Iklan

Sharemyloves Geng!

06 December 2011

Lagi nak dekat..lagi banyak check-up!

Selamat hari Tuesday yaw!. Last week kan pegi check-up dekat DEMC Shah Alam. Pastu, bila Dr. Zamri bagitau banyak nor complication aku..so aku jadi tak suke nak publish gambo-gambo kat DEMC. Dan tetibe tak suka kat Dr. Zamri...boleh? hehehehe...Tapi bila semuanya dah selamat, dan amin. Nih aku nak publish balik gambo-gambo kat DEMC yang aku dah 'banned' last week. Kuikuikuikui! Dasar kan? Bila tak suke je banned..benci, meluat sikit.....Bangsa ape ntah aku nih...kihkihkihkih!

Kebetolan, hari aku check-up ritu hari Sabtu. So, setiap ari Sabtu semua staff DEMC WAJIB exercise pepagi..Hahahahahaha! termasuklah laki aku..kan ke dia staff DEMC. Gigih nor, aku tengok masing-masing terkinja-kinja ke kiri, ke kanan. Lagu background tanak kalah...tetap Selena Gomez..yang ade bab repeat-pit-pit-pit-pit tuh, lagi galok aku tengok derang berjoget..hiks!....Yang lawaknye, ada sorang akak nih, taleh blah..orang ke kiri, ko ke kanan, orang ke kanan ko ke kiri...aduhai kak...silap punca graviti bumi ke?
ape pon tak boleeeeyyy.....

kak..oo..kak..takde pulak orang angkat tangan time nih...akak sorang je kak yang angkat tangan..kuikuikuikuikui!

Oleh kerna, laki aku keja kat situ, maka nya, ramai gak staff DEMC yang aku kenai. Dari staff nurse..sampai ke dokter boleh dikatakan derang kenai aku...aku kenai derang. Best kan? Ntah ape yang best pon aku tak tau..pakai main boh type sajork..kuikuikuikui! Yang paling best kalo laki korang keja kat medical centre nih, rate yang kita dapat lah kan...Kiranya guna panel rate. Boleh dikatakan murah. Macam aritu aku buat 3D/4D scan dengan detail scan cuma RM100, walhal untuk patient luar RM250. Then kalo bersalin normal cuma RM500 and czer pulak dalam RM1500 kalo patient luar normal starting from RM2200++, itu kalo czer tatau lah berapa kan? Mahal kot! Gulp!.....Cobaannnnnn....

DEMC view at second floor...sambey tunggu Doktor..sambey tangkap gambaq sat....

ade air pancut-pancut..dengan view building DEMC kat Seksyen 4 Shah Alam.

Itulah kan aku rasa setiap company nih, ade je benefit masing-masing. Ada officer kat opis aku nih stay Ampang Puteri, best wooo sebab hubby dia under TNB so semuanya free! Oloh-oloh..untung.....Maknanya setiap company benefit untuk maternity masing-masing berbeza lah...lagi kaya company tuh..lagi besau lah benefit untuk satu famili eh??? Caiya lah....! Pastu rate untuk claim pulok mesti ikut laki or bini punye position kan? Kalo CEO ha...mau duduk suite ward kot.....! Best wohhh.......!

Pesal lah aku melalut ke situ, ok takpe continue...After check-up..Dr. Zamri hadiahkan aku beg from Anmum. Comei u olss! Yang taleh tahan siap ade keychain bentuk setoberi ke hape ntah...Dalam beg pulak hado susu untuk baby. Oh! so suweetttt Dr. Zamri amik ati aku selepas banyak 'complication' yang dia explain pada aku before! Cis...doktor memang teror main psiko ye! Untuk pengetahuan u ols..ni adalah beg kedua yang aku dapat dari DEMC under brand Anmum...Before this pon banyak goodies yang derang bagi untuk mommy-to-be tau! Manyak siok ooooo!

comei dop? beg I..ade keychain bunga ka setoberi ka I pon konpius....

Ok lah kengkawan, tu aje untuk today. Kang tulis banyak-banyak bukan korang nak bace pon..sobs-sobs-sobs...sedehhhhh!
Tata yu olsz!

p/s: next check-up at DEMC on 8.12.2011 at 4.00pm..erm maknenye half day lah tuh! hihihi

16 comments:

Mimy Hamid said...

oo ptut la pegi DEMC ..hubby dia staff situ..ok la dapat rate staff murah..jangan sia kan....akak keje TM so benefit ikut TM la..ikut laki ku dia keje swasta biasa je...baik amik TM freee...cuma kalau private hospital ikut gred..mcm akak non exec kena gi gomen...cuma exec above je private ..tapi ikut rate gak..exec 2500 saja..mgr 3500 dan selebih unlimited...lagi besor lagi best la...gitu leeeeeeee

hana yoriee said...

bestnya dpt rate gitu wat check up kat DEMC =). kadang jeles gak ngan comp2 cam petronas sume tu. leh check up and salin best2 kat prince court..

huhu..hana keje gomen aje..guna GL je lah bersalin kat sepital gomen..

Mommy_Cha said...

kakmimy: ha tu lah pasal gi DEMC hubby i gheja situ..hikhikhikhik tak pakai benefit dia rugi wooo...kalo KWSP pon dgr cite byk gak benefit derang dpt...keja gomen nih jer kena pi hospital gomen hihihihi...benefit kat sepital gomen jerlah tapi sepital gomen pon dah hebat sekarang nih kan?

Erina Asmawani said...

Alhamdullilah..semua dah normal. Yeayy! Mommy cha jgn down2 lagi pasni ok ;)

bestnye dapat staff price. Btw, abg ipar ena pun kerja kat DEMC, mebi suami Cha kenal kot..nama dia Azizi..keding2, ade janggut (sukati je ckp abg ipar eding kan..haha)

aTy _faRed~ said...

teringin gak nak wat chec-up kat demc...tapi sebab dah pernah ade cases kat klinik sekarang..jadi biler pegnan or ade problem lagi senang check up kat situ jer..tp nanti nak try gak ar pergi sekali..:)

Mommy_Cha said...

hana: tasha pon sama gak da gak check kat gomen sebab buat both buku swasta & gomen ape jadi kang senang nak refer kuikuikuikuikui....
erina: tak down dah...dah boleh senyum sokmo huhuhuh oh abg ipar keje situ eh? azizi? department mana eh? mebi lah laki i kenai kot...dia semua pon org kenai....jgn terpesona ngan staff nurse lawo2 sudeyh hehehe!

Mommy_Cha said...

aty: selalunya mmg centu kan kalo dah ade cases senang refer to same clinik je. mcm tasha pon dulu check kat demc then ade cases kan pasal 1st miscarriage terus gak check up kat situ for second time with the same doc....doc zamri ku syg...=)

PutriesNoora said...

hehehe..bestnyer baca blog ni..keep writing ya!=)

!k@ said...

bestnya..dpt staff rate..ika ngan hubby 2,2 keja gomen..nanti bersalin pun kat gomen gak.. :)

Ely Hasrul said...

hahahaha xsuka terus banned dh suka terus publish hahahaha lawak okeh Cha!

ermm kompeni Papi aje yg benefitnye xmcm lain. kompeni beso tapi kedekut (huh tak bersyukur) hahaha.. kalu normal cover 2500, kalu cc cover 3500 aje. dulu Sami kat Ampang Puteri normal dekat 5K papi gembira aje.. cer bayang skang Prince Court normal pon dh 7K+ cer bayanggg gile ah.. dh le every checkup kompom 300++.. (okek nmpak sgt kuat komplen) tp papi dia masih gembira aje sbb 'anak punye pasal!' hahhahaha

CikNaa said...

dah lame nak tanye tp tak tau nak tanye sape.. arini mommy cha jd mangsa soalan tu..hehe. scan 4D tu elok kite buat bile ek? 5bulan kah? 6bulan kah? or 9bulan kah? serius, tak tau :P

Mommy_Cha said...

putriesnoora: wah yeke best? hikhikhikhik malu i..tq fer reading...selalu singgah mai jenguk cini yer...=P
ika:best sebab laki mommy cha keja situ...harap kat I alamatnye sepital gomen jerlah kot..kuikuikui calit sikit org gomen!

Mommy_Cha said...

mommy ely: aduyai prince court tuh mmg expensive kan ely? nak pengsan dengar rate cenggitu, tapi kalo kita retis glemer takpelah kot heheheeehhe...

Mommy_Cha said...

ciknaa: jadi mangsa yer? hihihi boleh2 yang terbaik utk wat scan 4D elok time 7months coz time tuh baby belom padat lagi dlm. peyut mommy...=)

CikNaa said...

wow.. 2bulan lg naa dh boleh buat la ek.. yeay! suke2.. thanks mommy cha! muah3.. utk beby dlm perut tu.. hihi.

PUAN SUE said...

wahh..su kat gomen jer..hihi..klu ade rezki baru la pi swasta..hihi

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...