Iklan

Sharemyloves Geng!

20 April 2012

Daddy mikha pulak eksiden!

Salam Jumaat,

Lepas story mikha demam. Timbul lagi satu 'kes' yang membuatkan mommy cha terkesima. Semalam dipagi hujan renyai-renyai daddy mikha called. Ingatkan nak cakap dah sampai opis dah macam selalu, tapi rupe-rupenya...

Daddy mikha: Hello! sayang..bb eksiden, jatuh moto (suara gile slow, tahan sakit kot)
Mommy cha: Ha? jatuh moto, teruk ke?
Daddy mikha: Jatuh tergolek atas jalan, ni dah kat hospital. Doktor tengah cuci luka, nanti bb call sayang balik ok?

Gulp!
Macam terhempas batu atas kepala. Suamiku eksiden...sangat takut ok bila dengar orang eksiden. Ni pulak suami sendiri. Ya Allah! janganlah luka teruk-teruk...jangan lah ade patah riuk....jangan lah.... =( Time tu jugak rasa berpinar-pinar, mata kelabu, tangan berpeluh. Sedihnya rasa, baru pagi tadi rasa tak sedap hati, baru pagi tadi cium tangan daddy... =(

Pastu terus drive laju-laju macam F1 driver, straight away to DEMC. Daddy dah ade dekat situ. Katanya dah jatuh tergolek bangun sendiri dan bawak moto ke DEMC. Tak dapat bayangkan dalam berdarah-darah tu boley lagi bawak moto kan?

Sampai kat DEMC tengok daddy dah tunggu kat luar, staedy jek. Tapi jalan terhencot-hencot. Still senyum. Hero katanya! Hahahaha. Kita yang cuak bagai. Rasa macam nak pelok dia kuat-kuat. Pastu balik putrajaya pulak, mommy cha drive super slow dari biasa, takut kot terlanggar lobang ke ape bergegar pulak pale lutut daddy yang berdarah tuh...

 Sempat tapau nasi untuk daddy. Yelah kita pastu nak masuk opis lagi. Sian tengok dia makan guna sudu garfu, sebab tangan pun habis luka-luka. Dah la tak sanggup nak stori banyak-banyak. Memang dugaan bertimpa-timpa this week. Mujur mommy cha semangat kental nak jaga mikha yang demam dan daddy yang jatuh moto tu. Kalau idok?

Semalam daddy tido ok. Tapi menyayat hati bila bangun pagi tengok darah eksiden dia melekat kat cadar...oh my my! daddy cepat lah sembuh..tak sanggup mama tengok darah banyak-banyak cenggini =(
*nanes lagi letew*

*gambo kejadian, actually lutut pon berdarah sebab terkoyak...tapi ngeri nak publish*




dan yang paling tak tahan tengok.....



suar terkoyak kat lutut...bulat elok je..hahahha! opssss! =( cian daddy mikha nih...

p/s: dia malu kalo mommy cha buat entry nih..tapi nak buat jugak...kan isteri dia nih degil. 
*tahniah ye daddy dapat mc 3 hari*

salamsayang,
*mommycha*

6 comments:

Mama Likha said...

knp dgn toklaki toklaki kite ni cha. nsib tk baik kan mgu ni Allah nk duga.. sbr yer. moga cpt sembuh. papa likha tkde pape cuma malm tu rasa lengan lenguh dan jari luka sikit, akibat accident tu... hurmm...

Lala Latif said...

sama la ngn suami sy ari 2...pun golek2 atas jalan...nasib xde kete kat belakang..dah siap cuci luka,baru call bgtau...sy pun pecut dr putrajaya smpai sg besi...tp suar suami sy xsama ngn suar suami awk..sbb suar suami kena gunting dek doktor masa nak cuci...so, sebelah panjang sebelah pendek..hehehe...

veesakura said...

ouhhh, sakitnya! moga daddy mikha cepat sembuh ya. aminnnnn

PUAN SUE said...

semoga cpt sembuh..kuatkn smgt tau

Mimy Hamid said...

touching jugak baca entry ni teringat terasa rasa pulak...dugaan buat cha ni..sabar ye doakan baik baik saja...sedih tau..sob sob...mommy masa ni la jaga daddy pulak

AkmaFaizal said...

Lor..baru aritu cite eksiden pasal Papa si Likha, ni Daddy Mikha plak..hadui2...ngeri dengar eksiden2 ni.. Semoga korang semua ok..Ade hikmah apa yg berlaku...hope semua cepat sembuh.

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...