Iklan

Sharemyloves Geng!

22 November 2011

Mommy Cha berlaundry lagi..dan lagiiii....

Minggu lepas, walaupon aku demam. Tetap semangat nak laundry untuk second trip!. Kali nih untuk baju si tecik yang berkaler-kaler pulak...jugak adding a few towel sekali, jugak nak basuh....Senang cite....=)
Baju yang aku dah beli ni, semua aku borong kat Sogo time sale bulan lepas. Ha! ko..terbeliak mata aku kalo brand Pureen tuh baru jek RM7 -8 hengget..maunya aku main grab sajork tanpa pikir ape dah....Baby Kiko pon murah-murah semuanya less than RM10. So, kalo dah sale memang wajib lah beli kan....?

Orite untuk second laundry, aku dah pandai sikit kali nih. Purren detergent tuh pon aku letak memang ikut sukatan. Tanak dah ter over eksited..then terover bubuh sabun...Jenuh aku bilas 5,6 kali...humang aihhh! 
Longgaq lutut mak nak oii......

Even aku katakan yang kali nih punya laundry untuk baju berkaler-kaler tapi..bukan lah kaler sangat. Mostly baju baby adalah still kaler putih cuma ada design katun-katun sikit jer yang menampakan kaler baju tuh. Ala...what do you expect kan? Nama pon nak dapat baby boy..takkan nak ber pink-pinky sokmo, even mommy dia minat pink separuh mati..redha jerlah aku pilih kaler biru-biru, oren-oren, coklat-coklat, ijo-ijo dek non...mak pasrahhhh!

Mula-mula nak sidai baju harus ler check dulu keadaan cuaca. Kang nak hujan pulak..jenuh lagi aku. Nak menyidai kat mana kan? Kang tak pasal-pasal hilang lagi sebelah mittens aku yang 'dilarikan' angin macam aritu...uwaaa!!!! keciwa mak nak......Al-maklum lah rumah mak nih kan kat atas kayangan, angin tiup sikit jer pon...amboihhhhhh! berderau darah aku tengok kain baju aku melayang-layang sampai tertungging terbalik penyidai baju aku....! cissss....

Tapi weekend lepas cuaca memang terhebat..panas sajork..feeling-feeling tepian pantai Miami aku rasa! Nasib baik sidai baju aku tak pakai bikini nok.....ha...baru feeling retis Hollywood nok....Cewaahhhh! Sambil sidai baju budak tecik nih, sambil nanyi lagu..'dayung-dayung sampan...' yu olsss! kelas kan mak?....hehehehehe...
Erm..itu sajelah kot for today entry...nanti esok-esok kita sambung yer...
Oh ya! last but not least, 

TAHNIAH TEAM HARIMAU MUDA!!!!!!
oley-ley-ley-ley-lalalalalalala.....ooooooooo...

taraaaaa...baju baby i, yu olss.....


taraaaa kucha-chaaa.....banyak benar kartun kat baju baby i yu ols....jangan pangai macam katon sudahhh...

i tunjuk kat yu ols for second time...detergent yang laki i beli kat area umah mother-in-law i...kat kedai runcit mamak aje pon...huahauahuahua...brand Pureen ni ok..no smell, color care, no softner required...banyak lagi lah...

17 comments:

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

walalaaaweyhhhh..
syiokknye mummy cha nie ekk..
yayunk, nak tanye nie.. bile agik sogo buat sale ekk..?? tau x..?? tu ari x smpat nk pegi.. huhuu

Nadt said...

hai..saya pun mommy to be. feel free to visit my blog. http://sayepunyebelog.blogspot.com/

(^_^)

k.h.a.l.i.l.a said...

alaaaaa..... comel2nye baju baby. sale baju baby kat sogo hari tu ade gak tengok2. tapi xde baby, x beli la. huhuu

Natasha Farina Arifin said...

fisha: hehehehe..sekali sekala mmg siok kalo tetiap hari nak basuh by hand naya mommy cha fisha..hehehe! ala..i pon tatu lah dear bila pulak sogo sale..but mcm biasa year end nih sogo harussss ada sale tau!!!!!

Natasha Farina Arifin said...

nadt: hi nanti saye visit ur blog ye....thx for visit my blog too..=)

Natasha Farina Arifin said...

khalila: next time beli ar kat anak buah..hehehehe...time murah jer belinya dah mahal tak mampooo ar nak beli .....=(

luvira said...

baju baby???adoi, memang suke sangat nak membeli lebey2 lagi yang MURAH...hahaha, alar, apesal ira lew tak tau nih ada sale kat sogo...

FRUST!!!!

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,x sbr rsnye

♥ Elin ♥ said...

hi dear!

nih dah start membasuh baju baby nih sure lagi xcited nak tunggu deliver kan. :)
nanti nak nak lipat baju bby mesti mcm lagi sssyoookk..

skkg dh berapa bulan>

Natasha Farina Arifin said...

ira: hehehe..tu lah sogo sale nih pon MIL I yg bgtau kalo tak hareemmmm nak tau..hihihihi takpe nih dah year end haruss ade lagi sale nih..tungguuuuu!

Natasha Farina Arifin said...

ekin: mmg pon tak sabar dah...caiyok2...semoga semuanya dipermudahkan lah ye....

Natasha Farina Arifin said...

elin: hi dearie....bkn tak sabar nak tgu deliver tapi lagi lama lagi penat lah nak buat keja2 membasuh nih..dah le kena basuh manual..humang aih..lenguh kaki i dah...
oh..now already 8 months coming to 9 months soon! gulp!!!! +___+

ryy.han said...

masa basuh baju baby first time mmg excited

tapi..bila anak dah 2, basuh baju kecik2 ni..OMG penat nk sidai! plak cuaca skrg dok hujan lgla stress...

~YUN~ said...

sukenya tgk baju baby colourful sungguh!huhu!nanti pas basuh sti nk cium2 kan??hehe

!k@ said...

mommy cha..sama la kita, baju mmg banyak beli kat sogo..lepas raya(sale raya) sekali..sale bulan lepas sekali..mmg berbaloi rasa..tp still xbasuh lg..hehe...

Mimy Hamid said...

bila la nak basuh baju ni cha oii..akak malas la pulak..hehehe..tak basuh tak pe ka?? huhuhu tolong tolong malas ni

Siti Asiah said...

sonoknyer nak sambut bebi baru yea...wink2
tgok baju2 bebi ni, rase nak senyum sampai ke telinga(sy plak teruje)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...