Iklan

Sharemyloves Geng!

03 October 2011

Friends are like Diamond kan?

Si kecik Likha, Mama Likha dan mommy Cha together-gether

good friends are meant together aite?

Assalamualaikum WBT.
Semalam dah hari Ahad, masuk nih baby dah 25 weeks dalam perot mommy Cha. Excited giles nak tunggu ke third trimester. Insyallah semoga dipermudahkan oleh Allah SWT. Aminn.....

Oklah nak story-mory in the Monday glory nih berkenaan aktiviti malam semalam. Tengok tajuk macam geli-geli comei je kan? Hehehehehe....Sebenarnya, aku dan kawan baik, merangkap kawan lama ku dah berjanji untuk bertemu dan 'berdating'. Sebab dah lama tak jumpa asyik bertanya khabar melalui fb, tahu update dia pon melalui entry blog dan sometimes we text each other nak bertanya kabor. She is Mama Likha or nama sebenarnya Wan Zetty Azwanis.

Well, becerita pasal Mama Likha nih, kitaorang sebenarnya dah lama sangat berkawan, since kami masing-masing anak dara, sejak zaman Friendster dan Myspace lagi u olzss. Memang dah lama sangat seingat aku dah bertahun-tahun lah. Bukan baru nak kenal sehari dua dan terus declare dia sebagai best friend yek...no.no.no.no
+______+

Mama Likha dah ade seorang anak. Huish..sangat comel okeh! Nama dia pun tersangat sweet saje, Nur Rabiya Malikha. Ha...comel tau namanya, orang nye pon comel gak. Kalau tak caye sile terjah ke blog Mama Likha nih. So, semalam kitaorang pun berdating lah di Tutty Fruity, Sek.7 Shah Alam nun. Dekat saje dengan umah MIL dan umah Mama Likha. Jumpa pon memalam sejuk beku, tapi dek kerna teringin nak rasa TF tuh..so aku pun suggest kan that place. Cuma venue nya bertukar dari Sek. 13 ke Sek. 7 sebab lagi dekat dengan umah masing-masing kot.

Yang bestnye, laki masing-masing taleh ikut, so terpaksa lah diaorang merayau-rayau dulu sementara tunggu dua kawan baik nih chot-chet-chot-chet bercerita. Okeh termasuk Mektok (Malikha) yang join mama dia dan mommy Cha kat TF. Sweet okeh sebab she's keep calling me..mommy Cha, mommya Cha...mommy Cha, sangat peramah dan cerdik itu budak dah tak sombong-sombong macam dulu lagi. wish I have a daughter like her.

So, sebab asyik bercerita sambil menikmati TF yang berflavor Strawberry aku pon kyusuk masyuk dengar Zetty becerita pasal pregnancy dan deliver and.......... Huish! ngeri jugak dengar experience minah nih. Huhuhuhuhu! Tetiba rasa seraammmmmm mak nak.....Huhhuhhuhu! Tapi overall kitaorang jumpe pon tak lama sebab ada kes yang tak diingini..hehehehe, kena tanya Likha kes ape dia dah buat hehehehehehe dan...memasing dok risau kat laki memasing pesal tak muncul tiba di TF. So, kitaorang pun gerak balik after 45 mins kot, same time sian tengok Likha dah mula ngantok-ngantok. Sebab asyik bercerita tak capture banyak sangat picture pon. Lagipun jurugambar nye takde. Hehehehe. Nasib sempat snap a few pic luar TF gak. Yela...ntah bila nak jumpe lagi. Insyallah if ada invitation for Likha besday bash kitaorang berdua, mommy Cha dengan Uncle Erie datang jumpa Likha bawak present yek macam tahun lepas......

Erm, itu sajalah update for today entry. Penat sangatlah semalam, seharian study di library Shah Alam for my final exam and petang paling taleh lupa bila MIL buat homemade popia goreng yang tersangat sedap! YummY! dah tau dah macam mana nak buat, nanti-nanti aku post entry buat popia goreng sendirik pulak...Hehehehehehe! Ok lah, thats all for Monday. Love u guys! 

Tata. Titi. Tutu

p.s: this weeks is another hectic week for me.....2 paper for final exam, check up, BSP....!

3 comments:

Mama Likha said...

hahaha..

lorhhh rupanya ada entry ni erk !! isnin aritu chat, cite psl breastpump jer ! mcm bt tkthu hal dating.. rupanya snyap2 buat erk... !

cha soryylahh..., bukan niat nk tkutkan yu taauuu !! hiksss tk puaslah jumpa.. tk ssuai jmpa kt TF, nak dok lama2 mne bley... tu yg mektok buat hal tu..., biasa org makan eksrem ni, kjap jer... i pun tk pnah duk lama mcm kite duk aritu.... huhuu...


mcmne yu lps mkn tf? ai tgk mcm erie tkejut jer mlmtu... i tkut die mrh yu mkn bnda manis.....

Mama Likha said...

hamboi.. siap nama penuh ai lagi hehe..
ai nak pic2 ni cha... tag kt fb yerr...

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: ada lah entry nih..i belom tagg kat fb lagi..i pon baru jek masuk opis tak sihat ler dear. I nih mmg penakut skit bab-bab bersalin nih..takpe2..hehehehe next time kita gih tmpat lain lak mkn2 tau...erie okeh jek mlm tuh ah..dia mmg gitu nak takut semacam kalo i mkn eskrem ke menda manis2 ker..kuikuikuikuikui..nama penuh wajib tau..sedap nama u unik gitu...i like!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...