Iklan

Sharemyloves Geng!

23 April 2012

Weekend Di Dataran Putrajaya

Salam Monday!

Okeh. ini kali ke-8 aku type..delete...type...delete ayat ni. Blurrrr pulak nak update! okeylah cite pasal wiken lah...

Weekend dah berlalu. Kami ber'spend' time di *homesweethome* saje. Macam biasa mommy cha gigih kat dapor, memberus, membasuh, mengelap, mengemop ape-ape yang patut. Daddy pulak melayan anak sebab dah dapat mc 3days. Si anak pulak, ralit sampai meleh-leleh air liur melayan baby tv dia. Pastu akai baru dah ade dah...kalau kita lambat angkat dia mula lah buat-buat batuk "hok-hok-hok-hok" supaya mak pak dia cepat-cepat angkat....ha! cerdik kan akai baru dia?

tengok dia ralit dengan 'babytv' dia...alahai anak!

Ahad semalam, tetiba dapat idea nak lepak dataran Putrajaya. Ala! kat Masjid Putra tu. Macam best je sebab angin area tu memang super-duper kuat pastu banyak pulak babies, toddles yang baru-baru nak belajar berjalan 'tak-teh,tak-teh', naik keta remote control, naik beskal etc. Yang paling lawak, siap ade mak pak bawak walker ko! hehehehe! kelakau.

mikha besame apaknye

mikha besame kakaknye amaknye


Tenit mommy cha nih spoil. Sampai jer kat dataran lena pulok! eeii..orang nak bawak jalan dia tido. Pastu bagi minum susu, habis je sebotol terus celik mata. Hehehe..dapat energy kot baru larat bukak mata. Tapi dalam mamai-mamai tu mommy cha dukong jugak bawak jalan. Terbeliak ko mata pandang bendera melambai-lambai. Hehehehe! Jakun ye nak?


Pastu tak sampai 10mins mikha macam mamai nak tido balik dah. Eiiiii! geram tol bila dalam gambo muka semua chom (masyem). Sebab nantoks. Cian anak mama, kena pakse jalan..hehehe. Then nak cakap sorry sebab nye gambar gegar-gegar...almaklumler pakai henpon daddy jek. Mommy cha yang terlebih bijak nih, bawak cybershot macam biasa dalam beg, tapi leh pulak dah tua ke hapa bateri tertinggal kat umah...hehehehe!

Oklah. cukup dulu entry yang tak bermoral nih. Nanti petang kalo rajin buat entry yang ade pekdah sikit. Yang ber informasi sikit yek. Till then. Tata.

salamsayang
*mommycha*

7 comments:

farhana shamsuddin said...

dear anak dh bape bulan yer? n d berapa kg?

Mimy Hamid said...

steady je baby bam bam ni duduk ...badan dia sedap...gerammmm

Mama Likha said...

hahaha. ye ke. jgn sok2 mummy cha bwk mikha dlm walker lak yerr haha... hmmm agaknya mikha seronok kena angin2 tu kot yg mudah lentok tu hihihiiiiiii mikha bambammm !!

PUAN SUE said...

mikha,...anty su nk gigit peha gebu awoook tu..geram

Erina Asmawani said...

comeynye mikha..gebusss! :D

kayrul-shah said...

seronok betul mikha layan Baby tv..tak pernah lagi langgan..

MissRhana said...

hi mommycha, nti i show u baju2 sgt menawam kalbu for bb boy k! mane tau mikha hensem ni like ;) .

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...