Iklan

Sharemyloves Geng!

30 November 2011

Last round shopink barang baby, mommy cha...

beginilah bila berada di perantauan..beria kau jah bergambar dengan penguin, dengan merry Kismes nya, dengan salji nye...ala-ala shopink kat London ke jah, sampai kain ko tergulung-gulung atas perot pon ko tak perasan? Buat suamiku yang berada di tanahair, terima kasih kerna tolong tolak troli dan galas henbeg ku yang berat macam batu...Meri kismes..hohohohoho!

Bab-bab shopink memang nombot 1!  Tapi sebenarnya kecut perot gak nak cerita pasal bershopink, takut nanti ada orang bermulut laser ultraman komen...

"weiiiii! aku anak first dulu pon tak beria macam ko nih....."

nak ke aku ulang yang aku tak mintak kad maybank ceri ko untuk aku bersoping atau aku tak pinjam pon kad kredit Hong Leong bank ko jugak untuk beli barang anak aku?

Jadinya, pedulik apa orang nak kata. Aku tetap pegi Jusco Bukit Tinggi last week, after check-up di DEMC untuk top-up barang baby yang belum ada. Kiranya, last shopink before deliver bulan January 2012 nanti. Tuh, tengok lah gambar posing sakan aku tu. Kain aku dah bergulung-gulung kat atas perot pon aku boleh tak perasan excited nak shopink punye pasal! Tak senonoh betol gambar aku tu...Yang laki aku pulak sampai tak menyempat salin t-shirt keja terus nak pi shopink jugak tuh! 

Really can't wait to meet you sayang......!Nanti kalo kita jumpa mommy nak cium sayang banyak-banyak tau! Sukahati dan girang gembira ria aku bila tengok Jusco sale, yelah kan..untuk Y-E-S (year end sale), sana 80%, sini 70%, sinun 50%, fuh..fuh..fuh....senaman kagel tasha......tarik napas....fuh..fuh....fuh! Aku pon takde lah borong sakan. Membazir kan amalan syaitonirajim... Aku beli bottles detergent, kelambu baby, minyak yuyi, baby lotion, nail clippers, termometer, besen mandi baby, slippery mat, booster dengan bantal bucok baby, selimut nak bedong baby, and a few barang mommy jugak! Yang aku pelik apehal lah harga selimut baby tuh mahal bebenor? Sampai RM30 hengget lebih? Adakah sebab brand Baby Kiko or Anakkku menjadikan selimut tuh sangat mahal, der? Kot ye pon kan agak-agak lah der...Baju baby pon boleh murah dari harga centu...Try cari brand Carter's yang sekali pack 3 helai tuh tarak pulak! Lenguh kaki aku tawaf Jusco nok.....!

Yu ols...kan dah baca entry aku kat DEMC kan? bila teringat rasa sedih..tapi bila aku pegi Jusco je..tup-tup..ilang sedih aku...aku macam dah tekad dan redha je dalam hati..janji anak aku selamat sudoh! Lagi sebulan saje sayang....insyallah everything will be ok!

Dah sampai rumah. Dua-dua laki bini pon dok kalut mengemas beg untuk dbawa ke hospital. Kitaorang pon kemas jugak barang-barang baby yang dah berselerak atas katil tu. Sebab malas punya pasal lah tu...Bila ada laki aku..huyooo...best jer rasa ada pembantu...dia pulak sikit-sikit..

"eh! sayang yang nih tak bawak ke hospital ke? ha..yang ni kena bawak ni...! Sayang jangan lupa yang tu pon kena bawak jugak....! "

Ha! yelah laki ku...meh kita angkut satu rumah bawak pi sepital..confirm takde barang yang tertinggal kan?kan?kan?

21 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ah,lantak je org2 yg bermulut laser tue sha...
hehehehehe
bestnye dah shopping brg2 baby
chayok2 mommy cha!!
hehehe

Mimy Hamid said...

aduh mommy cha yang kuat soping ni...buat akak ko ni jeles je la...huwaaaa suamiku bila nak soping gini...akak terjah anakku ada new born fair...gilerr rambang...laki ku dah sound dah dah apa lagi tu...kalau beli sini jgn pegi kiko warehouse sale dan pureeen warehouse saleee..huwaaaaaaaaa ugut tauuuuu..sentap mak

Natasha Farina Arifin said...

ekin: hehehe..caiyok2 mommy ekin..nih duit pon dah rabak nih..makin kempis poket suamiku..huahuahuahuhu!

Natasha Farina Arifin said...

kakmimy: mmg kuat sopink tapi brg yg wajib jer..kita dah beli termometer tuh kak...murah gak dlm rm14 jer tapi ada sale lagi so after less dpt rm10 je kot...anakku ada sale? gulp!!! puireen pon ado kan?gulp2 jugak...! aduhai perot dah boyot nih tak larat nak jln dah kak..huwa!!!

aTy _faRed~ said...

ala..biarkan jer..mind set orang memang tak ley nak tukar..saye pon shopping beli barang awal2..[lagi awal giler] ;p betul ar..bukan pakai duit n kredit card derang pon kan..huhu.. ni dah hujung2 kire okey ar nak shopping n setel semua lagi2 ngah sales ni..

syafisyifa' said...

chumilnya perut...ala cantiknya baju belang2 pink tu.suka suka...sgt sesuaiii

♥ Elin ♥ said...

biasa lah mulut org kan,
mungkin die ckp mcm tuh dulu die x mampu sgt kor nak shoping2 nih.hhahha//

yg penting x mintak dekat mereka2 kan..

jln bnyk2 eh supaya cept keluar bby tuh..hiiih

Mr n Mrs Zaidi said...

hola mommy cha...
wah2 last shopping dh dia yek...sy bru jer nak strt shopping barang2 baby..seronoknya... ape2 pun semoga selamat sumenya...Amin...

Tina Othman said...

baju baby kena lebih sikit dear, takut dlm pantang tak cukup nanti, yelah kekadang baby ni muak lah apalah

selalu klu carter yg dlm ada 3/5 pack tu online byk jual

FieZaLieSa said...

syok nye tgk mommy cha gigih soping..harap sy sempat lg nk topup brg baby yg mne lom cukup..x sabar kn nk jumpa anak Januari nnt..(^___^)

veesakura said...

syiooknya i tengok u shopping! ni yang rasa teruja jugak nih nak shopping.hikhikhik

PUAN SUE said...

su x shopppppppingggg lagi...nnti nak pi jgk!!

its naddy. said...

cantik baju.hihihihihihihihihihi

Natasha Farina Arifin said...

aty: hehe last minute sopink tak tahan semua nak amik sekali nak bayo...terbuntang mata hehehe!

Natasha Farina Arifin said...

syafisyifa: hehe tengkiu dear..perot cumil? ahaks tuh dlm gambo je yg sebenornya..humang aiii besau giler....!

!k@ said...

dear..one baby world ada sale sekarang..jum la pi..carter punya baju pn ade..
siyes..beli barang baby mmg best..pedulik ape org nak ckp..hehe..
kita beli utk anak kita pakai..bukan bazir pown..

Erina Asmawani said...

tu dia mommy cha wat exercise kaki..hehe..time preggy masa shopping barang babay la paling syok kan cha..hilang semua sakit kaki lenguh2 tu, sampai je rumah..dan2 sakit kaki terasa.barang2 mommy cha da bli? set berpantang sume tu?

PUAN SUE said...

ni fb sue..suhaida supalio

ieda said...

salam kenal dari akak
nice blog

akak suke dan folo
sudi2 lah singgah umah akak :)

Kami said...

bile due date?

Ely Hasrul said...

Cha, sapa yg komen cengitu tuh? sukati la nk soping cmne, kalu nk tegur pon tegur la cara berhemah. nyiampah tul kalu org dok komen cengitu. lempang kang (eh awak pulak overst haha)

ekceli kitorg xstart ape pon lagik hahah gelabah gak nih lagik 3bln aje lagik huhuhu.. tp maybe sbb baby dok sorok xmo tunjuk jantina tu yg berbelah bagi nk soping tuh..

eh blum baca entry DEMC Cha sbb sebok 2-3minggu nih (sebok bercuti hahahah).. nnti nak baca

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...