Iklan

Sharemyloves Geng!

12 April 2012

New "powerful" bottle from Pigeon, must try!

Salam hari Khamis, salam hari Batik 1Malaysia. Hehehehe! Sebab semalam cuti jadinya no hapdate ok. Hari ni baru boleh hadpate lebih-lebih. Semalam public holiday kan?. Best tak PH korang? Kalau dah berbaby nih, nak kuar umah memang kena prepare macam-macam kan? Baju si tenit, pampers, susu, wet tissue, towel tecik dan a few toilettries yang tecik-tecik dan oh! ya..termasuk botol susu dia kan? macam mommy cha, akan prepare 4-5 bottle yang dah siap basuh dan sterile untuk senangkan keja. 
              Yelah, tayah lah korang nak membasuh bottle 2,3 kali kan? yang bawak banyak-banyak tu boleh kita terus je guna...senang kan? Bercerita mengenai botol. Untuk Mikhail, mommy cha dah try and error terlalu banyak botol susu yang suit dengan dia. sebenarnya yang bermasalah tu bukan botol susu tapi puting botol kan? So, pemilihan puting botol yang sesuai sangatlah penting untuk bayi kita. Bila guna brand XX, sumtimes serasi, sumtimes tak serasi, pastu..try pulak brand YY. Dan macam tu lah seterusnya, sehingga bayi kita rasa selesa dengan puting botol tu. Dalam pembacaan mommy cha lah kan. Puting botol haruslah ditukar setiap 3 bulan, dan para mommies mesti make sure that puting dan botol yang dipilih haruslah BPA-Free. 
             Jika para mommies masih tercari-cari botol dan puting yang sesuai untuk bayi anda, mommy cha sarankan untuk mencuba botol susu terbaru keluaran Pigeon yang sangat-sangat baru diperkenalkan di pasaran. Kenapa harus cuba? seperti yang kita sedia tahu, Pigeon adalah salah satu brand bayi yang sangat fofular dipasaran kan? Selain daripada harganya yang sangat reasonable, semua product Pigeon adalah mesra bayi dan selamat untuk digunakan. Sebut saja dari botol susu, puting, baju, seluar, breastpump, segalanya terdapat pada jenama keluaran Pigeon. Dan terbaru dengan launched nye botol susu Peristaltic PLUSTM - yang di design kan khas untuk baby’s natural sucking behaviour and minimise nipple confusion lagi menyenangkan kita para mommies untuk tinggalkan baby dan botol susu nye tanpa rasa was-was.. Haaa! Botol ini sangat best. Mommy cha dah try pada Mikha. And he seems to be ok. Puting botol ini pulak sangat magic ok. Magicnya bila baby suck (hisap) baru susu akan keluar dari botol. 
           Ini bermakna kemungkinan untuk bayi tersedak susu itu sangat rendah. Berbanding puting biasa, yang akan menitik eventhough bayi tidak menghisap susu tu kan? Tapi puting dari Pigeon ini sangat lain, bayi anda hanya perlu menghisap (sama macam time breastfeed) then the milk will comes out! Ini secara tidak langsung akan encourage baby for a healthy sucking behaviour...jadinya bayi kita tidak lah malas menghisap kan?.....Puting botol ini juga direka khas mengikut tahap umur bayi anda dari newborn sehingga setahun ++.. So, para mommies cepat-cepatlah dapatkan Peristaltic PLUSTM bottle from Pigeon nih okeh! Penat para saintis dari Pigeon design and buat research untuk hasilkan botol dan puting buat baby tau! Mommy cha akan update lagi mengenai botol ini nanti. Rugi kalau tak try! Mikha pon sudahh tangkap cintan sama ini botol!

tadaa....botol baru dari Pigeon!
ini lah research daripada scientist Pigeon tuh....
ehem...tq Pigeon Malaysia  =)
sangat sleek dan cantik botol nih...mommy cha sokaaa!
again..tq Pigeon for this opportunity!
okeh! abaikan muka debab tu, dia suka kerut-kerut dahi..tapi still 'menghayati' susu & botol baru dia...hehehe! good boy!
ok mikha pesan kat mommies out there.."try lah botol susu baru nih tau...mesti kawan-kawan baby mikha pon sukeee!'
salam sayang, 
*mommycha*

22 comments:

eima said...

teat yg X tu mmg bila hisap br kuar susu ..

aTy _faRed~ said...

macam menarik jer...haritu dah TER beli botol TT banyak sangat..tak pasti sesuai ker tak..hurrmm..kalau tak sesuai maybe ley cube pigeon ni..:)

Mommy_Cha said...

aty: mmg menarik try le..TT utk mikha taleh langsung..minum terus jek meleleh2 geram tol lah! hiks!

Mimy Hamid said...

akak pun dapat offer promote botol pigeon..hmm nampak nya nak amik la tawaran dia..heheh haritujual mahal..ok nak reply email dia la..hehe Fayel nak free botol gak

veesakura said...

ish, menarik tertarik sungguh! tapi, kena bagi baby try avent dlu la sebab dah terbeli. kalo dia takmo, baru ada alasan nak bli lain. if not bapak dia bising. hehe

Mama Likha said...

ewah... cerita bertukar selari dgn status srkg hihihi. good2... :)

CikNaa said...

mikha still buat muka 'ada aku kisah' hihi..
kiut sgt..
botol baru yea.. wah3!
lagi bambam la pasni dia..

Mommy_Cha said...

eheheehe..tu lah besau gila parcel dari pigeon nih...berat nak bwk kihkih!ok sila buat write sekarang..product nih mmg best..=)

Mommy_Cha said...

hihihi xpe darling..u try guna avent tu dulu...baby nih kalo dari kecik ajar lama2 suit lah ngan dia....

Mommy_Cha said...

tu la mam jeti..selari dgn status sebagai bonda katanyeeee!hahahahah

Mommy_Cha said...

dia sentiasa buat muka AKK hahahah!

Wawa Yusoff said...

sib baik baru beli je TT bottle. kalau x sesuai xdela ralat sangat. Thanks info, Klu TT x sesuai bleh beli pigeon ni :)

Erina Asmawani said...

alolol..tomeynye mikha :) mcm menarik botol ni..ley beli tuk Aqil nanti.Thanks for the review mommy cha :)

Mommy_Cha said...

boleh saja nih pon mommy cha baru try..baru gak nak wat write up pasal botol ni.semunya bergantung pada baby kan..tgk mana yg serasyi ....hihihi

Mommy_Cha said...

no probs dear...

izwahasnan said...

boleh cuba nanti... penting ni... nanti susu pun tak tumpah bile tertonggeng...

kayrul-shah said...

macam best jer tgk...tapi dah terbeli untuk hadif botol avent...ada lagi 2 botol yg tak pakai lagi..hehehe

Admin said...

Tq..info sgt berguna..kat mana boleh beli yer kalau kat melaka.baby sypun tak nak guna botol..:-( or ada tak jual online..

Admin said...

Tq..info sgt berguna..kat mana boleh beli yer kalau kat melaka.baby sypun tak nak guna botol..:-( or ada tak jual online..

Admin said...

Tq..info sgt berguna..kat mana boleh beli yer kalau kat melaka.baby sypun tak nak guna botol..:-( or ada tak jual online..

sekuning jagung said...

anak sye pun gunakan botol ni...kalau sesapa nk beli online bole contact saya 019-3806311 atau add aye di fb fasiha idrus atau atirah net enterprise

Dreamerz Girlz said...

Ada botol kaca ke wak??

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...