Iklan

Sharemyloves Geng!

31 October 2011

Edisi Terliur Kaw-Kaw!

Kita sajikan mata dan minda pada hari Isnin ini dengan hidangan lazat dari Masterchef! eh..bukan..bukan.. dari Restoran Fendi Ikan Bakar, Kelana Jaya. Ini adalah untuk mengembalikan semula tenaga yang hilang lepas bercuti Sabtu dan Ahad. Kuikuikuiikuikuikui.

Hari tu kan dah janji nak ber entry pasal ikan bakar. Tapi lupo! Nih dah aku nak bercerita pasal ikan bakar tuh!. Memang kelasss nok. Sedap gile. Tekak aku sesuwei saje dengan ikan bakar nih. Actually, restoran nih dah 2,3 kali jugak aku terjah sejak di promote dalam rancangan Warung Kita. Meleleh air liur aku tengok Farouk (si Pengacara) tuh dok makan ikan bakar. Last-last meroyan aku ajak laki aku pi carik gak tempat tuh! Seb bek jumpe yu olsss!

Di restoran nih, terdapat a few types of ikan bakar, ada ikan semilang, ikan pari, ikan talapia, ada sotong, ada ayam bakar...erm! memang marbeles lah! So, aku nih kan peminat ikan semilang. Merengek aku kat laki aku nak sesangat ikan tuh, last-last dapat jugak makan. Erie kan agak phobia tengok aku makan pelik-pelik. Semua kena melepasi piawaian dia dulu, kalo dia kata ok baru ok!

Sebab keterujaan aku dapat makan ikan semilang, dapat jugak aku snap 2,3 keping gambor sebelom makan. Malu ar nak snap banyak-banyak time tuh ada pak & mak mertua ku. Heheheheh! Takat-takat yang terdaya je la aku snap. Okeh berbalik kepada cerita ikan bakar, kalo makan kat restoran nih, korang dapat set la (including kuah assam pedas, sambal belacan dan salad + ulam).

Memang terbaik dari ladang! Then, up to korang nak pilih menu utama, sotong, ke, ikan ke, ayam ke. Selain itu ada jugak sup-sup, rojak buah, dan a few more yang aku dah tak kisah sebab asyik teruja nak makan ikan semilang aku.Kuikuikkuikuikukui!

Ok. Kalo ditanya pasal harganya, not too expensive. Masih affordable kiranya. Sebab untuk 4 orang baru RM50++ termasuk air sekali. Okeh lah tuh!
Well...for your guys! enjoice this picture. Kalau terliur jangan salahkan ibu mengandung nih okeh! Sila google dan cari Restoran Fendi Ikan Bakar, di Kelana Jaya...

Tata korang!

mak buyong punye!

sedapnye lah..

penambah darah untuk mak buyong....kerang sambal semangkok!

mak mertua ku punye, ikan talapia...

daddy erie punya ikan pari...

inilah set ikan semilang aku...

ulam + assam pedas + nasi putih...

ini abah mertua aku punye..
yang nih memula aku punye..tapi dek kerna ada nenas dan rasanya nye kaw-kaw masam + manis terus tak lepas piawaian erie untuk aku makan..sob-sob-sob!

2 comments:

Mimy Hamid said...

sah mmg terliur...mengiurkan sexy....

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: jom2 kita buat rombongan gi sini hehehehe

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...