Iklan

Sharemyloves Geng!

26 April 2012

Ouch! Saketnyerrr!

Salam,

Semalam mommy cha demam sebab 'engorge' (bukan demam pasal mikhail nak dapat adik yer! hahahahaha) erk betol ke tak ejaan engorge pon aku tatau. Engorge tu bagi golongan yang kurang tahu, adalah bengkak susu. Hehehehe...Sakit woo..takpe itu esok cerita eh?

Sakit sampai  terus demam-demam. Balik rumah macam nak pitam pon hado okeh...sakitt! Bila sakit-sakit tu tetiba tekak teringin nak makan western-western. Ha! ko mat salleh sangat kan? Pastu dalam sakit-sakit demam tu, bawak lah si tenit dengan daddy pegi round-round carik makan dekat Cyberjaya. Boring katanya asek-asek alamanda okeh! huh!

Dalam sejam kitaorang habiskan minyak keta, sampai mikha tertidoq berdengkuq-dengkuq last-last pizza hut jugak kami terjah. Dah lapar sangat katanya. Mommy cha ape lagi terus order pizza baru tu, hala yang ade topping serunding tuh. Hehehehe!

Tripple Chicken Sensation pizza tu memang mengancam. Tekak orang demam memang rasa sedap je, telan cheese & mayonis yang banyak. Selalunya kalo kita oder beger tepi jalan kan mesti nak cakap..."err, abang beger, letak mayonis lebeyh yek!" ha, kalo korang makan pizza nih tayah cakap cenggitu pon otomatik topping pizza nih memang ade mayonis yang yummmeeyyyhh dan berlebih-lebih!

Pastu tidak dilupa, kita 'add on' sekali Tripple Sensation platter yang ade fries gemok-gemok, and a few gulungan cheese, with ape lagi satu pon im not sure. But! really...trust me, it's taste sooo gooood! So bagi penggemar-penggemar pizza+mayo+cheese (siap aku bold lagi tu tandanya sedap lah tu) silalah try pizza baru ni. Oh! and make sure lah u ols order cheezy larva punya pizza tau...yang keliling pizza tuh ade cheese tu...confirm...lagi bertambah sedap! hiks!

Akhirnya, terubat lah sikit tekak orang demam. Walaupon sakit 'engorge' tu sampai ke lani dok berdenyut-denyut lagi....huwaa.......! Sakitnyeeeeee.....

p/s: entry ini bukan entry tajaan pizza hut tau! adesss, saket-saket-sakettt nye my miss 'B'!!

gambo seperti dibawah: 
tulun jangan terliuq!













salamsayang
*mommycha* yang dah abis pantang dan berani minum air gas mountain dew hahahahah!

14 comments:

amiey lee said...

aduihhh kalau bengkak susu memang tak leh smpai demam kan..kta pun penah

sedappnye pizzaaa yummy

Mimie said...

oittt dah jadi camtu.. makan cheese2 lagi. cheese tu salah satu bahan menambah pengeluaran susu. mana la tak bengkak lagi. muahahaha

Mommy_Cha said...

hehehheheh..mengidam mkn pizza..akhernya dpt jugak! bengkak sgt teruk yer sampai demam kan?

Mommy_Cha said...

hahahah..lah lupa plak lagi best tuh bila minum ais kan..lagi lah dok tersumbat minum benda sejukk..tudia..teror sungguh! bila lah nak baik kalo cenggini kan? hadoi! teruknye....(buat nada johan!)

cikpingu said...

pehhh mnguji keimanan org pantang nih... xpe2.. sbr2

Mommy_Cha said...

sabar my dear..hahahahah..pantang 100 hari tau! ;P

Ely Hasrul said...

dh kena dua kali demam patu sebelah kanan jek plak tuh, seb beik la sblh aje kalu dua2 aduishh.. yg peliknye kiri nih kalu bengkak cam bola pon xpenah nye nk demam hishh mulut cabul la aku nih hihi

Mimy Hamid said...

akak banned pizza hut...tak terliur..kejap tak..hihihi..lain kalau dominos...menggila....dominos sedapp wooo lg yang nipis nipis

Leadership Developmant Training said...

selamat siang sahabat
berbagi sedikit inspirasi pagi..^_^
"Kesuksesan itu tidak memandang siapa kita, dari mana kita, dan bagaimana kita.
Tapi kesuksesan itu hanya melihat doa dan kesungguhan kita saja.."
semoga hari ini lebih baik dari kemarin..^^
ditunggu kunjungnnya sob http://www.nolimitadventure.com/

Liyana said...

nsb baik bkn peminat western... so x terliur sgt. kekeke tp klu bg masakan kampung ke...perghhh meleleh air liur :DD

Mama Likha said...

nasib baik tk tliur.... muakkkkksss thp max!! lalalallala..

adeh sakit tu cha. amek kobis, koyak satu lapisan, amek tekup kat cik B yer.. sejukkkkk nti blh kurangkan bengkak. cer try.... kubis tau bukan brocoli :P

PUAN SUE said...

sedapnye..mase pregnant ada gak bantai mkn pizza ngan kwn2 kt alamanda tue

Mimie_Zatun said...

Mmg sakit bengkak susu ni..
Mimie pernah kena masa hari ke 3 berpanatang.
Sampai demam teruk plus sakit jahit bersalin lg.
Tak leh lupa...

kayrul-shah said...

siannya bengkak susu..memang sakit sangat. kekadang kena gak kes macam nie, mujur hadif memahami mamanya bengkak susu, dia akan minum sampai sakit tue berkurang, pastu bila dah terover minum, dia muntahkan balik...tolong mamanya kurangkan kesakitan

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...