Iklan

Sharemyloves Geng!

19 October 2011

A romantic date with Diabetec Counsellor, today!

Sedar tak sedar..aku dah pun nak menginjak ke third trimester. Alhamdulillah, kesihatan masih ditahap yang baik cuma lenguh sikit-sikit dan penat kalau jalan jauh tuh tetap hado. Yang nan hado..kalo daddy erie ajak aku pegi shopping terus lega, ilang lenguh sakit kaki, sakit badan segala. Cuma yang tak best tuh, bab-bab nak kena tunduk angkat barang yang berat memang tak daya. Kalo kat dapur pulak, memang suka memasak, tapi kalo time potong bawang ke, sayur ke, kalo bahan-bahan yang aku potong tuh jatuh ke lantai...semekom lah aku nak kutip. Alkisahnya...tak daya nak tunduk dah sekarang, sakitttttttt!

Hari nih, aku bertekad nak jumpa Counselor Diabetes kat Klinik Presint 9, Putrajaya. Sewajibnya aku kena jumpa minggu lepas. Tapi dek kerna buzy (tangan ke dada, mata ke atas) jadinya aku putuskan untuk pegi hari nih. Sebenarnya, kepentingan berjumpa kaunselor nih adalah untuk dia jelaskan kepada pesakit diabetes tegar macam aku, cara untuk kurangkan kadar pengambilan gula dalam makanan. Nanti dia juga akan terangkan piramid makanan yang betul untuk pesakit diabetes. Dan dia akan soal macam-macam question pasal pemakanan kita seharian. Contohnya; kalau breakfast berapa biji kuih kita makan etc.

Jadinya, sebab kaunselor nih cuma ada starting from Monday- Thursday 3pm onwards, terpaksalah japgi aku buat muka kesian kat bos untuk mintak permission keluar. Ok ini secara illegal tau! Kena isi borang keluar kalo keja kat gomen nih untuk keluar opis di waktu pejabat.Berdedikasi kan orang JPA nih..kuikuikuiiuikuikui!

Oklah...sebab banyak bebel jadinya terus insaf sebab teringat petang kang nak kena jumpa kaunselor diabetes. Ini pon gara-gara takut kat nurse klinik yang dok ingatkan wajibkan pegi jumpa kaunselor tu, kalo tak...hareemmmmmm nak pegi kot. Ok guys! wish me luck..minggu nih tak hectic sangat sebab, next week akan penuh jadual check up di sepital and DEMC le pulok!

24.10.2011 : BSP - blood sugar profile
25.10.2011 : Check-up 7 months at Presint 3, Clinic at 10 a.m
26.10.2011 : Heppy Deepavali kadawaley....
27.10.2011 : Check-up at DEMC Specialist Hospital, Shah Alam at 3p.m

Bukti kukuh bahawa aku kena BSP lagi on 24th Oct....eh..eh..besday adik aku ler pulak date tuh! kuikuikuikuikui


Tengkiu nurse Mariati, sebab awak lah saye bersemangat, gembira, senang hati, suka sesangat nak jumpe Diabetes Counsellor tuh hari nih....+_____+   (Tangan ke dada, mata ke atas!!!) dan 25/10/11 pulak bukti ada dating dengan doktor di Presint 3, Clinic....tuh tengok tarikh nurse tulih tuh...tak tipu tau!  

6 comments:

Cho Zila said...

harap semua berjalan lancar...

Mimy Hamid said...

besny jumpa kaunselor...hope ok la..jangan risau yer dear

Natasha Farina Arifin said...

CHO ZILA: insyallah dah berjalan dgn lancar pon..hihihihihihi

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: best tau..kaunselor tuh baeekkkkk!

its naddy. said...

happy birthday to me +____+

Natasha Farina Arifin said...

naddy: nak bagi hadiah seorang anak buah sulung ja...boleh diterima dak...hihihihi

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...