Iklan

Sharemyloves Geng!

05 December 2011

Baby....Suka Selena anak Pak Gomez?

Semekom kengkawan semua! Today update terlewat sikit. Sebab baru sangat balik dari check-up for 34weeks kat KK Putrajaya. Mula-mula aku nak bersyukur sangat-sangat sebab:

a) HB naik (dari 8.8 ke 10.6)
b) Uri dah naik atas
c) Air ketuban dah cantik..(tak banyak dan tak sikit)
d) Kepala baby dah turun jalan yang betul (tak breech dah)
e) Bacaan diabetes untuk BSP dah cantik
f) Berat baby dah grow cun-cun!
last week: 2173 g
this week: 2452 g
g) Insyaallah..dapat besalin secara normal jika diizinkan Allah SWT =)

time ni check-up dengan DEMC last week

nih check up kat KK Putrajaya today. Dokter pon cakap dah tak feel nak scan sebab baby dah padat..dan besar....! Fuhh..fuh..aku jampi muka anak aku macam Aaron Aziz kehkehkehkeh.....


Kalo entry aritu, aku macam down giles, sedih sebab HB sangat low, uri ke bawah, and so on...Now, syukur sangat sebab semua nya dah stabil. Yang sangat aku amazing race sebab berat baby grow rapidly! Fuh...patot le perot mommy gebus sajork lately..Hahahah! Yang taleh blah bukan takat berat baby grow, sekali dengan mommy naik 4kg ko! Ha..nah hambekkk...hasil aku tibai spageti 2 hari berturut-turut. Nasik dah tak selera aku hadap....Tapi kalo yang makanan merapu..peghh! nombot satu aku telan!!! Cer bagi aku goreng pisang..boleh sebakul aku telan tau..hehehehehe!

Nih yang buat aku semangat balik nak beranak kat DEMC nih..kuikuikuikui! Laki aku kan..soklan pertama bila aku kuar dari bilik dokter ditanya aku? Amacam ok? Boleh le beranak kat DEMC kan? Oloh-oloh abang oiii..bawak sabaq sat na...biarlah isterimu ambik nafas sedetik lebih sebelum abe tanye macam-macam...Bila aku start cite...sengih lah laki ku! Nak sangat tengok aku beranak kat DEMC...sebab dokter Zamri dah janji laki ku boleh potong uri aku nanti time aku bersalin....Tanjat boboi mak, nak! Bukan u nak tengok I berhempas pulas bersalin eh? Kekdahnya, u cuma nak potong uri I saje kan? choiiiii! 

Meh, nak citer balik bab check-up. Tadi tunggu punye tunggu. Kekdahnye, kena lah jugak amik darah satu tiub. Ades! sengal lah sikit. Nih, aku ada satu petua tau cena nak halang rasa sakit time amik darah...Petuanya ceni, korang cakap kat diri korang seniri gini tau;

"Tasha...ko memang HERO...takat jarum kecik tuh tarak hal lah......"

And then...memang tak sakit..betol woh! Kuikuikuikuikui....Lagi mau belagak hero pulak depan misi-misi....Dan arini jugak aku rasa sayang kat semua orang di KK Putrajaya...hehehehe!

And then, sesampainya di opis, alangkah terkejutnya aku bila atas meja hado nasik lemak besauuu punye! Tapi jangkaan aku silap bukan nasik lemak tau kengkawan..tapi nasi ambang! Nih makanan orang jawa. Yang part bestnye, nasik ambang nih free tau. Semua orang kat unit aku dapat sorang satu. Yeay! Lunch ditaja lah today kekdahnye...bernyanyi perot mak buyong tau..!

"I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe-peat...pewwwiiitttttt!"
 
p.s: baby 'M' suka dengar lagu hakak selena anak pak gomez..tetiap petang kalo dengar lagu nih, baby akan nari pocho-pocho...kuikuikuikui! haip! gatey noooo?

herga nasik nih RM6, sama hebat dengan besar gabaknye nasik nih....tak main ar nasi lemak lima poh cen...

15 comments:

FieZaLieSa said...

alhamdulillah semua dah ok..insyaAllah, mommy cha dapat bersalin normal..doa banyak2 tau..=)

Natasha Farina Arifin said...

fieza: tengkiu mommy! syukur sgt2 nih...=)

ciksuen said...

tasha: tasha plan nk deliver kt demc ek? kite pon plan mcm tu jugak. tp kite xpenah g check up kt demc pon lg..tasha tau x rate rege bersalin kt demc tu?

Natasha Farina Arifin said...

insyallah ingat nak try bersalin kat situ ler..hihihihi...sebab hubby keja situ so, dpt staff rate..actually tasha ade pamplets DEMC nanti tasha try usah tgk bape rege nya eh...tapi rasanya starting from RM2200 ade byk packages included dlm rege RM2200 tuh....

aTy _faRed~ said...

alhamdulillah..semuanyer sempurna..tinggal nak bersalin jer kan.. saye harap nanti saye pon macam tu..:)

!k@ said...

alhamdulillah..insyallah mommy cha boleh bersalin normal nanti.. :)

Ely Hasrul said...

alhamdulillah dh ok sume.. mintak2 by time nk bersalin nnti xdek aral lagik and bleh bslain kt DEMC hehe.. dulu time sami, sebulan sblm dia kuar, air ketuban xcukup tp dokter nk induce xbleh sbb berat dia xsmpai 2kg. aduishh dok rehat aje la seb beik bila dia kuar berat dia naik smpai 3kg tp dia kecut la mcm kite duk berendam lama dlm air hahaha kesian..

Natasha Farina Arifin said...

aty: tengkiu aty...bagi kate2 semangat...heheheheheh

Natasha Farina Arifin said...

ika: tu lah kan...harap2 boleh normal...kan?

Natasha Farina Arifin said...

ely: ololo...cian sami kan...ringan eh dia dulu mommy? tapi takpelah dia pon dah besau dah..nak dpt adik dah pon kan?kan?

Mimy Hamid said...

nasi di ambang jawa pulak...heheh tajuk tak leh blah...hahaha rupanya mommy cha dah positif feedback..syukur Alhamdulillah..berkat doa tu..jangan putus doa key

rara pinkmafia said...

wahhhh gud luck =)

Mommy_Cha said...

kak mimy: syukur sesangat kak...nasik diambang jawa hari nih menu utk baby..tapi tingin benor nak mkn double zinger beger kak oiii!

Mommy_Cha said...

rara: tengkiu dearie...=)

PUAN SUE said...

wahh..nasi ambang..su org jawa tau..hihi..
semoga senang bersalin yer..Amin....sentiasa doakan kamu..

mommy cha keje kat c2 kan? su dulu keje kat c6..2 tahun jugak (2009-2010-jun 2011)...skang tak keje situ dah..skang duk klang dah..klu tak leh jumpe kan..pi bazar kat bawah blok c6 tu..hihi

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...