Iklan

Sharemyloves Geng!

18 May 2012

Hari Merah kami :)

Ini cerita 3 minggu lepas.
#flashback#

mama mikha, mikha & daddy ber kaler merah ang-ang :)


Kami sekeluarga pegi jemputan kenduri aqiqah kawan erie. Hari Sabtu tapi mommy cha dah lupa tarikhnye bila. Actually inilah kenduri pertama yang Mikhail attend. Cian anak mama kureng dibawak berjalan kan? :)

Kenduri aqiqah ni best. Ok. Kalau best tentulah dari segi makanan. Kalo decoration pelbagai hebat trang-tang-tang tapi makanan nye hado. Memang failed jugak lah kiranya hehehehe.

Kami sampai cun-cun time orang baru habis tahlil, doa, dan time makan. Lupa nak cerita background kenuri ni, actually aqiqah ni di organize oleh kawan erie, Faizal dan isteri nye, Sue. Derang buat aqiqah for their first baby, Zharif.

Zharif ni cuma beza beberapa hari dari Mikhail je. Tapi Mikhail belom berezeki nak buat aqiqah. Tunggulah dulu :) ye?

Bab makanan tentulah ade kambing, ade satay, ade ais kacang, ada nasi tomato, ayam masak merah, pecal, ayam goreng berempah wit habuk-habuk rempah, buah, jelly, and choc cake as the desert. Yummeh! ok!

Pastu bila time nak makan je, mommy cha rase hepi gile sebab ramai sungguh nak tolong mengasuhkan mikha. Hehehehe. Mak sokeeee! Padahal idok le aku kenai sorang pon yang nak tolong jaga tu. Cuma yang aku tau derang tu memang ahli sedara mara si Sue & si faizal nih :) 

Gambar pulop ade lah mommy cha suro kawan erie tulun amik kan. Nak suro orang lain segan lak. Pastu time nak amik gambo baby zharif, dia dah sedap tido dengan baju pon dah bertukar. Aiseh..tak sempat bergambo.

Rasanya entry ni, macam sangat tak betul segi tatabahasa nye. Ah! takpelah mommy cha dah ilang skill menulis sekarang, sebab skill jadi mama melebihi skill jadi penulis blog :)

salamsayang,
mommycha.

#taksukejanganbace#

12 comments:

celebration of love said...

Mummy cha, I pas adaa baby boy ni mmg suke red color :D

Aida78 said...

merahnya makngah....

Mama Likha said...

tu dia. paridah ternyata jelita lallalalaa.. merah sungguh makngah !

beb, mase ni mmg lah. ingt dulu2 mektok besar mikha ni smpi sepanjang masa die masih ok dgn org, pg je mne2 smua org geram dan amek dukung..kite enjoy je mkn... bila dh mula kenal org, jwb dia mak-pak kena mkn gilir2.. hahaha pastu time tu dh pndai pns lah, rimas2 lagi, dah besor kan mula lahhh huhhh!!

Mimy Hamid said...

fuyyooo semangat merah family ni...akak pun lum ada rezeki buat aqiaqh but Insya Allah ada plan sudah..nanti akak jemput eh

Mommy_Cha said...

hahaha..bkn makngah mak long!

Mommy_Cha said...

paridah katanya...lalalalalalalal :) ha kan..ade org tlg pegang xpe sok lusa dpt kaki, org kemana makan keman kan? hiuh!

Mommy_Cha said...

semnagat merah yang kalah...ops! yeay! nak pegi..nak pegi :)

Mommy_Cha said...

kami mmg famili merah sejati dear :) jgn ade yg juih mulut udah ler...hewhewhewhew!

aTy _faRed~ said...

cantiknyer awak pakai merah..!!! berseri...tudung pon cantik..tetibe rase nakkaler merah pulak raye tahun ni..;p

Mommy_Cha said...

hehehe..tengkiu aty :) merah menjadi kaler pilihan kami sekarang..tapi raye kaler lain pulop heheheehehe..kaler purple :)

PUAN SUE said...

alolo..dalam ramai2 anty su tertarik ngan mikha je...hua hua...jgn mara aaa..

syafisyifa' said...

cantiknya mommy cha pakai merah..berseri...mikha pon comel

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...