Iklan

Sharemyloves Geng!

14 June 2012

Hi! Green Apple Halfrod...

Keperluan dan kehendak, second entry of the day :)

Car seat adakah satu keperluan atau kehendak bagi ibu-bapa?. Renungkan lah sebentar wahai mommies & daddies out there. Perlu atau tidak membeli car seat yang comfortable untuk baby anda?. Branded atau tidak buang tepi lah kan?. 

Mommy Cha akui memang Mikhail tarak car seat sendiri. Yang dia pakai sebelum ni, adalah pinjaman semata-mata dari my sister in law. Dulu dok ingat car seat nih tak penting. Memang kurang cerdik sungguh aku time tuh!. Lepas tu, after everyday menghantar dan mengambil baby dari nursery, Mommy Cha akui baby car seat adalah satu keperluan yang sangat penting. 

Banyak kes kemalangan jalan raya yang melibatkan kanak-kanak lately. Puncanya ibu-bapa leka, lupa nak pasang car seat dan biar anak-anak yang semakin aktif, duduk di kerusi penumpang tanpa apa-apa bentuk keselamatan. Memang agak remeh la, nak pasang seatbelt dekat anak-anak nih, tapi kita nih yang dah besar panjang kenalah disiplin kan diri untuk menjamin keselamatan our little one kan? Cewah! ade gaya-gaya polis trafik tak aku bercakap? kuang-kuang-kuang! :)

Disebabkan Mikhail dah tak muat dengan car seat pinjaman dari Kak Ju aku tu, jadinya kami telah berbesar hati untuk membeli new car seat buat our lil' son. Macam investment lah jugak, sok lusa boleh pass kat adik-adik pulop? oppssss? adik-adik ke? hehehehehe :)

Last week, kami 3 beranak ke Mothercare di Alamanda, Putrajaya untuk grab mana-mana car seat yang berkenan dihati. Setelah terbelek-belek dan mengambilkira kualiti serta harga yang reasonable, akhirnya Halford: Premier Zeus Car Seat menjadi pilihan hati. Disebabkan banyak kaler of choices, Mommy Cha dah choose Apple Green color untuk Mikha. Haaa..sedondonlah dengan myvi mommy cha kan? Green apple jugop! :) hehehehehe....

Banyak juga yang telah di try & error oleh Mikha. Last-last Halford menjadi pujaan hati. Dengan jaminan product selama 2 tahun dan jaminan jika berlaku accident selama setahun, mommy cha rasa inilah pilihan terbaik untuk Mikha. Siap ade accident insurance tuh..Tu part yang paling best sekali. Yelah, nak beli mahal-mahal tak mampu.. :(

Mikha pon ok je first time naik dalam myvi mommy cha. Dah macam bos besaq ko dik, duduk belakang siap dengan mr.teddy dia sekali. Paling lawak, pipi labuh dia siap cecah kat seatbelt car seat tu dah..hehehehe...lahai anak oii...

So guys, dapat tak pengajaran dari coretan mommy cha tadi? Tak banyak sikit pon jadilah kan. Kita nih kena sentiasa beringat. Nanti bila dah jadi menyesal pun tarak guna nye. Opps..bukan nak pomot product halford ni, walau apa brand car seat yang kita ada sentiasalah guna untuk keselamatan anak-anak kita :) pis yaw!

inilah yang kami berkenan sangat tu :)
dia ralit main dengan mr.teddy dia pulop, tengoklah pipi labuh sampai ke belt tu ;p

time sessi test drive hehehehe...
macam oran-orang besar lahai mikha ooiiii ;p
car seat pinjaman yang lama, eh! pesal pelik benor muka anak aku tuh? kuikuikuikuikui..rambut still style temenggung jugah nampoknyer..hahahahaha!

#duit boleh cari, nyawa tak boleh dibeli#

salam sayang,
mommycha

18 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

brape hargenye nie mommy cha?

Mommy_Cha said...

after less 600++ rasanyer..oklah kan? reasonable price. taderlah mahal melampau sgt :) boleh pakai until 4 years old kalo tak silap. sedar diri tak baca manual book dulu sebelom review product hewhewhew!

~ NANA ~ said...

i rasa nyesal pulak beli car seat yg kecik hari tu...baby mcm dah sempit duk dlm tu...kalau tahu, baik beli yg besar terus....huhu

Mommy_Cha said...

betul2..hehehe..sebab tu beli besau terus..senang citer...

amirah said...

600++? ui. boleh thn harganya ye. ingat nk cr 2nd car seat. kitorng haritu beli my dear je.amoi jual tu kata sama je features cam ferrari. kitorg terpengaruh trus beli..huhuhu..betul tu, apa pun brand yg penting keselamatan anak...

Mommy_Cha said...

betul tuh yg penting anak selamat kan?

Mimy Hamid said...

car seat penting...Fayel dah duk car seat sejak dalam hari lagi asik ke sepital kan sakit jaundice tu..tp tula hajat hati nak beli besor..yang lama hat kecik org hadiahkan...hmm tak tau la...selagi boleh pakai ni..pakai je la...org present ni mak angkat dia..kang kecik hati...sentap payah mak

Mimie said...

hoyeahhhh sorang green apple sorang lagi colour merah.. cun ahhh. raya ni kita pakat bagi mikha ngn iyeeshh dok dalam car seat. 2-2 sama halford

Liyana said...

600++ eh.. wahhh.. mgkn kena bhgi dua dgn hsben ni.. wakaka
tgu bby kua dulu lah....x dan nk cr skrg :D

Mommy_Cha said...

hom lah kakak :0 kang sentap mak nak kan ke susah..his-his-his :)

Mommy_Cha said...

orite boleh geng iyessh nanti :) hehehehehehe ;p

Mommy_Cha said...

600++ sebab diskaun dear, kalo price betul 729 rasenya..diakaun tuh pon until end of month. sebab ade mothercare card tu yg beli kat situ, disamping leh kumpul point :) hehehehe

PUAN SUE said...

aqilah pun xbeli lg..tgh survey lg

syafisyifa' said...

betul mommy cha...car seat sgt penting...

Ely Hasrul said...

ya allah mmg labuh la pipi diaaaaa hahahahha ahhaha ahahhaha comelnye mikhaaaa hahahah suci pakai sami nye car seat aje. konon nk beli jr. seat utk sami, beli buleh tp xdek kete nk letak dh almaklum kete kecik..

Mommy_Cha said...

SURVEY MAMA SU JGN TAK SURVEY :) BUY THE BEST FOR UR LITTLE ONE

Mommy_Cha said...

yup tau takpe kan?

Mommy_Cha said...

hehehe..laboh kan? lawaj tol u gelak byk2 centu kat my son...heheheheheh :) keta kecik pon xpe keta mahai tu..*wink2*

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...