Iklan

Sharemyloves Geng!

18 June 2012

Everything blooms with a mother love :)

Isnin.

Teruja.
Nak cerita mengenai suprise besday celebration for mom. Dapat menghimpunkan semua anak-anak mama bersatu sudah cukup bagus sebenarnya. Manakan tidak, sorang di Perlis, sorang di Damansara, sorang di Parit Buntar (bawah ketiak mama) dan sorang di Putrajaya. Hehehehe. 

Seingat mommy cha, sehingga umur ku mencecah 31 tahun, tak pernah sekali pon kami menyambut besday mama secara grand. Selalunya hanya wish atau bagi hadiah saja. Jadinya, setelah adik bongsu mommy cha create group di wassap (consists of me & my siblings) untuk meraikan besday mama, kami terus berbincang dan merancang suprise for mama. Setelah berminggu-minggu berwassap-wassap yaw, bincangkan tema, hadiah, cake, venue etc so banyak  'kata putus' telah diterima.

Cut banyak part. Hari yang ditunggu telah tiba, jeng-jeng-jeng. Oleh sebab mommy cha dah tempah Italian Rainbow Cake yang very spesel for mama, jadinya mommy cha terpaksa bohong sunat sebab nak pegi amik kek tu pulop. Haa..sapa suroh oder jauh-jauh sampai ke Kajang nun? Sendiri mau ingat :) Tajuk penipuan sunat itu adalah: "Nak pegi opis lah mama, sebab nak sipakan kerja urgent...." kuang-kuang-kuang.

After cake sudah berada di tangan ku, terus kami (mommy cha + erie) berdesyum ke venue yang telah di reserved for mom's besday. Kat mana pulop tu? It's at Kelab Tasik Putrajaya. Berhadapan dengan view Masjid Putra yang mempunyai pemandangan sangat gorgeus dimalam hari ye adik-adik :) Cake perlu di refrigerated kan semula untuk menjamin kesedapan...Thank to all staff di Kelab Tasik yang sangat berlapang hati membantu kitaorang menjayakan this suprise celebration.

Right after Magrib, kami bertolak ke venue yang telah direserved. Mama macam terpinga-pinga jugak...aik..nak pegi mana nih? Nak makan kat mana nih? Siap dah sedih-sedih sebab dia tak dapat hadiah langsung dari kami, dan eventhough plan dia nak ke Nilai pon kami semua buat BO layan jer :) hehehehehe... Bila sampai di Club Tasik, terus mommy cha iringi mama ke meja yang dah siap reserved tu. She's a little bit shocked that time....

Selepas order menu ala carte masing-masing, mommy cha pon 'arahkan' waitress untuk hantar birthday cake ke table kitaorang. So, suprise ok! Mom's look so happy and macam tak percaya it was her cake. Memang tinggi okeh that cake, sampai tak boleh tutup kotak nye :) Bila dia tengok cake ade tulis nama dia baru dia sengih-sengih sampai ke telinga.

After cake dah sampai, mommy cha pon bagi kat mama hadiah besday dia. Jeng-jeng-jeng! Hadiah apekah itu? Nanti sama-sama tengok picture yer....

Last but not least, mama ade cakap kat we all;

"Ingatkan anak-anak mama tak ingat besday mama dah :("

OH! mom how can we forget the date of birth of our beloved mom, rite?


mom's cake

ade nama dia sekali tu...

tetibe nampak puting jugak :)

sedap nyer!

mom's gift :)

semasa kejadian berlaku....hehehehe, and we gave mom blackberry curve 4 instead of her birthday :)

italian rainbow cake, with cheese frosting creme :) i yang design yu ols!
makanan kami, grill mixed, chic chop, buffolo wing, butter prawn, kantonese mee etc
we are family :) love them much!

harus ade gambar kakak paridah :) hahahahah! mikhail mcm biasa terketaq-ketaq gambaq bergegaq! cis!
And it's TRUE: 

everyhting blooms with a mother love :), rite?

#spesial thanks to my bro's and young sister, who oweys be my silent reader, sorry along terpaksa cut banyak part, tak larat nak tulis panjang-panjang hehehehe :) lurve u guys!#

salamsayang,
mommycha!

11 comments:

Wawa said...

aaaa...sedapnye rainbow cake...dr pregnant dlu ngidam, smpai skang tak dpt2...kajang katne beli...??hihi..:)

Mommy_Cha said...

ini homemade by bake freshly, boleh view fb dia.... :) tetibe tlg pomot pulop. but its nice, less sugar ;p

Mama Likha said...

tingginyer kek !! kek pelangi yer..
hppy belated bday mama tok!!

Mommy_Cha said...

kek tinggi..hahaha...9inci tuh...yup kek pelangi. tengkiu mam jeti :)

Mimy Hamid said...

serius best.....terbaekkkkkkkkkkkk....suka la kek ni...kek rainbow ni sedap woo..nanti roger ek..sapa pembuat kek ini..nak seprise jugak

Mommy_Cha said...

boleh kak no worries, search FB akak anna kat bake freshly. highly recommended, but mmg tarak kotak utk this cake kena riba bebaik dlm keta noh! :P

Erina Asmawani said...

happy birthday aunty noraini, moga sihat selalu n dipanjagkan umur :)
ena n adik beradik pun pernah buat suprise birthday event untuk mama.Suka tgk dia happy masa kita celebrate birthday dia tu kan.Precious moment. Btw, cake tu mmg nmapak nyummylicios sgt!

e k i n ♥ y u s r i said...

sedapnye kek tue

Mommy_Cha said...

tengkiu dear erina :) u suka sgt komen kat my fb & my blog. i feel really appreaciated sgt dgn u :) love u #tetibe# ;p

Mommy_Cha said...

hom sedap betul :) mmg sgt sedap ekin ;p

mrs kayrul said...

mak aii tinggi nya kek....tak pernah tengok rainbow cake setinggi nie....

mesti mak mommy cha bangga dapat anak yang sangat2 sayang kat dia...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...