Iklan

Sharemyloves Geng!

14 June 2012

Bye-bye old, hello new BB :)

Sesekali kena 'treat' diri sendiri dan orang tersayam.

Maksud mommy cha, beli lah sesuatu untuk diri sendiri. Yelah, try aplikasikan tagline mommy cha cenggini:
"keja penat-penat, rewardlah sesuatu kat diri pulop kan?"

Disebabkan my berryitam dah old sekul. Jadinya, tergerak hati untuk membeli yang baru. Ala, beli yang murah-murah saje...opps! murah ke? Suka sungguh mommy cha guna BB ni, walaupon tarak credit, still boleh BByem secara pree, yer dop? wassap pon pree..hekhekhek!

Semenjak boleh ber BByem percuma nih, bill maxis laki ku semakin berkurangan. Yeay! pastu boleh BByem sampai lebam jari. Siap boleh send image, video...hom lah..semua pon pree kan?. Eh..tercerita pasal  function BB pulop. Yang sebenarnya nak cerita, mommy cha memborong 2 ketul BB untuk diri sendiri dan dady erie :) 
bak kata orang-orang lani, untunglaaaaaaa.....

Beli pun di Plaza Massalam Shah Alam, memang kedai phone nih adalah kedai kawan erie, Ah Mei namanyer. Chinese women yang sempoi dan baik :) Kalau di Low Yat harga Curve 4 nih boleh mencecah 1K, di sini harga kengkawan boleh dapat diskaun sehingga beberapa ratus hengget tau! Best kan?

Lagipon kedai si Ah Mei ni memang dealer bagi BB. So, tanpa ragu-ragu dan was-was mommy cha terus menaburkan duit membeli kat situ. Labur dik, jangan tak labur...hehehehe :)

Akhirnya Curve 4 white color menjadi pilihan, dan dady pulop black color. Dah jadi sehati sejawa lah kami pasni. Best pulop tau sebab semua aksesori dari charger, cable semua ikut kaler BB yang kita beli tu. Contohnya, BB mommy cha kaler putih, so charger pon kaler putih gak hehehehe...jakun sekejap, boleh tak :)

Tapi, jenis handphone nih terpulang lah hak individu kan? Sesetengah orang tak biasa dengan BB jadinya tak suko ke BB nih. Ikut taste masing-masing lah. Ade yang suke dengan samsung, iphone, etc. Mommy cha ade jeling jugok ke Galaxy Note Limited Edition Pink tu, tapi harganya humang aiii, kena ikat perut makan megi sebulan lah deknon oiii :) hewhewhew....

Last but not least, tak kira lah walau apa pon henpong yang kita guna, janji boleh call, sms, kan? Nih kalo henpong hebak-hebak, credit pon tarak, bil pon tak bayar, asyik kena BAR jer..tadop guna jugak kan? hehehehehehehe...sekadar peringatan kepada diri sendirik jugok tuh ;p

Eh! untuk mama & dady je, apa pulop untuk Mikhail 'treat' ya? hurm..nok tahu tak?....stay tune, guys :)

jom langgar pantang makang eskrem dulu :)

kat kedai Ah Mei

mine + my half one :)

dari belakang casing nok pink jugok :)

see the differ color of the chargers?

hehehehe...hello new, bubye old...:(

#i love my BB, i like to BByem :) #

salam sayang,
mommycha :)

12 comments:

Mimy Hamid said...

huwaaa my BB masuk klinik....tak dapat nak berBByem dan whazzup whazzup...holaaaaaaaaaaaaa....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

wah best best !
agak2 kalau kawan kepada pelanggan AhMei ni boleh dapat diskaun ratus2 jugak tak?? hehe

Mommy_Cha said...

aikBB akak tu sakit ape tu hehehehe..takpe nanti dah kuar kinik akak kasi dia panadol kompom sehat blk :)

Mommy_Cha said...

hehehe..kawan kpd ah mei tatau lah boleh dpt deskaun ke tak..kena add fb ahmei dulu kot huhuhuhuhuhu....:)

PUAN SUE said...

alolo..bestnye..mikha punye xde ke

Alida Ali said...

Banding Iphone, Samsung..BB juga jadi pilihan kan...sama la kita..sy tak suka la touch2 leceh...

mrs kayrul said...

hubby pun berkenan ngan BB..tapi humaai..mahal gilers..nie nak jadi BFF ngan ah mei nie...hehehe

amirah said...

ui..tangkap sekali 2 tu

Mommy_Cha said...

mikha punye stay tune :)

Mommy_Cha said...

touch boleh gak tapi lebih suka tekan-tekan picit2 keypad hahahahah :)

Mommy_Cha said...

hahhahaha..lawak tol! i like..boleh jer kawan ngan ahmei dia okeh...:) BFF katanyer!

Mommy_Cha said...

tangkap 2 sempena father day sekali tu. :)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...