Iklan

Sharemyloves Geng!

02 December 2011

Tempat baby sleep-sleep!

Ingat tak dulu pernah ada entry pasal kain hello kitty ni? Ok. Kain hello kitty tuh dah pon jadi set tilam, bantal dan booster kekabu homemade by neighbour MIL kat Shah Alam. Baru sangat aku dapat, semalam tau! Aku suka sangat sebab inilah satunya set kekabu aku, yang aku ade sekarang jenis foam biasa tu. Yang tu, mama aku beli untuk cucu dia..hehehehe!

inilah kain Hello Kitty sebelom jadi set tido baby....


Walaupun upah nak buat set tilam nih mencecah RM100, aku sangat ber tima kasih pada ibu-mertuaku yang tolong bayarkan....hehehe!. Susah lah nak carik set kekabu sekarang. Tambah-tambah kalo kita stay area bandar...MIL pesan kena bukak sarung semua dan basuh, then kekabu tuh kena jemur dulu kat panas....Wikend nih jugak menantu mu akan jemur, mak!

tarraaaa...! dah siap pon.....yeay!

Tapi oleh sebab tilam kekabu tuh agak berat, jadinya aku akan 'pass' kan keja aku pada lakiku..hihihihi! Tak koser aku nak angkat berat-berat ye. Nak bawak henbeg sendiri pon dah malas culas..memang dasar pemalas! hahahaha!

Sekarang, meh aku buat kiraan sikit berapa banyak bantal, tilam, booster yang baby aku ada.

Tilam Kekabu: 1
Bantal Kekabu: 1
Booster Kekabu : 2
Tilam Foam: 1
Bantal Biase Tarak Kekabu: 2
Booster Tarak Kekabu: 4
Bantal Lekuk Ikut Pale Baby: 1
So, kesimpulannya: 1+1+2+1+2+4+1 = 12 barang untuk beddings baby aku.

Cukuplah tuh..banyak-banyak pon kang yang tukang tido nye...apaknya pulak! Tu pon ade hati nak try-try curik bantal baby buat, try, test tido....
Banyakkkkk cantikkkkkk!

yang dalam plastik tuh mama I bagi yu ols...comei dop?
Aku tak beli pon craddle ke, baby coat ke untuk baby. Hajat memang teringin nak beli tapi lakiku cakap nanti baby nak duduk dalam tu kejap je. Ish! leceh tol la...Aku dah try survey craddle kat kedai and mostly semua untuk baby gurl punye design and color. Sungguh rare nak dapat design and color for boboi....
Jadinya, aku rasa..anakku, baik awak tido atas tilam vono mommy saje lah yer...lagi mahal berlipat kali ganda dari craddle or baby coat..kuikuikuikuikui!

banyak kan design craddle yang menarik!

p/s: sesape yang tahu kedai mana or online shop mana yang ada craddle cun-cun segera lah maklum kan pada aku yek! Sebab tingin gak aku nak rembat satu untuk boboi nih!

19 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon nak mintak tlg mama ekin yg jahitkan tilam kekabu nie....
just nak crik kain sarung yg sesuai jelah....

cantiklah kain hello kitty tue
sukeeeee

PUAN SUE said...

su mak yang jahitkan..yahoo..kalau boleh nak dia sponsor kain untuk set tu jugak..heee...nak jimat katakan..huhu

aTy _faRed~ said...

saye pon beli tilam kekabu untuk baby..:) saiz besar nyer..boleh simpan lamer..:)

Natasha Farina Arifin said...

ekin: tulah hanya mak2 jer yg pandai jahit..kuikuik..tapi sebab mam tasha still keja so, tadak mase dia nak tolong buatkan..last2 main upah jer lah...kain hello kitty tuh beli kat nagoya jer murah semeter rm5 jer ekin...=P

Natasha Farina Arifin said...

puan sue: best ar sue mak tlg jahitkan..huhu siap nak seponser kain lak tuh..cayolah mak sue nih....huhuhu

Natasha Farina Arifin said...

aty: dah beli eh tilam kekabu..yup yg saiz besar senang..so boleh baby lepak sampai besor hihihi

e k i n ♥ y u s r i said...

mommy cha beli kat nagoya mane ea?
suami ekin nie lain skit
klu nak beli brg,kne tuju terus kat tempat tue
die mls nak crik2 nie
huhuhuhu
nnti die bebel

Mimy Hamid said...

bestnya MIL bayo...akak pun tempah kat internet je total semua RM89..murah ke tak yer??? akak plan beli katil baby bila dia dah habis pantang...now cannot la...rsa tak perlu kot

Cho Zila said...

akakpun memang ler pakai tilam kekabu untuk anak2 dulu... sebab memang tahan lama dan rasanyer lebih nyaman kot...

Natasha Farina Arifin said...

ekin: beli kat nagoya Shah alam kat Plaza alam sentral tu jer...dekat ngan umah MIL. tapi kena beli gak untuk sarung kekabu tuh..mcm kain plain putih yang tuh semeter dlm rm4, nanti kalo gi nagoya mane2 pon tanye salesgirl tuh..mesti dia tau ekin...

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: hehehe tulah tengkiu kat MIL tlg bayo kan..hihihihi tempah kat tenet tuh mcm murah jek ye? tu lah ingat nak beli katil single jek kat baby buleh pakai sampai derjah satu..hah! terer tak mak jah?

Natasha Farina Arifin said...

cho zila: ye ke kak? mmg tilma kekabu nih best eh? hihihi tak rugi rasanya tempah..=)

Mama Likha said...

hihi.. nak jgk baby coat erk ... !
oklH TU CHA, nti yg mne satu eh akan jd bantal bucuk baby hehehe... tp jgn amalkan sgt kang pg rumah pun nk berkepit bntl bucuk penuh peta. hiks. trus tk ensem baby M nti...


cha.... baby M tu apa... tk sbr nak thu :b

Nadt said...

Nadt da plan nak pinjam anak sedara punye cradle je. Dia pakai kejap je, 2,3 bulan da tak pakai da sebab badan da overweight, cradle tu da melendut mencecah lantai. So baik mak sedara dia ni memanfaatkan cradle tu. huhu..

Mimie said...

cradle tak pyh beli ye..huhuhu..sbb melalui eksperimen terhadap budak tecik irees..nmpaknya lg sebulan dua mmg dia tak bleh duduk dah dlm cradle tu. beli baby coat terus. jgn beli play pen. kalau baby coat jenis kayu tu bleh thn smpai baby umoq sethn dua. kami pun tak beli lg baby coat. skrg pun mlm2 irees tidoq atas katil dgn mama dia. sebab bilaa uwekkkkkkkkkkkk, keriau terus sumbat nenen. tak payah menggagau nk pi angkat bby dr dlm cradle. kpd daddy erie sila turun takhta ye. tido bawah pasni. huhuhuhu

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: hihihi tengok sebab cradle tuh mcm cute..tapi dah berubah pikiramn tetiba nak beli katil yang ade corak2 keta batman ke, ben 10 ke..hihihihi...bantal bucok dia yg ade gambo zirafah tuh...hihihi..nanti bulan 1 I announce yer nama baby M tuh..kuikuikui..lani malu lah nak bgtau....hihihihi =P

Natasha Farina Arifin said...

nadt: nih kiranya mak sedra yang pandai mengambil peluang nih hihihihihi...amboih besar gak anak buah nadt sampai melondeh cradlle ke bawah ye..hihihihihi
mimie: kami ingat nak beli katey batman hihihihi senang skit tetib arasa nak pau opah kat parit buntar kuikuikuiui...daddy erie turun takhta? nangis la kalo dia tidoq bawah sorang2 hahahahah!bkn anak yg nangis..apaknya yg keriau!

~YUN~ said...

comelnyaaa la hai tilan tu!!!

Natasha Farina Arifin said...

yun: tilam yang ne yun? yang kite nye ker or yang kite curik pic cradle dari google tuh? hikhikhikhihikhik...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...