Iklan

Sharemyloves Geng!

03 April 2012

Selamat Ulangtahun utk daddy mikha & happy anniversary to us!

Oh my....dimulakan dengan bismillahirahmanirahhim...As salam pada semua rakan-rakan blogger tersayang. Kembali bermula untuk menitipkan bicara, bait-bait baris dan ayat yang mungkin akan lebih cenderung kepada ayat seorang 'mak-mak' hehe! sebab dah berubah status jadi seorang ibu kepada Muhammad Mikhail Riefqee Bin Zuharie. Mikha adalah gelaran untuk baby ku ini. Dan aku lebih senang membahasakan diriku sebagai mama. Mula-mula ingat nak suruh Mikha panggil Mommy tapi..rasa macam anak mami the movie pulok! hiks! terus tak feel jadi ibu. hahahahaha! Ok, nak type seperenggan ni pon amik masa dalam half hour sebab kekok lagi. Cuti tiga bulan dekat rumah, memahirkan aku dengan membasuh botol, mengepam susu, memandikan anak, mendodoikan anak saja. Penuh sifat keibuan. tapi bila melangkah ke opis today. segalanya baru..nak type kat keyboard nih pon terhegeh-hegeh. hahahaha! terbawa-bawa sifat 'mak-mak' lagi nampaknya. Hati pulak langsung bukan kat sini. Otak jiwa raga semua terpikirkan anak kat nursery. aduhai..berjauhan dari mata sangat pedih rasanya. oh! rindu anak, melebihi rindukan suami. Opps! bercakap pasal suami..selamat ulangtahun kelahiran suamiku. Daddy Mikha...Daku persembahkan hadiah besday yang paling terhebat buatmu...Mikhail! Yang tak ternilai jika dibandingkan dengan harga berjuta intan permata...Oh! Happy Anniversary ke-2 untuk kami juga...Hari yang sama aku menjadi milik suamiku yang sah. Seperti yang setiap malam sayang sebutkan pada b, b adalah syurga atas dunia untuk sayang.... ok. titik. tak usah beremosi sangat untuk entry pertama nih. nanti berjurai airmata, hahahahah! Buat semua, jangan muntah darah sebab pasni memang akan banyak stori mori pasal our newborn baby yang sehat semangat dah 7.4kg menjelang 3mons next week. Last but not least.. simpan dalam hati pesanan aku baik-baik. asuhlah anak mengikut kemampuan, cuma tumpahkan kasih sayang tak berbelah bagi padanya itu yang terpenting! *mama mikha*

15 comments:

Ely Hasrul said...

wahh Cha, dh jadik 'mama mikha' ye.. hihi.. hepi aniverseri.. sama bulan la dgn kitorg..

luvira said...

Ehhh...anniversari kite sama ke??

Mr.Y and Mrs.D said...

kak cha kak cha!naddy ade bagi gamba mikhail!!comel sangat-sangat!geram tengok!
bydaway congrats and happy anniversary!!! \(>o<)/

~ NANA ~ said...

happy anniv dear! :)

Liyana said...

happy anniversary :)

bby mikha sgt bambam! geram tgk

celebration of love said...

Tembamnye baby u... Gram!

cik fadh said...

gebunyer baby mikha ni ! eee gerammm !

ahpi anibeseri pade akak n husband ;)

Mama Likha said...

welkam beck mummy cha.. oh now dh jadi mama lah yer.. bru phm.. huhuhu...
cpt2 updet selalu yer. rindu nk baca coleteh2 mu yg dlu2 hehe... so blogger dh ok blum ??

PUAN SUE said...

tembammmmmnye..gerammmm..rindu belog ni

FieZaLieSa said...

happy anibeseri mama mikha n husben..=)
mikha comey btl dan sgt bam2..geram!hehe

Mimy Hamid said...

i tak lost contact ngan u darling..always kan kat fb...hepi annivesary dear...malam ni celebrate ngan mikha bam bam yer

NoRr said...

happy anniversary to u!! and the lil boy is sooooooo hensem! ayat u yg last skali buat i tesentuh... huhu... well said! ;)

aTy _faRed~ said...

hepi anibersary...n hepi besday tuk asben... hadiah terbaik ngan kelahiran Mikhail..:) mikhail comel...!!! geram ngan pipi die..:)

amElyn said...

eeeeeee bambam!!!! gewammmm!! =))

Siti Asiah said...

Terubat dah rindu kat blog nie...hihi
Anyway...Slamat ulangtahun perkahwinan...moga makin bahagia meniti hari2 mendatang dengan kehadiran zuriat tercinta...:)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...