Iklan

Sharemyloves Geng!

12 April 2012

Mikha's Public Holiday Day's Out!

man u family yaw!
       
    Mikha sangat siok kalo mama & daddy bawak jalan. Rasanya semua budak-budak tecik macam tu kan? Masuk keta jer terus senyap, pandai pulak kalo tang traffic lite tu keta benti terus meraung, macam kena cubit ke hapa ntah...aptb! cit! Bila dah jadi ibu-ibu nih, pantang ada peluang harus nak bawak anak kuar jalan-jalan nak exposed anak pada benda baru. Dalam otak, eh..nak bawak pi sana pi sini pi sinun kan?. 
        Tapi bila jadi mak-mak ni, takut gak nak bawak baby cinonet nih kuar sangat...yelah kita ikut cakap orang tua-tua takut anak tersampuk ke, ada benda ikut ke...kesudahnya yang tak boleh tido malam mak dengan pak nye jugak kan? aiseh meng. kena pulak esok tu keja...lagi haru biru, abang mus oiii....! Dipendekkan cerita...cuti ritu, MIL ajak pegi The Curve asalnya, after makan-makan kat Fend Ikan Bakaq di Kelana Jaya, terus ke The Curve, tapi as usual keta punya berjuntaian banyak...nak cilok pon tarak guna siap boleh kena pin-pin, hon-hon...so, usaha untuk berjalan diteruskan sehingga ke KLCC. 
time mood baik, sampai terkeluaq pampers anak oiii..! siap buat bubble lagi kan dengan aiq liuq!
ewah..macam reti je kan kamu tengok fish tu?

         Mikha fine dalam keta, tido...mulut bising kalo nak chu-chu saje. Dah sampai KLCC MIL kata nak pegi Akuaria. Oh! ok..berdebar takut baby nangis ke hapa...and memola tuh dia ok..after halfway dalam Akuaria..keriau noks! Mommy cha pon tatau lah kot-kot si Mikha nih tak suka ikan ke hapa..hahahah! tapi puas la mommy cha dukong, bagi susu, bubuh dalam ferrari semua dia refused! cit! gigit baru tau...last-last terpakse mommy cha & daddy guna emergency exit untuk bawak mikha kuar..hahahah! rasanya mikha alergic kat fish..sama ngan mama dia! cit..inaporenggek punya budok! Sampai je kat luar Aquaria tuh baik elok je mood dia..hilang awan mendung hujan petir tadi...ha..kan dah cakap cinonet nih memang mengada, tamau berada di tempat yang gelap gelita...dalam kereta kemain happy mappy daddy dok agah-agah dia...
dengan daddy rambot belah tengah..hahahaha! mata pejamke? nantok ke? mikha muka tamau cenyum..tetap maintain muka bodyguard!

       Public holiday day's out memang disaster kalo pegi tempat-tempat yang suram gelap macam Aquaria tu belom bawak tengok movie lagi tuh....!...terpikir-pikir nak pegi Kidzania tapi tunggu lah mikha reti bahasa dan besaq sikit...kalo tak rugi amma & appa bayo mahal-mahal nak...sobs.....say no to AQUARIA for babies! huaaaa.....

salam sayang,
*mommycha*

21 comments:

Liyana said...

tembun nye baby mikha ni... geram tgk peha ketul2 die, hehe

Alida Ali said...

Tembamnya baby..geram tgk..

amiey lee said...

aduihh semangatttt betul baby mikha ni...meh aunty nak cium2 kamu sikit heeee

D Yatie said...

hahaha. mak & pak nyer pun lah. kot yer pun nak bawak mikha jalan2..bawak la p taman...selama ni tengok muka manusia je...nih tiba2 tengok muka alien versi baby...memang menangis lah...hihihi...

FieZaLieSa said...

eee..geram nya tgk pp ngan peha si mikha nih..cubit ckit blh?hehe

Mommy_Cha said...

peha ayam kfc tuh...ngappp!

Mommy_Cha said...

baby kuat menyusu...huhuhuhuhu =)

Mommy_Cha said...

boleh untie...tium ar...baby mikha ok jer...;P

Mommy_Cha said...

mak pak pon ikut nenek nye yg mengajak...p taman? hihihihi..tungguuuuu...

Mommy_Cha said...

boley untie cubit skit jer tau...nanti mikha nanesss....

Ely Hasrul said...

siap buat bubble lagik!!! comelnyeeee!!!

Mommy_Cha said...

hahaha..dasar suka main airliuq! cis....

Mimy Hamid said...

family MU meh sini jumpa family chelsea berlaga hehehe...debab bobot tul mikha...larat ke mommy cha tu..geram tengok peha KFC

e k i n ♥ y u s r i said...

alaaa,tembamnye die

Mama Likha said...

mikha kecik lagilah cygg..... tgu umur 2-3thn, excited tuu tgk ikan besar2.. mesti mulut die pun '' waaaaaa waaaaaa''..... hiks !! tembummmnyerrr !!

PUAN SUE said...

mikha..awak ni tembam tau..leh la kawan ngan aqilah yer..hihi

Mommy_Cha said...

HEHEHE family chealsea yek....kihkihkih..alergik pulak ngan kaler biru...*tetibe* huwawuauauauu....

Mommy_Cha said...

tombam bam-bam....

Mommy_Cha said...

tu lah kan nak kena tgu besau skit baru leh bwk pi tempat gitu kan...aiseh...! jom meatball unti jeti???

luvira said...

Klu alysa bam bam mcm mikha tuh,tak tau la mcm ne aunty ira nak usung alysa nanti...hihi

Mr.Y and Mrs.D said...

ngiaaaa geramnyer tgk mikhaaa!!nnt nad turun putrajya insya allah dee dtg jenguk akk eaa...nk jmpe baby yg bambam niii!!~

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...