Iklan

Sharemyloves Geng!

16 April 2012

Super sticker for babies!

Salam Hari Monday.

contoh sticker mikha

                  Setelah ber'comfy-comfy' on weekends and now it's time to start work. Alahai..hari Monday jer mulalah Monday blues kan...bermalasan nak turun katil, bermalasan nak mandi..dan bermalasan macam-macam. And at last, no disturbing weekends for me..akhernya... dapat berdua-duaan dengan mikha kat rumah yeay! (daddy not in list sebab kena 'on-call'). Gigih tol keja...hiks! Mesti korang pelik apekah motif gambar diatas kan?...Kes nya ceni....

                  Tetiba teringat pulak, asal bawak balik dari taska jer dalam beg mikha harus ade stokin ler, ade towel lah, ade baju lah, ade napkin lah...tapi bukan mikha punya. Tapi baby lain a.k.a roommate mikha yang punya. Aiks? Mommy cha pun terus jek BBM dengan babysitter bagitau kate :ummu, u all dah tertukar barang ni, today ade towel baby mana ntah...: ummu reply :sorry kak tak perasan tadi...haiseh! memang masalah normal lah bila kita tertukar barang kat taska kan?. ish-ish-ish

                   Bukan mommy cha tak tulis nama mikha kat barang-barang dia, siap beli marker pen permanent lagi conteng nama kat towel, bottle susu, beg dia...tapi tetap! ter 'exchange' jugak...haiyoyoyoyoyo! Tapi macam biasa tulisan itu akan 'fade' bila kita dah acapkali basuh....erk! 'acapkali' gitu...paham dop maksud acapkali tuh korang? Dalam hati mommy cha dok terpikir aiyoo..ini macam sure boleh tertukar lagi kan barang-barang baby mikha nih, buatnya banyak-banyak botol susu kat taska then pengasuh simply tertukar botol susu dan susu? haaaa cena tuh? kan ke payah?. dah terminum susu si baby A, baby A pulak terminum susu baby C kan??....And at last  mommy cha sudah ade satu solution. Thanks to mama afiq sebab perkenalkan this sticker to mommy cha. Maybe mommy cha macam 'ketinggalan ketapi' untuk tahu pasal sticker-sticker nih...almaklum ler baru nak jadi mak-mak hehehehe...

                  So, sekarang senang hati banyak bila dah ade sticker ni, boleh lekat-lekat dekat barang mikha. Tapi tetap lah kan taleh lekat dekat kain towel, lampin, sapu tangan dia..haruslah tertanggal kan? Yang tu tetap no choice selain tulis pakai marker pen :( Semenjak ade sticker nih punya lah rajin mommy cha dok lekat-lekat merata. Dekat tupperware air dia, bekas simpan susu dia, botol chu-chu, beg susu dia semua mommy cha lekat..hehehehe...Dengan harapan jangan lah tertukar lagi..asek dapat barang 'unfamiliar' je hari-hari...tak siok ar! 

                Takkan lah mommy cha nak salahkan ke taska pulak, if im in their shoes oso, haruslah tertukar barang kan?..Nak jaga pun baby sampai berbelas-belas orang..mesti la sumtimes kita pun ter 'confused' deknon kan?...So, ini sajalah cerite pasal today, about a mother who loves to 'lekat-lekat' hahahaha! saje sharing dengan yu ols jek. Kot-kot belum buat macam mommy cha nih, silalah tempah sticker tu cepat-cepat. Tak mahal mana pun..lagipon nampak comei jer nama baby bila dah lekat kat botol chu-chu dia...hehehehe! That's all....
Tata guys!

lekat cenggini jek..macam comei jek ;)
iklan jap: tq mama..mikha lurve it! hahahaha...


p/s: sticker mungkin akan tertanggal kalo korang dah basuh, sterile banyak kali, so kalo tanggal lekat lah yang baru eh...
erm p./s lagi: mommy cha bukan tukang juai sticker or pomot sticker tu tau...cuma bagi tips supaya jangan tertukar barang di taska je. ;)

salam sayang,
*mommycha*

16 comments:

farhana shamsuddin said...

dear u gune botol pigeon anti colic tu ok x?

D Yatie said...

kalau untuk 'tanda' yang tahan lama pada pakaian...guna sireh~ insyaAllah smpai lusuh..ada lagi nama mikha kat situ...

Qyla Aqilah said...

The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

Mimy Hamid said...

duduk taska kena labelling ...tengok budak opis ni pen marker standby tulis nama besor anak..heheh...paling takut botol la takut tertukar susu..

~ NANA ~ said...

wahhhh siap buat labelling lagi tuh...good2 :)

Mama Likha said...

adamak. mmg ada kes tertukar mcmni erk ?? tulah kite nk control pun, dh dorg jaga anak kita kan.. rmi lak tu bby kt sana. hope kt taska mikha dijaga baik2, tkmo lah share susu dgn baby lain..., mudah berjangkit penyakit nti... risau bila pk kan.. kita tkde pengalaman hntr anak pg taska katakan... :(

Mommy_Cha said...

ok jer botol tu dengan my baby..so far takde probs...:)

Mommy_Cha said...

guna sireh? good tips dear..tq!

Mommy_Cha said...

tau xpe takut sungguh kalo tertukar susu tau...ngeri mak nak!

Mommy_Cha said...

kena label dear takut ter exchange dgn org lain...

Mommy_Cha said...

tatau lah i ade kes ke tade..tapi sebgai precautions kena lah label all baby thingy...:)

PUAN SUE said...

aqilah pun buat sticker ari sabtu baru ni kat jusco balakong..saje nak tampal kat brg2 dia..hhii..walaupun tak duk taske..hiihi

CikNaa said...

bijak la mommy cha nih..
ciknaa lgsg xterfikir..
good mom! =)

Mommy_Cha said...

JOM AQILAH TUKAR2 STIKER NAKKK??? HIHIHI

Mommy_Cha said...

ciknaa...nih pon ade member gtau suh buat kalo dok hampeh.....

myaishahhafiz said...

saya klau tuala anak saya hantar kedai upah sulam nama anak kat atas tuala tu. so senang x tertukar masa kat taska.

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...