Iklan

Sharemyloves Geng!

20 October 2011

Rezeki Berganda lagi...Alhamdulillah!


results untuk rumah PR1MA boleh check kat www.pmo.gov.my

contoh rumah PR1MA di Presint 11, Putrajaya.
recap gambar-gambar time PM cabut undi pada 15/10/2011 yang lepas - sumber google

Nak kata hepi..tersangatlah hepi. Nak kata rezeki anak pun iyelah jugak. Alhamdulillah...Akhirnya, niat untuk memiliki rumah sendiri akhirnya tercapai jua. Ingat tak dekat paper, berita pasal Perumahan 1 Malaysia (PR1MA) baru-baru nih?. Alah..yang PM lancar di Putrajaya, yang cabut-cabut undi tuh? Sebenarnya...aku pon ada gak mintak. Saja lah isi borang online, kot-kot dapat kan.

Mana tak nye....dalam hati terkedu kot bila tahu ada 7600 permohonan sedangkan umah tuh cuma ada 560 unit saje! Cer bayangkan...ramai sungguh yang memohon tuh! Aku nih tetiap hari berdoa, mana tau lah kan kot-kot rezeki kami sekeluarga dapat sebiji rumah tuh. Walaupun, hanya rumah apartment tapi alhamdulillah kalo dapat...bolehlah jadi harta sendirik!. Lagi pulak kat Putrajaya, senanglah aku berulang-alik ke opis dan..dan bolehlah renovate mana yang termampu! Kuikuikuikuikuiukui..angan-angan Mat Jenin sunggoh!

Oleh sebab result, application baru keluar semalam, aku nih dengan gigih sms adik aku suh bukak internet tengok kot-kot number aku ada. Tapi tenet opis dia slow pulak! Cis..potong stim betollll! Then tetiba kawan aku, Suraya Hani bagitau ada number aku! Pergghhh! Time aku tengah nak goreng sayur kat dapor terus lah aku tutup api gas segala....kang tak pasal umah aku terbako pulak macam Si Fiona dalam cite Soffiya tuh buat umah si Ilyas terbako sebab tak tutup gas kan? Chooiiii la punye minah! Sepak mau????

Aku nih dengan excited pon then telepon kak opis aku, Kak Ija nak double confirm...Memang sahlah ada number aku tuh! Alhamdulillah..terus aku usap-usap perot baby "M" nih...rezeki kamu ye sayang?...Insyallah nanti kita pinda rumah baru ye...rumah sendiri! Alhamdulillah syukur sangat!!!!!! Menitik airmata aku, yu olsss! Ye lah dalam 7600 orang yang mintak, aku antara yang bertuah untuk isi 560 unit tuh.

Buat pengetahuan yu olss...sepanjang hidup aku, tak pernah pulak sekalipun aku menang peraduan ke, menang lucky draw ke, menang ape-ape pertandingan pon! Nih, time aku pregnant 7 months ada pulak rezeki aku untuk memiliki rumah express! Lepas nih, memang jadi warganegara Putrajaya lah aku..hihihihihihhihi!

So, itu sajalah aku nak update untuk today...selain tak sabar nak tunggu Opah @ Mama datang Raya Haji nanti..sebab nak together-gether pegi beli barang untuk baby "M" nanti. Yeay! List barang baby insyallah petang nih, aku sekodeng mana-mana blog yang ada buat listing untuk keperluan newborn baby. Buat baby "M" mommy sayang kamu banyak-banyak dan terima kasih kerana menjadi pembuka jalan untuk pintu rezeki mommy! Dan tidak dilupa...TERIMA KASIH ALLAH SWT!...

p/s: nak terima kasih juga pada mama sebab dia yang beria-ria suruh mintak dan isi application online, padahal aku tengah bz nak exam time tuh! 
Doa mama jugak agaknya nih.......
opps! entry ini bukan entry menunjuk atau belagak punya hal...cuma berkongsi kegembiraan sahaja ye...

14 comments:

Shy Syaz said...

tahniah..tahniah..mmg rezeki anak.. :D
arituh kami baru nk apply, tapi dah ditutup..

its naddy. said...

ehem...buat list nak shopping dgn nenek time raya haji nanti yeeee? macam nak paw nenek je..haha

Natasha Farina Arifin said...

shy shaz: terima kasih...alhamdulillah memang rezeki baby.... aritu pon kitaorg apply dah last minute sgt dah....+___+

Natasha Farina Arifin said...

naddy: hehehehe...bkn takat paw nenek..termasuk makchu kami nak paw...boleh kot sekali sekal...

WaWa_EzRiLL said...

tahniah cik cha - memang rezeki anak.. dah la taun depan dapat durian runtuh agi.. memang Allah dah tulis setiap anak telah tertulis rezeki.. Syukur cik cha..sob sob sob (teriok lam hati)

Mimy Hamid said...

syukur dear mmg anak pembawa rezeki...tahniah....sonok nya semua baru...

Mama Likha said...

alhamdulillah... tu bru dlm perut, belum kluar lg.. dah kluar nti.. mcm2 lg rezeki dtg tau... syukur....

actly, rumah tu free ke mcmne? kite bukan org gomen tkthuuu sobsob..


shopping dgn i msuk book tak?? :p

Ely Hasrul said...

wow congrats Cha!!! wahh sungguh tak sangka!! beshnye! tersengih2 mcm i plak yg dpt umah tuu hahahhahaha excited excited!!

sami boy tunggu auntie Cha invite house warming tauuu!! hahahha okek overst hahahhaha

Natasha Farina Arifin said...

wawa: alhamdulillah..tulah rezki last minit suruh hani tolong apply tuh..kira nyaa tgn hani yg bwk luck kot huhuhuhuhuhu thn dpn ang ja dpt durian runtuh..durian aku tak dan nak runtuh lagi...baru nak berbunga ...tak dan nak berbuah hihihihi

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: syukur sgt2...tulah pasni kena jimat lebih sebab nak masuk umah baru huhuhuhu

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: hihihihihi..tu rumah kna bayar le..kalo bkn org gomen pon boleh mintak sebab tuh mcm low cost house lah kiranya...then kerajaan buat utk golongan berpendapatan rendah...bagi semua org mampu milik rumah kiranya....huhuhu..sopping tuh u tetap ada dlm list...pas raya haji insyallah kita gi eh? raya sakan2 dulu ye syg....

Natasha Farina Arifin said...

mommy ely: tau xpe..excited giles kot...dah ada rumah sendrik biarpon hanya umah apartment..tapi jadikla..kuikuikuikui..
nanti untie cha invite sammy dtg umah ye...dtg mkn pulut kuning dgn rendang tok!.....

shaheeda said...

alhamdulillah.. mmg rezeki anak tu cha! mcm sy hari tu, tgh sarat2 tunggu time nk meletops, tup2 dapat kuaters teres dekat presint 15, sgt la suka hatinya.. hanya tunggu 1tahun lebih, compare dgn org lain, bertahun-tahun tunggu.. seminggu selepas pindah daania pon lahir, hihi.. anak sememangnya rezeki utk kita, mmg berganda-ganda rezeki dtg kan kan?

Natasha Farina Arifin said...

SHAHEEDA: tulah kan..alhamdulillah kan? anak mmg pembawa rezki...pelik pulak org yg suke2 buang anak kan?.....tak sabar nak tunggu baby keluar nih!!!!!!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...