Iklan

Sharemyloves Geng!

15 November 2011

It's almost done sayang....

Selain hari Ahad yang penuh dengan 'adventure' di DEMC, hari Sabtu pon tak kurang adventerousnye....Huhuhu! Minggu nih, masuk sudah 8 months pejam celik, pejam celik kan? Mommy Cha dah semakin berat ke depan, bontot pulak semakin tertonggek ke belakang...kuikuikuikui! Pregnant womens are the most sexiest women in the world! bak kata mat salleh! +____+

Sabtu lepas, bukan setakat patah pinggang...patah punggong semua hado! Kaki dengan betis memang tahap nak tercabut sakan...Aku menyelongkar beg-beg plastik Sogo yang penuh dengan barang baby. Seperti biasa....lepas keluarkan barang, aku cium satu-satu semua baju baby ni. Dalam hati...mak aiiii..wangi betul bau baju baby..bau baby nih kalah bau perfume Channel yu olszz! Naluri mak-mak sudah marii...sebak airmata aku weh...kalaulah arwah baba aku ada, mesti dia hepi nanti dapat cucu sulung boy! Mesti dia senyum dalam syurga bila tengok cucu dia dah besar pandai main-main dengan semua orang. Ya Allah..berkatilah arwah baba ku di dalam kubur..dan jauhkan lah dia dari seksaan  kubur yang menyakitkan...aminnn! Sedih woh....+__+

Ok continue dengan story korek beg plastik sogo. Since dah balik Sogo 2 minggu lepas, aku macam kumpul je semua barang baby dalam bilik belakang. Bila mood ibu-ibu sudah mari baru aku kelurkan satu-satu dengan niat untuk rendam, basuh dan sidai baju budak tecik nih. Yang sidai tuh, kita cite next entry kot. Kali nih nak cite pasal barang keperluan baby yang aku dah beli. Baby wipes, nappy liner, baby cream rash, lampin, botol susu, towel, towel kecik, berus basuh botol, cotton butts, toilettries set semua dah sedia. Cuma pampers aku lupa nak beli kot! choiii...bila pulak aku nak menggagahkan kaki pegi beli newborn pampers aku pon tatau. Hahahaha!

Mesti korang pelik nape aku beli botol susu, walhal aku nak breastfeed baby kan? ok jawapan nye mudah, aku cuma standby saje. Future sape pon tatau ape akan berlaku, rite? Aku terpesona dengan bottle Tommy & Tippie dari dulu. Even price nye agak mahal tapi kualiti tuh memang terbaik. Semalam bila attend antenatal class pon, nutritionist ada recommend yang bottle Tommy & Tippie is the best. Lega sikit sebab memang dah terbekenan brand tu. Aku beli pon satu saje...sebab dah tekad sangat-sangat nak breastfeed budak tecik nih exclusively.

Bila dah beli semua barang, haruslah ade beg nye kan? Aku rasa pulak macam tersalah beli beg sebab bila dah balik rumah, try-try...beg nye terkecik sikit. Alahai..baru sumbat barang si baby, barang si mommy belom letak lagi. Takpelah nanti kena try & error lagi sekali nak tengok cena. Takkan nak bawak beg style stewardess tarik-tarik kot? hoi..nak berumah kat sepital ke Cik Cha oiii? hehehehehe! Beg lupa nak amik gambo, belek-belek banyak brand ntah nape aku suka dengan brand Fiffy nih. Memang agak murah berbanding brand lain. Tapi color yang kiddies cute-cute buat aku lagi terpana nak beli beg tuh...hehehehe!

Ok lah kengkawan, itu saje for today. Esok BSP again +___+ next day, ada check up at 8 months. Semoga semuanya berjalan lancar...tanak ar masuk sepital awal-awal.....! Taleh tengok masterchef nanti!!!!!!!!! uwaa!!!!

baby punye 1

baby punye 2

baby punye 3

baby punye 4

semua baby punye lah....
 

7 comments:

Mimy Hamid said...

mommy cha ...akak pun beli Tommy tippee gak kenan tang puting tu....ni nak bagitau..saja je nak bagi mommy cha soping lagi..set date calendar 3-4 dec 2011 (sat sun) ada pureen warehouse sale kat summit PJ...jom jumpa sana

Ely Hasrul said...

jgn lupe beli breastpump & alatan yg berkaitan dgnnye spt nursing bra, nursing pad, cold/warm pad, storage bottle, thermometer etc lah.. :D

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: tang puting Tommy tippie tuh mmg mantop..terbaek wok lah katanya...ada Pureen sale kat summit PJ? macam best dan nak gagahi jengok jek..jom2 jumpe sana..hehehehe oh by the way 18-20 nov nih ada maternity & children expo kat midvalley!

Natasha Farina Arifin said...

mommy ely: dah semua dah ready bab breast pump set tuh..cuma blom beli nursing pad lagi, nursing bra pon kena beli lagi 3-4 helai nih...huhuhuhu

Mama Likha said...

seronoknyerr.... tk sbr nk ada baby lagikkk dan lagik... hehehe...

angahpikah said...

adoi.. knp i plak rs excited nk dpt baby ni.. hohoho...

AkmaFaizal said...

wah..banyak giler..aku masa 1st baby dulu pun tak cengini...huhu

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...