Iklan

Sharemyloves Geng!

03 November 2011

Maternity Toothpaste...feeling-feeling iklan Darlie gitu...

Hari tu kan selalu sakit gigi. Lepas habis semua tok nenek petua aku dah guna still tak 'jalan' gak. Last-last aku buat taktau ja kat gigi yang berdenyut macam ada 1000 ekor ulat tengah 'kerobek' gigi geraham aku nih. Biasalah bila mengandung, banyak sakit dari sehat. Kadang-kadang sakit gigi, kadang-kadang sakit belakang, kadang-kadang sakit betis, sakit kaki, jarang-jarang sangat satu hari nak tempuhi hidup dengan sehat. Itulah dugaan mengandung namanya!

Oleh kerna, rajin belek-belek magazine Pa & Ma, tetiba aritu tertengok iklan toothpaste for maternity. Apalagi menggeletis dok mencari kat pharmacy bagai. Namun nan hadoo.....tak jumpe pon! Akhernya, bila pegi sopping barang baby kat Manjaku tup-tup terus jumpe toothpaste tuh. Apelagi terus la beli. Dalam hati doa banyak-banyak "Moga pasni aku dah tak sakit gigi lagiiiiii....insyaalllah!"

Yela tak hangin satu badan ke korang asyik sakit gigi. Bukan boleh dapat mc pon kalau sakit gigi nih. Habis kuat pon korang dapat panadol je kan kalo pegi klinik?. Or ponstan. Makan sejam dua elok pastu merana balik bagai nak rak! Aduyainyee ponnn aduiiii....

Gitulah situasi aku. Tapi sejak dah guna toothpaste nih lebih kurang seminggu alhamdulillah ok lah. Sakit gigi kureng sikit. Then gusi pon tak berdarah sangat. Ini tidak..asal gosok gigi jek, berdarah, asal jolok berus gigi kat gusi jek berdarah. Dah macam vampire dah aku rasa dok makan darah sendiri. Kang kena kenan Raja Bersiung lak...jenuh aku..Hehehehehehe!

So, kepada kengkawan yang preggie yang dan mahu mencuba....Try lah this toothpaste. Tak mahal pon. Aku dah baca condition kat toothpaste tu. Dan suka sangat motto nye 'Save for mommy, save for baby'. Dan rasanya ada mint-mint sikit, rasa herbal skit, bunga cengkih sikit..kira ok lah tu. Janji tak rasa durian kan? Kalo tak jenuh muntah pulok di pagi hari nok......

Till then, jumpe lagi on next entry. Esok I cuti. Mama i datang yu olss..beraya haji di Selayang kat mom's 2nd house. Sape-sape nak datang meh singgah kat Magna Ville Condo, Selayang dengan syarat bawak hadiah untuk baby sekali...hehehehehe! Selamat Hari Raya Haji! Tata. Titi. Tutu..

ginilah rupanya toothpaste tuh, berus gigi pon wajib beli baru okeh!

nih rupanya bila dikuarkan dari kotak...

brand Pureen je yang aku tau kalo ada brand lain yang korang tau boleh la suggest kan kat aku nanti....

see the tagline pon dah cute gitu....safe for mommy cha, safe for baby M....baby M bukan stand for mahathir ok! choiii.. 

2 comments:

Mimy Hamid said...

akak still rasa nak muntah lagi time gosok gigi...kena tukar ni...memula preggy sakit gigi now dah takde maybe sbb pil kalsium kot..cer try amik pil kalsium byk khasiat leh kurangkan sakit gigi...dan kejang kaki..kalsium kurang tu pasal sakit gigi...anak curi kalsium kita

aTy _faRed~ said...

saye pon ngah carik ubat gigi nie...:)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...