Iklan

Sharemyloves Geng!

12 January 2012

Welcome Muhammad Mikhail Riefqee B. Zuhairie!


latest picture...
 

Salam Semua.........
Inilah kesayangan mommy cha buat selamanya. Si kecil ini telah dilahirkan secara ceasaren pada 9.1.2012 jam 3.13 petang di DEMC Specialist Hospital, Shah Alam seberat 4.3 kg. Namun selepas 3 jam dilahirkan dia mengalami sesak nafas, kekurangan oksigen dan, paru-paru yang dijangkiti  kuman. Si kecil yang diberi nama, Muhammad Mikhail Riefqee Bin Zuhairie ini sangat memerlukan doa, selawat dan kata-kata semangat dari semua orang... Mudah-mudahan baby Mika cepat sembuh...sebab mommy teringin untuk mendakap, memeluk, memangku, mencium dan memberi susu mommy pada kamu, sayang....Cepat lah sembuh sayang...Mommy sentiasa berdoa semoga baby mika akan jadi seperti bayi-bayi yang lain....Kamulah permata hati mommy & daddy! 

49 comments:

Lala Latif said...

baby...cepat sembuh ye...>.<

ciksuen said...

moga cepat sembuh ye baby mikha. amin.

amirah said...

auntie doakan baby mika cepat sembuh ye..insyaAllah baby mika akan okay cepat..mommy cha jgn risau2 ye..

Ely Hasrul said...

ya allah Cha, baru smlm tingat kat Cha.. dh le xdek kontek no nk gak sms tnya kabar.. comel sgt Mika!!! tembamm.. cha byk bersabar, insyaAllah Mika cpt baik and kuar spital, susu byk2, main2 and sedar2 dh besa...

now still kt DEMC ke?

comel sgt!! take care & congrats!!!

Mommy_Cha said...

tengkiu guys! love u all so much..baby mika pon nak cepat2 sembuh ni....insyallah..

Mommy_Cha said...

ely: still kat demc baby still in nicu. belom leh bwk kuar pon..even me cannot hug him yet! oh..sedih betol!!!!

Mama Likha said...

baby mika.. come on baby......... doa tk putus untuk baby mika....

ibuhebat said...

Ya Allah, sembuhkanlah baby Muhammad Mikhail Riefqee..

Mommy_Cha said...

mama likha: tq visit i last nite..and tq for the gift to mika...mesti mika suka..tadi dah bgtau dia ramai org dtg nak pelok tengok dia....=) he's still in progress to heal!insyallah...

ibu hebat: terima kasih doa itu yg saye sgt2 perlukan..............

aTy _faRed~ said...

sedih dan sayu bace..insyallah..kami semua kawan2 akan doakan semoge baby mika sembuh dan sihat...aminnnn....baby Mika sangat comel..chubby...banyak kan sabar dan tabah yer mommy cha..

Aziela said...

Tahniah! Semoga baby segera sembuh... Amiin...

Ely Hasrul said...

:(

cha dh kuar spital blum? tis sat nih nk pg umah abg kat unisel tuh, nnti insyaallah i singgah.. mana tau Mika dh kuar aminnn biarlah kuar cpt2..

take care!!

Erina Asmawani said...

Assalamualaikum baby Mika. Subhanallah..comeynyeee!! Semoga baby Mika cepat sembuh..be strong ya baby.

Mommy Cha, tahniah ;) Alhamdullilah..dah jadi mama.Bestnyeee! Harap mommy cha pun strong k.kita sama2 doakan baby Mika supaya cpeat sembuh. Baby Mika mesti kuat cam mommy dia ;) Hugs n kiss from aunty Ena to baby Mika ;)

Mimy Hamid said...

sayu hati nengok si kecik mika...dia comel sgt...baby mika syg cepat semubyh aunty doakan ...amin..mommy cha jugak...take cate yer..


entry khas buat kamu : http://nurmimy.blogspot.com/2012/01/mommy-cha-owner-blog-sharemyloves-dah.html

!k@ said...

semoga baby mika sgt sembuh..buat mommy cha..bertabah ok..sy tau kamu n baby kuat semangat...get well soon..cepat kuar sepital baby comel.. =)

amal said...

baby mika cepat cepat sembuh ye sayang! :)

veesakura said...

comel sungguh! harap baby mika cepat sembuh. aminnnnn

~ NANA ~ said...

cpt sembuh k syg...subhanallah comel betol

btw congrats k :)

Mama Mirza said...

sabar ya.. Alhamdulillah bby comel itu selamat dilahirkan.. dugaan Allah turunkan untuk yang mampu menanggungnya.. mesti sangat tertekan, sedih bila hanya dapat memandangnya.. sabar.. saya doakan yang terbaik... bby sihat dan mommy dapat jalankan tanggungjawab terbaiknya.. amin..

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah dengan kelahiran.....
comelnye baby mika nie.....

semoga baby cepat sembuh yer dear.....
aunty2 semua x sbr nak tgk perkembangan baby....

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

sabar dear.. mudah2an bby mika beransur pulih... insyaA;;ah ada hikmah di sebalik sume dugaan nie... smoga mummy cha tabah menghadapinya...

hana yoriee said...

cha..tahniah dah jadi mommy! doakan agar baby mika cepat sembuh..

CikNaa said...

olololo.. very d chubby boy! tapi sayu je tgk dia kat dlm balang kaca tu.. mcm tak best je, spatutnya duduk dlm dakapan mommy dia.. takpe baby mika, mama naa doa cepat2 sihat ea.. boboy kuat.. yeah! mommy cha pn jg sedih tau..

eMaH SoMeL said...

get well soon bb mika..comel cubby rsa nk gigit2..mommy cha b strong ye..

Nadt said...

Mommy cha..comelnya baby mika..tembam pipinyeeeee..aunty nadt doakan baby mika cepat sembuh ye. Amin.

mamaiffah said...

saya doakan smoga bby ni cepat sembuh...amin

AkmaFaizal said...

embammmnyeee...ramai yang nak gomol tu. Semoga cepat sembuh yer Muhammad Miqhael. Amin

cikpingu said...

insyaallah bby akan sihat semula... kite doakn agar bby cepat sembuh n sihat selalu.. :) tahniah kak..bby cukup gebu nk disyioommmm... geram lah..

ReYNa said...

sy pon doakan baby sihat semula.baby comel la badan nmpk gebu:)

Ely Hasrul said...

Hi Cha, cmne Mika? sori smlm xsempat nk singgah sbb dh lewat.. anyway wish Cha & Mika sihat cpt2!!

LAYLA ZAMRY said...

INSYAALLAH saya doakan baby awk sihat seprti ank org lain ok..
tak mo sedih2..mommy kene kuat..semoga baby ok je lepas ni..
btw ni blog link saya :) sudi2 singgah ok :)
http://mamacintapa87.blogspot.com/

Farah Rahim said...

As salam Tasha.
Its normal for a Macrosomia, also known as big baby syndrome baby to have those ailments sebab anak akak bila lahir pun same thing happend (my daughter was 4.33kg) Macrosomia is due to the level of blood sugar yang terlebih semasa kita mengandungkan dia (did you have GDM masa pregnancy? as in diabetes?)

Ada hikmah disebalik semua ini Tasha, all things happen for a reason. For you next pregnancy they will really2 monitor dan jaga your pregnancy sebab dah ada history of big baby. Like my 3rd kid selepas my 2nd yang big baby, she was really2 monitored bila keluar ok je comel je tak besar and no problem.

Sabar ye, my daughter masa kecik ni sahaja dia ada problem, BUT now jarang2 dia selsema, batuk or demam.

this is her masa lahir..also in a bubble
http://pinkgoodness.blogspot.com/2009/08/lahirnya-aaesyah-marissa-ke-dunia.html

Siti Asiah said...

Tahniah sha, terharu tengok bebi awak....semoga bebi Mikhail cepat sembuh yea...:)

shaheeda said...

Assalamualaikum.. mommy cha.. be strong k!bulat n tomey sgt! sy fhm perasaan awk,pesan sy bisik kat dia kata2 smgt setiap hari, & then minta hubby baca ayat2 alquran juga setiap hari.. Muhammad Mikhail Riefqee, get well soon syg, aunty doakan yee.. apa2 pon doa ibu paling makbul.. keep praying cha!!

FieZaLieSa said...

mommy cha, tahniah...babyy mika sgt2 comel..harap mommy cha tabah, sy doakan baby mika cepat sembuh.insyaAllah baby mika kuat mcm mommy dia jugak..take care sis..

as ♥ Leenda said...

Ya Allah..mengalir air mata tengok si kecik..baby mika lahir awal sehari je dr my son..sedih nya tengok baby mika...:(
harap semuanya selamat dan semoga awak kuat yer...

nurul_luq_luq said...

salam mommy cha..semoga baby Muhammad Mikhail Riefqee cepat sembuh yer sy doakan agar mikhail kuat lalui dugaan ni yer syg..mommy cha cekalkan hati yer..insyallah semuanya selamat

luvira said...

Salam dear,congratz...aunty ira sentiasa doakan yg terbaik utk baby mika...comel sgt ;)

Ely Hasrul said...

Cha! Cha menang first place Papa Mama Romantik kt Pa&Ma Feb hehe.. comel sgt!

Mama Adam said...

semoga baby mika cepat sembuh. aminnn

amElyn said...

blogwalking!! heh
thanks dear for linking! rajin2 lah singgah and drop comment yer! =)

alalaaa siannya your baby. get well soon sayang and be strong baby!!

eima said...

kesian nye baby mika... semoga cepat sembuh .....

mamaiffah said...

dah lama mommy cha x tulis kat blog...tertanya2 apa perkembangan terbaru baby ni.....

Shy Syaz said...

congratz mommy cha..akhirnya keluar gak baby mikhail. aunty doakan baby cpt sembuh..dan semoga membesar jd anak yg soleh. insyaAllah. selamat berpantang mommy n welcome to motherhood..

Mama Durrany said...

mommy, tabah ye..saya doakan ur bb cepat sembuh..sedih betul tgk gambar2 ni..teringat my baby nuha dulu yang kena pneumonia mcm ni..agak teruk juga dia..sabar ye mommy dan baykkn berdoa

Siti Asiah said...

Tahniah Cha dapat tempat pertama dalam pertandingan PAPA MAMA ROMANTIK by MAJALAH PA & MA...;)

veesakura said...

yup! congrats mommy cha! padanla tengok nama, macam kenal.hehehe

Zaff Zafrina said...

Bam bam la awak! cute sgt! aunty doakan mika cepat sihat ye. mommy pun kena strong tau. insyaAllah everything's gonna be fine. ameen..

Hunny Kitty said...

semoga baby M cepat sehat...amin

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...