Iklan

Sharemyloves Geng!

10 November 2011

Edisi Raya Haji di Taman Ehsan, Kepong

Semalam terkena virus demam panas. Badan aku kejap-kejap sejuk, kejap-kejap panas. Paling tak boley tahan nak bukak mata pon tak boleh. Teramatlah demam nye. Malas nak gi klinik sebab last-last, panadol jugak jadik buah tangan dari doktor. So, baik duduk atas katil diam-diam kat umah!
Nak kata demam dek penangan lemang, ketupat, laksa, red velvet kek, kek coklat, barbeque, nasi impit kuah kacang pon tak jugak. Sebab time raya haji lepas, kami beramai-ramai sambut raye kat Kepong. Umah Mak Ngah yang super duper banyak makanan. Tapi idok le aku menjamah semua, maklumlah perot dah membesar jadi space untuk makan tuh memang sikit je yang tinggal. Makan nye sikit, mengah nye banyaakkkkkkk.....!
isk..isk..isk laki sapo lah paling awal amik makanan tuh...

kek coklat yang dah melting tapi tetap sedap

okeh yang purple nih salad + mayonis

besday red velvet cake yang telah dipotong sebelom sempat aku snap pic...grrrrrrr!

edisi mak-mak: dari kiri; mak ngah (tuan umah), mak cik, mama saye dan mak long bersame cucu yang taleh berenggang dengan grandma nye.....muka derang semua satu acuan sama gituu....

abang senyum sikit. awat butang baju terbuka tuh bang oiiii?
baru senyum tapi butang baju tetap terbuka..seb bek pakai inner kat dalam..hah? inner?????
ini adik aku, rambut terpaksa aku warnakan sebab nanti nampak aurat bedose tauuuu...yang si tecik tuh anak sepupu aku, Fatimah nama diberi. comel kan? hihihihihi
Alih-alih balik Putrajaya, nah....demam lah mak buyong nih! Rasanya sebab sopping sakan kat Sogo dengan mama Jumaat tu pon aku banyak duduk dari berdiri. Sakit kaki dah...lenguh pinggang dah...Lutut semua nak tercabutttt! Gitu.....Dugaan.....Tapi alhamdulillah 80% barang si tecik nih dah beli. Barang mommy pon dah beli sikit-sikit. Ada gak yang nak dibeli takde kat Sogo tu..Kena lah berulang ke kedai baby lagi nampaknya pasni. Aish!...selagi tak bersalin, selagi tuh ada je yang tak cukup itu, ini. Kot-kot kena beli satu lot Kedai Manjaku tuh kot baru puas hati hehehehehehehehe.....

Ok. Today banyak nih saje nak tulis. Sebab sakit pinggang dah capai tahap maksimum. Kalaulah orang-orang disekeliling ku paham maksud ku yang sekarang sudah serba-serbi tak kena, sebab perot dah menginjak ke 8 months kan bagus.....? Ini tidak...selagi belum bersalin ada je tugas yang belom selesai ecececeh.....walhal berkali-kali doktor cakap jangan angkat berat-berat, jangan push diri buat kerja kuat-kuat, jangan berdiri lama-lama uri awak masih kat bawah..kalo bleeding bahaye!....Tapi kalo dah arahan dari pihak atasan sape berani lawan doktor oooiiiii??? Hujung tahun dah dekat nih...disuruh angkat fail...ke bilik fail lah kite. Disuruh photostat ke mesin photostat lah kite, disuruh binding paperwork ke binding machine lah kite.....Esok-esok markah ujung tahun bukan doktor nak bagi kan?kan?kan? oppssss! terlebeyh sudahhh.....

p.s: sempat bercerita dengan ibu-ibu saudaraku perihal seorang minah kaki hasad dengki nih, dan nasihat derang, "Just be what u're, and if people were envy to you..just ignore them..."

6 comments:

Mimy Hamid said...

meriah gak raya awak yer...havoc..wah mummy dah almost complete...akak baru sikit2 buat checklist...cukup bulan ni pulun beli lagi barang baby

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: mommy terpaksa nak complete kan brg sebab takut terbesalin awal kak..hihihihi raya tetap menten meriah cumanya mkn jer taleh meriah2 asek sesak nafas saje...bln dpn dpt bonus mau beli brg lagi...bln nih dah bengkrap..huhuhuhu

cik fadh said...

hehe klakar la gambar nad bile da kabur rambut mcm tu .

Natasha Farina Arifin said...

cer fadh bgtau nad..heheheheh..mesti dia marah kan?kan?kan? hahaha!

its naddy. said...

grrr.apsal tak guna gmbr pakai tudung! ish ish dah tak molek uh gituuu....gapo dio!

Natasha Farina Arifin said...

naddy: heheheheheheheheh..hahahahah...huhuhuhuhuhu lawo apo ambot blonde!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...