Iklan

Sharemyloves Geng!

29 September 2011

Oh! pizza hut...

Aku kan suke makan. Jadi bila balik rumah mak mertua ku memang best. Banyakkkkkkkk makanan yang sedap. Sometimes makan ikan bakar, kerang rebus, siput sedut, dah pelbagai menda alah jenis makanan yang 'rare' bagi aku. Aku senang je, ngap-ngap saja.

Satu malam (Sabtu lepas) kat umah mak mertua ku dapor nya tidak berasap. Jadi oleh kerna itu, mak mertua ku telah mencadangkan kitaorang pegi makan pizza. Aku kan suka bab-bab makan nih. Jadinya terbayang pizza baru yang ber layer-layer tuh dalam pale otak. aduh sedap nye!

Kami pegi naik satu keta jek, jimat minyak kekdahnya. Lagipon makan kat pizza hut Sek. 7 Shah Alam tuh, memang dekat sajork. Selain pizza terbaru yang di order, aku turut add on, meatball spagetti, salad, chicken wings (10 pieces). Hehehehehe! Memang layan ar makan malam tuh, lupa kejap pasal aku nih diabetes ke, dak ke... yang penting kenyang!

Bab salad aku memang pakar. Dah dibagi nya bowl kosong jadinya, aku RAKUS betul isi semua salad yang aku suka dalam bowl tuh. Naseb baik bowl kecik kalo tak....mesti bankrup pizza hut aku kerjakan...hehehehe! Sebenarnya, best tau keluar dengan family nih. Tak kira lah, family in laws atau family sendiri, yang penting bila spent time together ada saja menda yang kita boleh chit-chat sesama. Lagipon my MIL memang sporting, ha ko tanye lah gossip memey ke, norman hakim ke, nealofa ke, shah jazle ke, miera liayana ke semua dia tahu...hehehehehe! memang kaki gossip panas my MIL tuh...

Walaupun kat pizza tuh ada kejadian tak diingini bilaman, my FIL terlanggar pintu pizza dan berbenjol didahi, but we have fun last nite. Sian orang tua tuh, agaknya pening kot makan mushroom soup tuh yang sampai terlanggar pintu tuh...pastu yang tak boleh tahan ada pulak satu group budak-budak UiTM bantai nya gelak kat dia...sian orang tua tuh..hehehehe!

Ok lah korang layan jerlah gambo yang ada. Maap ler malam tuh aku ada krisis isu IDENTITI sikit, dah macam muka mak nyonya siam tua aku tengok muka aku. Hehehehe. ini semua gara-gara aku tak cukup tido dah 2 hari sebab study untuk final exam.....dah-dah jangan ngutuk muka aku dan spek mata aku yang jarang-jarang aku publish kat umum tuh...dosa tau! hehehehe.

Oklah kengkawan, Tata. Titi. Tutu

kak ipar dan abang ipar aku besame anakanda mereka, haniey
abah, mak dan eira semua buat sign peace tiru haniey nye style. sporting kan family in laws aku..hehehe!


muka tak semenggah dari aku yang menghadapi krisis identiti pada malam tuh...hehehe

aku & eira bergambar sesama sebelom makan-makan

inilah mak mertua ku, dulu before kawin ingatkan garang kemain, sebab time aku dating jek ngan laki aku, time tuh la dia kol tanye...ayie balik makan x? ayie ko gi mana tuh? ayie ko nih dah tak ingat nak balik umah ke? heheheheheheheh....

licin nampak pinggan ibu mengandung....

cap ibu dan anak

erie nye family

bergambar sakan sungguh..lupa diri kot perot tengah membesar bagai johan..kihkihkih

haniey mula dah nak meroyan sebab siok dan ralit dok main playground kat pizza hut tuh...

AMARAN: TOLONG JANGAN KUTUK@GELAK TENGOK PICTURE NIH...eiii..tak senonoh nor muka aku..kuikukuikui

beverages....

untuk aku ice lemon tea..memang sejak dari awal pregnancy aku tak sentuh air bergas....

salad mak buyong....!

dalam pinggan mak buyong....

ni lah pizza double layer yang baru tuh...sedap la jugak....
dah ler tuh yer kengkawan kang petang aku update lagi kalo ada mood, hari nih mood agak ke laut sebab pagi tadi bawak beg berat-berat then dengan perot yang memboyot naik lif pulak tuh lif overload sebab ada malaun mana ntah yang naik, then last-last semua tanak beralah aku jugak yang keluar dari lif tuh. ada ka patot??????????? sivic minded kat lutut ke kak?????
(ok ayat nih panajng baca sekali lafaz jek, macam nak akad nikah tuh) kuikuikuikuikui

2 comments:

mekchu said...

hai.. salam kenal.. mekchu pun dpt FIL yg sporting.. hehehe sgt bertuah badan kan..

Natasha Farina Arifin said...

mekchu: hi salam kenal jugak. best kan dapat FIL yang sporting mmg takdelah nak segan-segan sgt, buat mcm family sendrik jek...gitu....

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...