Iklan

Sharemyloves Geng!

14 December 2011

Hadiah untuk BB!


terima kasih untie ztee  =)

celimut baby....

pre-walker shoes baby....

addition of towel baby...

semua nih gift dari Mama 'H'...thanks a lot yer!

Rezeki anak-anak nih, susah nak cakap kan?. Sokmo murah rezki nye saje. Alhamdulillah! Ribuan terima kasih pada kawan-kawan yang teringat kat baby mommy cha. Haih! awal-awal dah beli macam-macam dekat baby. Baby..cepat say thank you, kat para untie's....

"Thank you...untie's..mwah!
~nanti lagi 29 hari baby keluar dari tummy mommy, untie jangan lupa datang jenguk baby tau...~"

Gulp! 29 days to go.
Insyallah everything goin' to be fine.
Sekarang baru tahu kan?
Perit, pedih, sakit, penat, tak comfy bila pregnant.
Sebab tu lah pepatah ada cakap 'syurga dibawah telapak kaki ibu'
Jangan buat musuh dengan ibu kita.
Nanti bila mengandung baru kita rasa ape yang ibu kita rasa, tau!
Mommy cha sebetulnya, jarang 'sebulu' dengan mama.
Ade orang cakap mebi muka seiras dengan mama,
sebab tuh kureng serasi.
Mommy cha memang admit lah, ade saje yang kitaorang tak sependapat.
Al-maklum lah, mama mommy cha nih still berkerjaya,
Pemikiran dia sumtimes lebih up-to-date dari kite,
So, ade saje yang tak kena pada mata dia.
Tapi bila dah kawin, dah preggie, mulalah baik dengan mama.
Ala, mak dengan anak kan?
Takkan berterusan nak bercakaran pulak doh?
Tapi... seburuk mana, sejahat mana, seteruk mana atau sebusuk mana pon,
Dia tetap mama kita kan?
Lagi pulak terpikir 29 days to go...
Kita pulak dah nak jadi ibu macam dia nanti,
Nak rasa kesakitan yang lur biasa bila melahirkan anak nanti...macam yang mama rase dulu,
Kan ade orang kata,
nak senang bersalin kena mintak maap dengan semua orang,
terutama mama kita dan suami kita...
Jadinya........

mintak ampon maaf mama,
mintak ampon maaf b...



15 comments:

aTy _faRed~ said...

towel hooded yg kaler hijau atas sekali tu cantik..!!! suker yang tu..eerr..suker semua jugak..orang dah bagi hadiah memang besh..:)

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,bestnyee

FieZaLieSa said...

comey2 hadiahnye...rezeki baby..=)

Mimy Hamid said...

selimut bedung dan towel hijau tu sama la macam kita nyaa...tapi kita beli je....kebetulan sama la mommy cha hari ni kita pun ada barang dari kawan opis..tp preloved la..tak kisah pun...terima je rezeki baby...nanti tayang eh kat blog.huhuhu...

~ NANA ~ said...

alaaiii comel2 nye semua...geram pulak tgk

Liyana said...

lg 29 hari, eee takot nye....x smpai sebulan.. :D

cikpingu said...

alaaa sume comelll... jelessssss ngn towel 2...hihihi... xsbr nk shopping.. bulan dpn bru blek smnnjung.. bru la sdp ckit nk shopping.. kt miri ni xtau sgt.. hrga pun agaak mahal.. hoho

its naddy. said...

mama tak baca blog ni :P

Mommy_Cha said...

aty: hooded towel tuh my pren bagi..hiks! comei kan i think she bought it at IKEA kot....

ekin: best sebest-best nye!

fieza: rezeki baby selalu murah kan?

Mommy_Cha said...

mimy: sila tayang kak...kihkihkihkhi..eh sama eh? sehati sejawa lah tuh...i tak sombong okeh! kihkihkhkhi!

nana: comei eh? brg baby selalu comei..baru ibu2 selalu tak comei kihkih!

liyana: erk! gementar jugak nih!

Mommy_Cha said...

cikpingu: sopink kat kl byk choices eh..lawa2 baju budak kat sini...

naddy (adik ku): sebab mama tak baca lah, i tulih kat sini..kalo mama bace i tak berani nak tulih yu! hiks!

Mama Likha said...

ololo tayang jgk.... i tgk towel tu trus tbayang baby M yang putih gebu.. haihh.... tk sbr btul tauuu nk tgk wajah baby M....


btul lah tk lama lg 29 aritu.... ai dulu 13 ari awal dr due date... get ready yer hehehe.. amalkan surah nabi yunus selalu ( laillahailla anta subhanaka inni minozzolimin )

CikNaa said...

wow! murah nye rezeki bby mommy cha ni.. nak kawan la nanti =) hihi.

PUAN SUE said...

wahhh..bestnye dpt hadiah..alhamdulillah rezki ni

veesakura said...

sangat berkenan dengan towel ijau tuuuuuuu

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...