik kampung nih??

Mimy Hamid said...

tak leh makang la...akak tak minat steamboat ar...ntah napa tekak mengada ngada...huhu

Mommy_Cha said...

memey pong..mmg layan habessss

Mommy_Cha said...

balik kampong raye. mai lah umah #tetibe# hehehe :)

Mommy_Cha said...

stimbut nih sekali sekala okeh kak, 2 kali 2 kala muak sudoh :)

FieZaLieSa said...

off topic jap..npe tgk mommy cha, makin hari makin lawa je..apa rahsia?hihi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

aloloo..fenantin tak berapa baru ni, akak semakin cantik :)
nampak macam kek lebih menarik dari Steamboat .. nyum3

Mommy_Cha said...

hehehe..halamak :) ,malu i :p

Mommy_Cha said...

semakin tanteks? alamak double malu nih :) kuang2x

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...