Iklan

Sharemyloves Geng!

03 May 2012

Kerana ikut nafsu..kan?



Ok. mood sentap!

Meh nak luahkan perasaan. Nak baca, baca tanak sudah!

Alkesahnya pasal status kat FB nih lah kan?. Kadangkala kita suka sangat update status tanpa pikir hati dan perasaan orang lain. Ok fine, masok syurga ke tak masuk ke itu bukan hak ko nak bagitau kat donia, mamat nih kompom masok surga, minah nih taleh masok syurga...Watever it is, bila kita nak menulis sesuatu atau meluahkan rasa hati harus dipikirin *dipikiri* hati dan perasaan orang lain juga.

Tak tentunya ko lawa, ko hensem, ko kaya, ko hebat semuanya ko betul kan?Paling aku rasa tak suka sekali everything yang sesetengah orang tulis pada status dia tuh seakan-akan menyindir kita. Hok olo...tajamkan lah sikit minda, dan tak teringat ke tentang phrase 'mata pena lebih tajam dari mata pisau?'. Dalam kes nih kita bercakap tentang typing status kita yang mungkin akan meretakkan sebuah perhubungan..misalnya hubungan sesebuah frendship? Kan? *muak pulak rasa*

Malas jugak rasanya nak menjawab status yang kurang 'intelek' tuh, tapi disebabkan status tuh aku rasa memang tak fair la untuk sindir-sindir aku. Hahahahaha hak tuiii! Jangan lah menunjuk sangat deknon. Ok aku akui, aku miskin, tak cantik, tak kaya, laki aku pon keje kerani jek. So what?? AAK!

Dah tersasar luahan perasaan aku tu. Yang penting, bila kita sekali mengata kat orang...seribu kali orang lain akan mengata kat kita! Ingattttt tu! Watever u do, u definetely will get it back..kalo buat baik..orang pon selalu buat baik dengan kitaaaa......

*selamanya harimau malaya* 
hehehehe :)




PIS NO WAR!


4 comments:

Mama Likha said...

aik... knp mummy bakal iman muda sentap lak today..? sapa pulak 'mgacau' hati dan perasaan mummy mikha tetiba ni.... cu citer cu citer....

skrg fb tkleh pkai dh.. sbb tu dh lama mama jeti tk wt status, baik baca sharing2 agama jerr.... org nk bt status perli ke mnyindir ke kite telan jer, klo tkde hal kena mengena tk yh lah kite nk mkn cili terasa pedas kan... mama jeti blaja jd positif je skrg ni, wpun dihati... hurmm (kdg2 setuju dgn entry mummy cha today-krn mama jeti mgkin rasa dan alami apa yg mummy cha rasa todayy)....

susah nk ckp.... :'( dah 1-2mnggu sedih..*pinjam bahu mummy cha :'(

Mimy Hamid said...

memeh ar FB ni bahaya lol...malas nak pot dah status emo ke hapa..baik citer hal diri sendiri dan model terbaru ku Fayel..rileks mommy cha...biar org perli ke hapa..tak payah baca buat tak nampak je...pernah dipesan oleh lakiku...jangan tulis sembarangan...dulu mmg tak tahan rasa nak balas balik..hmm now tak kuasa la...cool key..mikha comel ada kan leh jadi model FB..hihi

Mommy_Cha said...

biasalah mama jeti. ade jer yang suka menyindir-nyindir nih. bukannya ape sakit hati ke hapa pon tatau. tu lah rasanya itu lah last nak bubuh status ape2 pon. meluat sgt dah. somtimes people oweys talk-talk-talk without think bout others feeling. yang penting diri sendrik hepi tapa, org lain lingkup tunggang terbalik lantak ler...

lani fb tuh tempat nak upload gambaq imam muda ja. yang lain sorry lah ye. malas nak layan. tulah nak belajar jadi positif gak. org nak kate ape pon, nak menunjuk ke kita senyap je kan? memang lah gitu ade orang yang dari kecik tak habis pangai menunjuk dia. eiiiii! geramnye rasa. menunjuk tu satu kes, memerli tuh pon satu kes jugak. tapi yang hado????

mama jeti nak pinjam bahu mommy cha? boley....saja.....;)

Mommy_Cha said...

memang betul tuh mama mimy. harap bertambah positif after this. mmg pegi jln daaa ngan org yg suka memerli mommy cha tuh. sumtimes kawan pon boley jadi lawan kalo kita tak jaga mulut kita nih kan?

nak pikir posititffffff ja!
layan mikha usetaz don lagi baaaekkk huh!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...