Iklan

Sharemyloves Geng!

12 December 2011

Hidung dah semekar buah jambu....

Salam hari Monday. Mula-mula nak jeles kat orang yang keja di Selangor...asyik cuti je tau...Orang keja kat Putrajaya nih, tunggu hari wilayah jer boleh cuti..
sobs-sobs-sobs! Sedeyyhhh!

Oklah, nak start cerita dengan mood flu. Mommy Cha yang serba buyong nih dah flu nearly 4-5 days...Sedeyyyhhh! Ke hulu hilir dengan towel kecik 
(tak pakai tisu sebab dah berkotak habis, bengkrap mak nak.....+_____+) 
Mana tak nye dok berlawan dengan laki ku yang jugak flu. Masing-masing idong dah merah macam serombong kapal! Hahahahahaha...

Pelik gile bila time check-up last Saturday elok jer pulak jumpe Dr. Zamri. Takdelah pulak hingus leleh-leleh. Tup-tup keluar jer DEMC terus hassyyooom! hassyooommmmm! balik! Naya baby dalam perot asyik bergoyang-goyang time bersin. Hehehehehe! Maapkan mak, nak oiii...

Ok. tetiba nak terimbas kembali time check-up 35 weeks dengan Dr. Zamri. Gigih tau, appointment pukul 11 am, pukul 8.30 am aku dah terpacak dalam klinik O&G. Nak dapat turn paling cepat punye pasal. Kegigihan aku berbaloi bila aku dapat nombot: 2! Hahahahaha...puas hati aku...tu pon ade yang lebeyh awal dari aku..cisss! Then macam biasa rutin pertama, timbang berat: 72 kg. Urine test: normal. Pastu baru boleh masuk jumpe Doktor Zamri.
Doktor check buku merah yang gomen tuh...Dia cakap;

"eh! uri u dah naik nih...tinggal sikit jer lagi kat bawah...HB pon dah naik...good!good!.jom kita check baby pulak ye...dah berapa berat dia, baby orang Melayu nih tayah besar-besar sangat average dah cukup...."

Aku pon senyum je. Next doktor scan. Berat baby for 35 weeks sudah 2.5kg. Alhamdulillah! Kepala dah berpusing ke bawah...tak breech. Air ketuban pon cukup. Alhamdulillah lagi sekali. 
Doktor cakap;
"Eh! baby u nih kepala dia besar sikit ye?...."

Mommy Cha reply:
"Doktor itu biase sebab kecik-kecik dulu pon kepala saye besar jugak..itu pasal ramai mak sedara saye panggil saye berudu...! Kuikuikuikuikui" kan..dah pecah rahsia aku tu!
Biar aku cerita sikit, dulu time aku kecik-kecik time baru lahir memang kepala aku besar. Aduhai, aku tengok gambo pon aku tergelak tengok pale aku...Syabas kat mama aku sebab berjaya lahirkan anak yang kepala besar..kihkihkih!

Ok berbalik kepada cite dokter. Pastu, dia cakap dia akan cuti 2 weeks. Jadinya aku nye check-up will be on 7th January 2012. Gulp! macam nak dekat sangat dah tuh dengan tarikh EDD aku. Hari tu, aku keluar dari bilik doktor dengan hepi. Sengih sampai ke telinga...Then, nurse kesayangan aku, Syue (actually memang nurse yang sama setiap kali check-up) panggil aku kat kaunter. Selain dari dapat date untuk next appointment..aku jugak dapat gift lagi dari DEMC! Yeay!!!! beg kaler pink-pink! I laike!!!! Yang lagi kalut dari aku...macam biase adalah laki aku. Cait! sebok benar nak tengok isi beg tuh....
Erm...yu ols nak tau ape isi beg tu tak? Jom tengok!

Tata.Titi.Tutu

p/s: idong aku dah semekar buah jambu merah...idong yu ols? dah mekar ke lom?
hiks!

Terima Kasih DEMC!

ade voucher dari Mothercare jugak..best!

13 comments:

luvira said...

waaa..bestnye dapat doorgift tuh...nak jugakkk!!!

FieZaLieSa said...

bnyknya dapt gift...=) idung sy lom mekar lagi..hehe..hidung mekar ni, dh dekat nk bersalin kn?

Ely Hasrul said...

hamboii ade aje dpt hadiahnye.. tuit DEMC nih tak pro-breastfeeding ek? sbb selalu ckp bg sample susu FM. yg penting diskaun2 tu la beshhh..

mcm berudu?? hahahahhaha kejam okehhhh... hahahah cuma post gambo Cha time baby dulu.. nk tgk beso mana kepalanye hahahhaha


Cha, now bleh selamat deliver kt DEMC kan?

Mommy_Cha said...

luvira: tu lah every month sekali mesti dpt gift! siok.siok...

fieza: eh? awak dah 36weeks lom mekar? mommy cha baru 35 dah mekar nih cena tuh? kuang2x....

Mommy_Cha said...

mommy ely:setahu mommy cha every private sepital nade pomot bf nih..asiknye dok bagi sample susu free jek..tapi kalo gomen mmg pomot bf giler2 punyoo...gambo time baby berudu dulu ade kat umah mama. sobs...dah setahun okeh tak blk kampong..asyik mama je dtg cni...lagi kejam kan> hiks! insyallah boleh deliver di DEMC...tunggu duit bonus! =)

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,bestlah
dpt byk hadiah

~ NANA ~ said...

i sejak dari mula2 pregnant sampai la skrg hidung asyik berair je...xtau la apa mslhnye...huhu

amal said...

kalo selesema elok lap dengan sapu tangan pasalnya kalo lap ngan tisu ada banyak habuk. lagi kuat hacoom hacoom nanti hehehe...

wawa syoknye dapat free gift :D

Mimy Hamid said...

jeles la ni tengok doorgift tu..tula special gi private byk gift bagi..alaaaa pasrah je gomen tak dapek gini...hidung akak lum besor lagi..maintain terpacak...lalalal eh tetiba saja eksyen ngan mommy cha...tunggu la dah nak deakt nanti...hamekk kau kann..

Mama Likha said...

wow ! besh ah skrg ni de, thn dpn i pegnent mst best gak hehehe...


eh? cha? berat dh 72...???! huhu.....

hdung i tkkan kembang hihi

aTy _faRed~ said...

ha'ah..sama ar..aritu lepas check-up jer tetibe kene flu malam tu..memang pelik..simptom kot..?? huhu...ai tak berani makan ubat lelebih..so buat care manual supaye sihat sendiri..:)

PUAN SUE said...

alhamdulillah setakat ni xpernah flu or batuk lagi..semoga dipermudahkan...amin..

bestnye gift tu..

veesakura said...

kalo vee plak, dah xleh mandi air sejuk malam2 or pagi2. konpem meleleh jer idung. huhuhu. isy, siokkknya dapat gift! jeles nih! hehehe

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...