Iklan

Sharemyloves Geng!

24 October 2011

Sogo Sale Buat Mommy Cha Gilaks Vaviks!

jeng-jeng-jeng
 Tengok beg plastik Sogo kat atas?...Tolong jangan geleng kepala kat aku! Hehehehe..ini baru first round shoppink barang-baju-seluar hensem macho gagah perkasa untuk baby. Nak pegi lagi next trip lagi 2 weeks! Tunggu mama aku datang dari Parit Buntar...motif tunggu mama? Hehehehehe....
*senyum simpul, mata bulat kunun-kunun comei*
Sebelum itu, nak bercerita sikit...Hari ni kena buat BSP (blood sugar profile) test lagi. Pepagi dah terpacak depan klinik Presint 3, Putrajaya tunggu klinik bukak. Sebabnya, asyik teringat keja yang banyak kat ofis. 
Berdedikasi sungguh kan.....
Oklah..lupakan cerita BSP dah boring ar asyik cite pasal klinik je..sebab esok kena gi klinik lagi untuk monthly check up 7 months! Glup! 2 more months to goo.......

Ahad lepas, pegi SOGO kan. Aku pegi bukan hanya bersama laki aku, tetapi di turuti/ditemani jugak oleh mak mertua ku, abah mertua ku, kakak ipar ku, abang iparku, dan anak sedara ku. Okeh! Senapas nak sebut.. menunjukkan ramai gak yang pegi Sogo dengan aku kan? Pergi 2 bijik keta yu ols....hehehehe. Dengan harapan nak beli barang, borong satu Sogo penuh bonet keta! +______+ fengsannnnnn! 

Pukul 9.45am kami dah terpacak depan Sogo. Tunggu pintu bukak dulu. Siok gak serbu-serbu masuk Sogo reramai nih...macam kat rancangan Amazing Race yu olsss..berebut nak menang sampai finishing gitu! Kuikuikuikuikui...Mak Buyong ke Mak Labu ke...perot boyot ke..ada aku kesahhhhh...aku pon laju gak jalan macam lah barang baby kat Sogo tuh nak habis sesangat dah..hehehehehehe.

Firstly aku nak mintak maap lah kengkawan. Sebab keterujaan aku, satu hareem gambar pon aku tak sempat nak snap di Sogo. Alih-alih sampai Level 4 (for baby) aku terus macam orang gila vaviks yu olss! Rambang mata sudoh! Tengok sana comei, tengok sini lawa, tengok sana murah, tengok sini sale! huhuhuhuhuhu! Ape lagi...aku pon menjalankan misi..serbu, pilih baju-baju untuk "Baby M" mana-mana yang berkenan. Nak anak mommy nih nampak encem kekdahnya! Kuikukuikuikui. Tukang pilih baju tentulah aku...tukang pilih size baju tentulah laki aku. Cekap pulak dia carik size...aku malas!
Seriuosly cakap, sangat murah baju baby kat Sogo time sale. Brand Pureen, Baby Kiko, Anakku, Trudy & Teddy, Mickey, Disney semua tengah sale. Harga sangat berbaloi-baloi!. Hajat hati nak grab sweater Polo Kids kat si tecik nih tak kesampaian sebab sweater tuh tak sale! Mahal mengalahkan baju aku! Choiiii...Jadik sebagai ganti mommy beli sweater Mickey Mouse kat baby eh...besaq sikit mommy beli lah Polo Kids tuh yer..kuikuikuikuikui! Tapi kalo paw nenek pon bagusss gak nih! 

Rezeki "Baby M" tau. Mak Wan (mak mertua ku) hadiahkan baju 4 pasang, dengan seluar jeans, siap dengan topi lagi. Atok (abah mertua ku) hadiahkan pyjama, and kakak iparku hadiahkan set baju, topi, sarung tgn & kaki kat this budak tecik! Alhamdulilllah...syukur....Ok duduk kat Sogo pon tak lama dalam kul 12 lebih kitaorang dah gerak ke Shah Alam. Dalam keta, aku teringat-ingat baju Truddy & Teddy yang tersangat lah aku minat giles. Harganya a bit expensive compared to other brand, tapi kualiti baju tuh memang best lah kan. Ingat next round nak grab satu, dua helai kat baby. Yang sempat cuma grab stokin Truddy & Teddy jek kat dia. Nak beli baby shoes pon, macam design tak menarik...but-but sale kat situ yang taleh tahan, meleleh airmata kalo tak beli nok!

Dah nak balik perot lapau, then singgah makan ikan bakar yu ols....Haaa! yang nih memang menarik sebab restoran nih serve antara ikan bakar yang terbest kat area Kelana Jaya. Next entry aku citer yek! Harap korang tak meleleh tengok ikan bakar yang aku dah lama sangat dambakan tuh..cewaahhh!
Till next entry yek! Esok 25/10/2011 ada check-up di Klinik Putrajaya lagi. Esok jumpe doktor dan kena scan....huyooo! gementer sehhhh!
Tata.Titi.Tutu.

p/s: malam nih, nak pekena kerang bakaq semangkok kat Sri Teja, P9. Putrajaya sebab esok nak pastikan hb up-up and and goooooooo!


mak long Jue a.k.a kak ipar aku bagi yang ini...

among my 1st round trip to Sogo ahad lepas....! sikit nye rasa.....

beli stokin kat ini budak, blanket bla-bla-bla...

baju wajib untuk baby...baju lobang-lobang..yang sale!
olololololo.......

mommy rasa lom cukop lah baby...tunggu 2nd round!!!!!

baby boy no pink-pink! biru-biru, ijau-iaju, yellow-yellow, choc-choc saje...oh! by the way I like RED too!!!!

10 comments:

Mama Likha said...

ok. :(

AkmaFaizal said...

Isk..isk..ghairah bebenor..skali kuar baby girl..who knows..ALLAH punye kuasa.my experience..baju baby xbeli byk coz baby grow up too fast..nk beli bila dh besar2 skit..takut kjap je pkai :-)

AkmaFaizal said...

Mama Likha hepi besday to ur daughter..:-D

Natasha Farina Arifin said...

mam likha: sorry le tuh my MIL ajak sgt sebab my sister in law ada kupon..i ingat nak pegi car boot kat shah alam jer sekali derang ajak gi sogo..huhuhu

Natasha Farina Arifin said...

kema: sorry this is not referred as ghiarah ok. this is on how i express my glad & happiness through being a mom. and fyi baju new born cuma beli 3 pasang jek, yg lain semua utk 6-12 months....oh pasal baby girl ke baby boy tuh aku tak kesah pon..dah scan 3D tapi kalo kuasa Allah nak bagi baby girl..with wide open hand i accept it! baju pon boleh pakai unisex color...erm ade ke kat donia nih baju kaler ijau taleh pakai utk baby girl? so no issue here...as long as baby sehat sejahtera aku dah sgt berterima aksih. Its not same when receiving 1st baby compared to you that already ada 3 babies aite? ghairah bebenor tuh lain sikit ye....lagipon this my second pregnancy, sekali sekali nak hepi ape salahnya kan???kan???kan??????

Mimy Hamid said...

DAH SOPING SOGO..WAU HEAVEN..HARITU TAU ADA SALE TP TAK JEJAK...TAK LARAT WOOO ORG RAMAI...AKAK BELI DEKAT DEKAT JE LA...WOW PASNI BABY MELARAM LA...

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: hehehe saja nak bagi baby melaram baru terserlah kehenseman nanti kuikuikuikui...sogo mmg ramai tapi kna pegi super duper pagi lah kak baru tak ramai sgt..lenguh kaki semua hilang dek kerna tgk brg baby yg super muraH!!!! ghairah wooo ghairah wooo..ghairah......hihihihi

WaWa_EzRiLL said...

Cik cha - sonoknye pi shopping sogo.. wawa rasa mcm xcukup la 3 pasang baju utk si kecik.. pengalaman wawa dulu, sure la kita xlarat nak basuh baju n harapkan mak mentua..tapi kalau asik basuh dan esok pun kena basuh (sebab xcukup baju) sampai hati ker?? hmmm memang baby cepat membesar tp xsalahkan kita kuar duit utk beli baju utk anak sendiri..Anak yang ditunggu oleh setiap pasangan yang berkahwin..memandangkan hang pun dah pernah kehilangan.. Jom shopping..wawa th tempat mana plak kali ni kita patut pergi..

Natasha Farina Arifin said...

wawa: hehehe betol tuh wa..yg penting hepi bukan mintak duit org pon kan? katanya duit hasil penat lelah sendrik yek? huhuhuhuhuhu

Suhaida said...

wow..caye dulu beli dalam 5-8 helai je kot!hehe..kejap je pakai..then pas deliver orang bagi lagi..kira cukupla..kalau keluar jalan pun akan beli sehelai je camtu..mungkin su nak jaga space kat umah..sbb kat umah dipenuhi baju mummy..kiki..takpela..lain orang lain expression nya..as long as u happy..tp jgn smpi mmbazir k dear..Allah tak suka..=)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...