Iklan

Sharemyloves Geng!

10 October 2011

Entry Punca Diabetes...aiseh....

Salam. Selamat Hari Isnin semua. Jangan terasa sangat Monday blues, sebab orang gomen dah dapat bonus, setengah bulan gaji okeh. Senyum sikit ye. Walaupun, 300 rat ke, 400 rat ke, 500 rat ke yang penting ada rezeki untuk kita kan? Sapa yang saje-saje nak bagi kat kita duit banyak tuh? Bersyukur sudah lah.....

Okeh! today 10/10/2011 ada check up at 10 am. Serabut okeh asyik kena pergi check up. Haruslah HB akan low (walaupun dalam hati berdoa HB dapat 14) hehehehehehe. Then berat badan sure naik, sebab weekend aku dah balas dendam makan banyak-banyak. Ye lah seminggu kot, aku asyik diet sebab takut diabetes aku melambung tinggi nok.....!

Sebenarnya, dah takde cerita aku nak 'tonjolkan' minggu nih. Sebab kadar emosi aku sangat meninggi, mungkin sebab in a weeks two aku dah nak menjengah third trimester kot. Sebab itu, sikit-sikit nak nangis, sikit-sikit nak emo, sikit-sikit nak masam muka, sikit-sikit nak marah...kuikuikuikuikui. Buat erie, sabar jelah sayang...layan lah kerenah bini mu sebulan dua ini. Heheheeheheheheheh...

Sebab hari nih, hari Isnin aku nak cerita sikit pasal majlis makan-makan sempena hari raya kat opis aku. Sorry dah lama sangat aku peram story basi nih...hihihihihi. Yang bestnya, aku cuma amik gambo makanan saje gambo orang-orang takde. Sebab aku kan ghairah nak amik gambo makanan dimana saja aku berada. Hehehehehe.....Dah le semua makanan manis-manis..hahhhh! sentap mak nak....nak makan pon cuit-cuit rasa ujung lidah dulu takut-takut diabetes aku tinggi menjulang jenuh lak aku. Huhuhuhuhuhu

Actually jamuan raya nih besekali dengan besday untuk bulan 10, bebudak opis aku. Jadi adalah 2 bijik kek, soto, buah-buahan, satay, dan a lots of pemanis mulut yang aku sendrik risau bebenor nak rasa......Tapi rasa lah jugak...kang kempunan aku kan.....

Oklah sebenarnya takde mood nak cerita sebab tak berapa ada ayat nak tulih. Nanti petang sikit kot-kot ada entry pasal check up aku di Klinik Kesihatan Putrajaya tuh aku hapdate yek. 

Tata.Titi.Tutu

oh lupa sila layan gambo-gambornyeeeeee!

sagu dalam mangkok..tapi nak bagi 4 bintang sebab tak manis langsung..syabas mere betty!

kek cappucino ke cofee ke neskepe ke aku tak tau..tapi rasanya sedap!

untunglah kalo dapat makan kek nih sebijik sorang aku jek..kuikuikui


yang ini black forest kek..aku rasa sikit jek..manis nok...pengsan +______________+

sebab yang nih sedap, so picture nye banyak sikit....

dari jarak paling dekat, dan paling crunchy lah....

lagi sekali sagu gula melaka yang tempting....slurrpppp!

4 comments:

aNaYaNa said...

Ingat entry berunsur sains tadi..nasib baik tak..hehe..jaga kesihatan eyh K.Tasha..tapi dalam banyak2 sagu gula melaka paling menarik minat..rasa nak hirupp jer..heee

Mimy Hamid said...

very the sweet sweet ...hehehe tak leh tahan woooooo....

Natasha Farina Arifin said...

ANAYANA: hehehehe..entry berunsur sains? humang aiihh dik akak nih org kelas sastera jek...sains2 nih tak reti lah pulak...nih entry berunsur makanan manis saje huhuhuhu

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: very the sweet itu yg sedap tuh...kalo rasa belum cukup sweet meh pakat pekena menambahkan sweet beramai-ramai. hihihi

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...